Test Bank
Thibodeau 3t& 3tPatton: 3tStructure 3t& 3tFunction 3tof 3tthe 3tBody, 3t16th 3tEdition
Chapter 3t01: 3tIntroduction 3tto 3tthe 3tBody
MULTIPLE 3tCHOICE
1. The 3tword 3tderived 3tfrom 3ttwo 3tword 3tparts 3tthat 3tmean 3t―cutting 3tapartǁ 3tis
a. physiology
b. homeostasis
c. anatomy
d. dissection
ANS: 3 t C DIF: Memorization REF: p.
3t3
OBJ: 3 t 1 TOP: 3 t Introduction
2. The 3tstudy 3tof 3thow 3tthe 3tbody 3tfunctions 3tis 3tcalled
a. physiology
b. homeostasis
c. anatomy
d. dissection
ANS: 3 t A DIF: Memorization REF: p.
3t3
OBJ: 3 t 1 TOP: 3 t Introduction
3. The 3tcorrect 3tsequence 3tof 3tthe 3tlevel 3tof 3torganization 3tis
a. cellular, 3tchemical, 3ttissue, 3torgan
b. chemical, 3tcellular, 3ttissue, 3torgan
c. chemical, 3tcellular, 3torgan, 3ttissue
d. chemical, 3ttissue, 3tcellular, 3torgan
ANS: 3 t B DIF: Memorization REF: p.
3t5
OBJ: 3 t 3 TOP: 3 t Structural 3tlevels 3tof 3torganization
4. The 3tsmallest 3tliving 3tunit 3tof 3tstructure 3tis 3tconsidered 3tto 3tbe 3tat 3tthe
a. chemical 3tlevel
b. cellular 3tlevel
c. organ 3tlevel
d. tissue 3tlevel
ANS: 3tB DIF: Memorization REF: 3tp.
3t6 3tOBJ: 3t3 TOP: 3 t Structural 3tlevels 3tof 3torganization
5. The 3treference 3tposition 3tfor 3tall 3tbody 3tdirectional 3tterms 3tis 3tthe
a. anatomical 3tposition
b. prone 3tposition
c. supine 3tposition
d. sitting 3tposition
ANS: 3tA DIF: Memorization REF: 3tpp. 3t6-
7 3tOBJ: 3t4 TOP: 3 t Anatomical 3tposition
,6. The 3trelationship 3tbetween 3tthe 3tknee 3tand 3tthe 3tankle 3tcan 3tbe 3tdescribed 3tas
a. the 3tknee 3tis 3tinferior 3tto 3tthe 3tankle
b. the 3tknee 3tis 3tdistal 3tto 3tthe 3tankle
, c. the 3tknee 3tis 3tproximal 3tto 3tthe 3tankle
d. both 3ta 3tand 3tb 3tabove
ANS: 3 t C DIF: Application REF: 3 t pp. 3t7-8 OBJ:
3t5 3tTOP: 3 t Anatomical 3tdirections
7. The 3trelationship 3tbetween 3tthe 3theart 3tand 3tthe 3tlungs 3tcan 3tbe 3tdescribed 3tas
a. the 3theart 3tis 3tdistal 3tto 3tthe 3tlungs
b. the 3theart 3tis 3tmedial 3tto 3tthe 3tlungs
c. the 3theart 3tis 3tlateral 3tto 3tthe 3tlungs
d. both 3ta 3tand 3tc 3tabove
ANS: 3 t B DIF: Application REF: 3 t p. 3t7 OBJ:
3t5 3tTOP: 3 t Anatomical 3tdirections
8. The 3tterm 3tmost 3topposite 3tproximal 3tis
a. medial
b. superior
c. anterior
d. distal
ANS: 3 t D DIF: Memorization REF: 3tp.
3t7 3tOBJ: 3 t 5 TOP: 3 t Anatomical 3tdirections
9. Because 3thumans 3twalk 3tin 3tan 3tupright 3tposition, 3tthe 3ttwo 3tterms 3tthat 3tcan 3tbe 3tused
interchangeably 3tare
3t
a. posterior 3tand 3tventral
b. posterior 3tand 3tinferior
c. posterior 3tand 3tsuperficial
d. posterior 3tand 3tdorsal
ANS: 3 t D DIF: Memorization REF: 3tp.
3t7 3tOBJ: 3 t 5 TOP: 3 t Anatomical 3tdirections
10. The 3tterm 3tmost 3topposite 3tmedial 3tis
a. dorsal
b. lateral
c. superficial
d. none 3tof 3tthe 3tabove
ANS: 3 t B DIF: Memorization REF: 3tp.
3t7 3tOBJ: 3 t 5 TOP: 3 t Anatomical 3tdirections
11. The 3trelationship 3tbetween 3tthe 3tskin 3tand 3tthe 3tmuscles 3tcan 3tbe 3tdescribed 3tas
a. the 3tskin 3tis 3tsuperficial 3tto 3tthe 3tmuscle
b. the 3tmuscle 3tis 3tsuperficial 3tto 3tthe 3tskin
c. the 3tmuscle 3tis 3tdeep 3tto 3tthe 3tskin
d. both 3ta 3tand 3tc 3tabove
ANS: 3 t D DIF: Memorization REF: 3tp.
3t7 3tOBJ: 3 t 3 TOP: 3 t Anatomical 3tdirections
12. A 3tcut 3tdividing 3tthe 3tbody 3tinto 3tanterior 3tand 3tposterior 3tportions 3tis 3tcalled 3ta