OperationsManagementCreatingValue
v v v
AlongtheSupply Chain,11th Edition (Russell)
v v v v v v v
VerifiedChapters1-17,Complete
v v v v v
OperationsManagement Creating Value AlongtheSupplyChain
v v v v v v v
,TABLE OF CONTENTS V V
1 Introduction to Operations and Supply Chain Management
v v v v v v v v
2 Quality Management
v v v
3 Statistical Process Control
v v v v
S3 Operational Decision-Making Tools: Acceptance Sampling
v v v v v
4 Product Design
v v v
5 Service Design
v v v
6 Processes and Technology
v v v v
7 Capacity and Facilities Design
v v v v
S7 Operational Decision-Making Tools: Facility Location Models
v v v v v v v
8 Human Resources
v v v
S8 Operational Decision-Making Tools: Work Measurement
v v v v v v
9 Project Management
v v
10 Supply Chain Management Strategy and Design
v v v v v v v
11 Global Supply Chain Procurement and Distribution
v v v v v v v
S11 Operational Decision-Making Tools: Transportation and Transshipment Models
v v v v v v v v
12 Forecasting
v v
13 Inventory Management
v v v
S13 Operational Decision-Making Tools: Simulation
v v v v v
14 Sales and Operations Planning
v v v v v
S14 Operational Decision-Making Tools: Linear Programming
v v v v v v
15 Resource Planning Systems
v v v v
16 Lean Production Systems
v v v v
17 Scheduling
v v
OperationsManagement Creating Value AlongtheSupplyChain
v v v v v v v
,OperationsManagement Creating Value AlongtheSupplyChain11thEditionRoberta S.
v v v v v v v v v v v
Russell, BernardW.Taylor v v v v
ConceptCheckQuestionsfor Learning Objectives v v v v v
Chapter 1– Introduction toOperationsandSupply Chain Management
v v v v v v v v v
TheOperationsFunction
v v
1. Theoperationsfunctioninteracts with
v v v v
a. Marketing
b. Suppliers
c. Humanresources v
d. Finance
e. All of the above v v v
Difficulty:Easy v
Answer:d
v v
2. Operationsis often describedas v v v v
a. thecreative coreof anorganization v v v v v
b. atransformationprocess v v
c. thesource of firm profitability v v v v
d. all of the above v v v
Difficulty:Easy v
Answer:b
v v
The EvolutionofOperationsandSupply ChainManagement
v v v v v v v
1. v helped to enable the Industrial Revolution. v v v v v
a. Linear programming v
b. Qualitycircles v
c. Interchangeable parts v
d. The Internet v
Difficulty: Easy v
Answer:c
v v
2. The Principles ofScientificManagement were proposedby
v v v v v v v
a. Adam Smith v
b. HenryFord v
c. Frederick Taylor v
OperationsManagement Creating Value AlongtheSupplyChain v v v v v v v
, d. EltonMayo v
Difficulty:Easy v
Answer:c
v v
3. Supplychain managementemerged asv v v v
a. companiesstartedto outsourceproduction v v v v
b. the number of suppliersforeach companygrew v v v v v v v
c. globalizationexpanded the reachof suppliers andcustomers v v v v v v v
d. all of the above v v v
Difficulty:Easy v
Answer:d
v v
4. The quality revolutionwas broughttous by
v v v v v v v
a. Germany
b. Japan
c. China
d. Mexico
Difficulty:Easy v
Answer:b
v v
Globalization
1. Globalizationhas grown rapidlydue to v v v v v
a. World trade agreements v v
b. TheInternet v
c. Outsourcing
d. All of the above v v v
Difficulty:Easy v
Answer:d
v v
2. Whichof the following countries has the highesthourlywage rate?
v v v v v v v v v v
a. Norway
b. U.S.
c. Germany
d. SouthKorea v
Difficulty: Moderate v
Answer:a
v v
3. Companiesgo global to v v v
a. takeadvantageoffavorablecosts v v v v
OperationsManagement Creating Value AlongtheSupplyChain v v v v v v v