BARBARA J AEHLERT CHAPTERS 1 - 10J
WQ
,ECGs Made Easy 7th Edition by Barbara Aehlert Test Bank
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
Table of Contents:
WQ WQ
Chapter 1. Anatomy & Physiology
WQ WQ WQ WQ
Chapter 2. Basic Electrophysiology
WQ WQ WQ
Chapter 3. Sinus Mechanisms
WQ WQ WQ
Chapter 4. Atrial Rhythms
WQ WQ WQ
Chapter 5. Junctional Rhythms
WQ WQ WQ
Chapter 6. Ventricular Rhythms
WQ WQ WQ
Chapter 7. Atrioventricular Blocks
WQ WQ WQ
Chapter 8. Pacemaker Rhythms
WQ WQ WQ
Chapter 9. Introduction to the 12-Lead ECG
WQ WQ WQ WQ WQ WQ
Chapter 10. Post-Test
WQ WQ
,Chapter 01: Anatomy and Physiology
WQ WQ WQ WQ WQ
Aehlert: ECGs Made Easy, 7th Edition
WQ WQ WQ WQ WQ
MULTIPLE CHOICE WQ
1. The apex of the heart is formed by the
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ .
a. tip of the left ventricle
WQ WQ WQ WQ
b. tip of the right atriumWQ WQ WQ WQ
c. right atrium and right ventricle WQ WQ WQ WQ
d. left atrium and left ventricle
WQ WQ WQ WQ
ANSWER: A W Q
The heart’s apex, or lower portion, is formed by the tip of the left ventricle. The apex lies jus
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
tabove the diaphragm, between the fifth and sixth ribs, in the midclavicular line.
Q
W WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
OBJ: Identify the surfaces of the heart.
W Q WQ WQ WQ WQ WQ
2. The left atrium receives blood from the
WQ WQ WQ WQ WQ WQ .
a. pulmonary veins WQ
b. aorta
c. pulmonary arteries WQ
d. inferior vena cava WQ WQ
ANSWER: A W Q
The left atrium receives freshly oxygenated blood from the lungs via the right and lef
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
tpulmonary veins.
Q
W WQ
OBJ: Identify and describe the chambers of the heart and the vessels that enter or leave each.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
3. The anterior surface of the heart consists primarily of the
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ .
a. left atrium WQ
b. right atrium WQ
c. left ventricle WQ
d. right ventricle WQ
ANSWER: D W Q
The front (anterior) surface of the heart lies behind the sternum and costal cartilages. It is for
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
med by portions of the right atrium and the left and right ventricles. However, because the he
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
art is tilted slightly toward the left in the chest, the right ventricle is the area of the heart thatli
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ Q
W
es most directly behind the sternum.
WQ WQ WQ WQ WQ
OBJ: Identify the surfaces of the heart.
W Q WQ WQ WQ WQ WQ
4. Blood pressure is determined by
WQ multiplied by WQ WQ WQ WQ .
a. stroke volume; heart rate WQ WQ WQ
b. heart rate; cardiac output WQ WQ WQ
c. cardiac output; peripheral vascular resistance WQ WQ WQ WQ
d. stroke volume; peripheral vascular resistance
WQ WQ WQ WQ
ANSWER: C W Q
Blood pressure is equal to cardiac output multiplied by peripheral vascular resistance.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
, OBJ: Identify and explain the components of blood pressure and cardiac output.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
5. The right atrium receives venous blood from the head, neck, and thorax via the
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
, fromthe remainder of the body via the WQ Q
W WQ WQ WQ WQ WQ WQ
, and from the heart via the . WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. coronary sinus; superior vena cava; inferior vena cava
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
b. superior vena cava; coronary sinus; inferior vena cava
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
c. inferior vena cava; superior vena cava; coronary sinus
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
d. superior vena cava; inferior vena cava; coronary sinus
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
ANSWER: D W Q
The right atrium receives blood low in oxygen from the superior vena cava, which carries
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
blood from the head and upper extremities; the inferior vena cava, which carries blood fro
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
mthe lower body; and the coronary sinus, which is the largest vein that drains the heart.
Q
W WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
OBJ: Identify and describe the chambers of the heart and the vessels that enter or leave each.
W Q WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
6. The heart is divided into
WQ WQ WQ WQ chambers but functions as a WQ WQ WQ WQ -sided pump. WQ
a. two; four WQ
b. three; two WQ
c. four; two WQ
d. four; three WQ
ANSWER: C W Q
The heart has four chambers: two atria and two ventricles. The right and left sides of the hear
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
tare separated by an internal wall of connective tissue called a septum. The interatrial septu
Q
W WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
m separates the right and left atria. The interventricular septum separates the right and left v
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
entricles. The septa separate the heart into two functional pumps. The right atrium and right
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
ventricle make up one pump. The left atrium and left ventricle make up the other.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
OBJ: Identify and describe the chambers of the heart and the vessels that enter or leave each.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
7. Stimulation of alpha1 receptors results in WQ WQ WQ WQ WQ .
a. increased heart rate WQ WQ
b. peripheral vasoconstriction WQ
c. constriction of bronchial smooth muscle WQ WQ WQ WQ
d. increased force of myocardial contraction WQ WQ WQ WQ
ANSWER: B W Q
Alpha1 receptors are found in the eyes, blood vessels, bladder, and male reproductive organs
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
.Stimulation of alpha1 receptor sites results in constriction.
Q
W WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
OBJ: Compare and contrast the effects of sympathetic and parasympathetic stimulation of the heart.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
8. Which side of the heart is a low-pressure system that pumps venous blood to the lungs?
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. Left
b. Right
ANSWER: B W Q
The job of the right side of the heart is to pump unoxygenated blood to and through the lung
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
s to the left side of the heart. This is called the pulmonary circulation. The right side of the he
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
artis a low-pressure system.
Q
W WQ WQ WQ