WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
Chapter 1 Test Bank
WQ WQ WQ
CHAPTER 1 TEST QUESTIONS WQ WQ WQ
True-False
1. The last decade of the twentieth century was a period of rapid change for organizations, especiall
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
y businesses.
WQ
ANSWER: True WQ
2. A key element in Wal-
WQ WQ WQ WQ
Mart's ability to discount brand name products was an understanding of the criticality of efficien
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
cy in its logistics and supply chain system.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
ANSWER: True WQ
3. Globalization has had little effect on consumers. WQ WQ WQ WQ WQ WQ
ANSWER: False WQ
4. Supply and demand has become less volatile as managers become more adept at controlling th
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
e elements.
WQ
ANSWER: False WQ
5. Outsourcing is a fairly new concept. WQ WQ WQ WQ WQ
ANSWER: False WQ
6. SAB should examine their off-
WQ WQ WQ WQ
shore purchasing policy, even though the products are sourced from the U.S.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
ANSWER: True WQ
7. The world economy still favors the United States and European countries, even though China an
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
d India can participate in the global economy much more readily.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
ANSWER: False WQ
8. The U.S. transportation system was deregulated in the 1930s and 1940s in response to economi
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
c conditions and World War 2.
WQ WQ WQ WQ WQ
ANSWER: False WQ
1-1
© 2013 Cengage Learning. All Rights Reserved. This edition is intended for use outside of the U.S. only, with content that may be d
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
ifferent from the U.S. Edition. May not be scanned, copied, duplicated, or posted to a publicly accessible website, in whole
W Q WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
or in part. WQ WQ WQ
, Coyle Managing Supply Chains: A Logistics Approach, 9th Edition
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
Chapter 1 Test Bank WQ WQ WQ
9. Even though there are references to supply chain management in the 1980s, SCM did not capture th
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
e attention of senior-level management until the 1990s.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
ANSWER: True WQ
10. Supply chain managers no longer need to worry about suboptimization in light of today's technology.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
ANSWER: False WQ
Multiple Choice WQ
11. Most retailers are essentially supply chain companies since
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. they dominate the consumer market.
WQ WQ WQ WQ
b. own their warehouses and trucks.
WQ WQ WQ WQ
c. they buy products produced by others.
WQ WQ WQ WQ WQ
d. engage in off-shore sourcing. WQ WQ WQ
ANSWER: c WQ
12. Which of the below is not one of the external forces driving the rate of change and shaping o
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
ur economic and political landscape?
WQ WQ WQ WQ
a. Government policy WQ
b. Technology
c. Environmental concerns WQ
d. Globalization
ANSWER: c WQ
13. Outsourcing involves WQ
a. moving company facilities away from the home office.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
b. hiring foreign nationals to manage parts of the business.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
c. obtaining materials, parts, and products from other companies.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
1-2
© 2013 Cengage Learning. All Rights Reserved. This edition is intended for use outside of the U.S. only, with content that may be d
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
ifferent from the U.S. Edition. May not be scanned, copied, duplicated, or posted to a publicly accessible website, in whole
W Q WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
or in part. WQ WQ WQ
, Coyle Managing Supply Chains: A Logistics Approach, 9th Edition
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
Chapter 1 Test Bank
WQ WQ WQ
d. building a factory in another country.
WQ WQ WQ WQ WQ
ANSWER: c WQ
14. Some individuals describe the current consumer as the "click here" generation because
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. we all have Internet access.
WQ WQ WQ WQ
b. we no longer wait for information to be "pushed out" to us.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
c. we buy so much merchandise on line.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ
d. we take little time to make purchasing decisions.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
ANSWER: b WQ
15. The demographics of our society has changed because
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. the "Baby Boom" generation is now turning 60.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
b. of the increase in two-career families and single-parent households.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
c. of immigration.
WQ
d. birth rates have changed.
WQ WQ WQ
ANSWER: b WQ
1-3
© 2013 Cengage Learning. All Rights Reserved. This edition is intended for use outside of the U.S. only, with content that may be d
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
ifferent from the U.S. Edition. May not be scanned, copied, duplicated, or posted to a publicly accessible website, in whole
W Q WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
or in part.
WQ WQ WQ