RELIAS BCBA TEST PREP EXAM || LATELY UPDATED
C C C C C C C C
QUESTIONS AND 100% CORRECT ANSWERS WITH A C C C C C C C
GUARANTEED A+|| LATEST AND COMPLETE UPDATE C C C C C
2025 WITH VERIFIED SOLUTIONS|| ASSURED PASS!!
C C C C C C
1. Which of the following could be a replacement behavior for cutting in line? -
C C C C C C C C C C C C C
- ANSWER: Teaching to stand in line and wait
C C C C C C C
2. Which of the following is a consequence intervention involving punishment?
C C C C C C C C C
-
- ANSWER: Taking away a token
C C C C
3. Which of the following could be a replacement behavior for grabbing or
C C C C C C C C C C C C
stealing food? -
C C
- ANSWER: Teaching the person to ask for food
C C C C C C C
4. Which of the following is included in a functional assessment plan: - -
C C C C C C C C C C C C
CANSWER: A definition of the behaviors of concern
C C C C C C C
,2C|CPCaCgC e
5. What is an interobserver agreement (IOA)? - -
C C C C C C C
ANSWER: When 2 data collectors agree on data collected at the same time d
C C C C C C C C C C C C C C
uring a behavior.
C C
6. Consequence interventions involve - - C C C C
CANSWER: Reinforcing desired behaviors and reducing the display of undes
C C C C C C C C C
irable behavior
C
Page 1 of 88
C C C
Relias Quiz, Questions & Answers ~ BCBA Test Prep Exam Latest Updated 2024
C C C C C C C C C C C C C
Well Solved By Expert. Top Ranked Solution For Guaranteed Success!!
C C C C C C C C C
7. Which of the following could be a prevention strategy for a behavior that
C C C C C C C C C C C C C
involves throwing items? - -
C C C C
CANSWER: Minimizing the number of items that could be thrown
C C C C C C C C C
8. Why are crisis plans incorporated into some behavior intervention plans? -
C C C C C C C C C C
- ANSWER: Because some behaviors cause a risk to the safety of the individual
C C C C C C C C C C C C C
engaging in the behavior or others in the environment
C C C C C C C C
9. Behavioral function tries to explain: - - C C C C C C
ANSWER: Why the behavior is happening
C C C C C C
,3C|CPCaCgC e
10. Undesirable behavior can be reduced by: - -
C C C C C C C
ANSWER: Reinforcing alternative behaviors, using extinction, or punish
C C C C C C C C
ment
11. Which of the following can RBTs do in relation to implementing
C C C C C C C C C C C
intervention plans? - C C
- ANSWER: Collect data on the effectiveness of the plan
C C C C C C C C
12. Which of the following is an example of a motivating operation: - -
C C C C C C C C C C C C
CANSWER: Fred is hungry so crackers work well as a reinforcer for task
C C C C C C C C C C C C C
compliance
13. Automatic reinforcement is associated most closely with: - - ANSWER:
C C C C C C C C C
Stereotypic behavior
C
Page 2 of 88
C C C
, 4C|CPCaCgC e
Relias Quiz, Questions & Answers ~ BCBA Test Prep Exam Latest Updated 2024
C C C C C C C C C C C C C
Well Solved By Expert. Top Ranked Solution For Guaranteed Success!!
C C C C C C C C C
14. What is the estimated percentage of self-
C C C C C C
injurious behaviors that have automatic reinforcement as the function according
C C C C C C C C C C
to Hagopian et al. (2015)? - - ANSWER: 25%
C C C C C C C C
15. Michelle is an RBT who is teaching a mother how to implement a visual s
C C C C C C C C C C C C C C
chedule for her child. What is Michelle doing? - -
C C C C C C C C C
CANSWER: Training a parent how to implement an intervention
C C C C C C C C
16. Which of the following 2 assessments are often used in conjunction to pro
C C C C C C C C C C C C
vide an overall picture of an individual's receptive and expressive labeling abiliti
C C C C C C C C C C C
es? - - C C
CANSWER: The expressive vocabulary test and the peabody picture vocabulary
C C C C C C C C C C
test
17. A learner who requires a wide program with many goals and targets is more
C C C C C C C C C C C C C C
likely to: - C C
- ANSWER: Have fewer behavior problems and skills that are ready for
C C C C C C C C C C C
generalization soon C
18. One of the benefits of using an assessment tool that was not designed solely
C C C C C C C C C C C C C C
for a population of individuals with autism is: - -
C C C C C C C C C
CANSWER: They offer some external validity to levels of functioning prior to an
C C C C C C C C C C C C
d after intervention has started
C C C C