WQ WQ WQ WQ WQ
MULTIPLE CHOICE WQ
1. The word derived from two word parts that mean ―cutting apart‖ is
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. physiology
b. homeostasis
c. anatomy
d. dissection
ANS: C WQ DIF: REF: p. 3WQ
OBJ: 1
WQ WQ Memorization
WQ TOP: Introduction WQ
2. The study of how the body functions is called
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. physiology
b. homeostasis
c. anatomy
d. dissection
ANS: A WQ DIF: REF: p. 3WQ
OBJ: 1
WQ WQ Memorization
WQ TOP: Introduction WQ
3. The correct sequence of the level of organization is
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. cellular, chemical, tissue, organ
WQ WQ WQ
b. chemical, cellular, tissue, organ WQ WQ WQ
c. chemical, cellular, organ, tissue WQ WQ WQ
d. chemical, tissue, cellular, organ WQ WQ WQ
ANS: B WQ DIF: Memorization REF: p. 5WQ
OBJ: 3 WQ TOP: Structural levels of organization
WQ WQ WQ WQ
4. The smallest living unit of structure is considered to be at the
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. chemical level WQ
b. cellular level WQ
c. organ level WQ
d. tissue level WQ
ANS: B WQ DIF: Memorization REF: p. 6WQ
OBJ: 3 WQ TOP: Structural levels of organization
WQ WQ WQ WQ
5. The reference position for all body directional terms is the
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. anatomical position WQ
b. prone position WQ
c. supine position WQ
d. sitting position WQ
ANS: A WQ DIF: Memorization REF: pp. 6-7 WQ
OBJ: 4 WQ TOP: Anatomical position WQ WQ
6. The relationship between the knee and the ankle can be described as
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. the knee is inferior to the ankle
WQ WQ WQ WQ WQ WQ
b. the knee is distal to the ankle
WQ WQ WQ WQ WQ WQ
, c. the knee is proximal to the ankle
WQ WQ WQ WQ WQ WQ
d. both a and b above WQ WQ WQ WQ
ANS: C W Q DIF: Application REF: pp. 7-8 W Q WQ
OBJ: 5 TOP: Anatomical directions
WQ WQ WQ WQ
7. The relationship between the heart and the lungs can be described as
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. the heart is distal to the lungs
WQ WQ WQ WQ WQ WQ
b. the heart is medial to the lungs
WQ WQ WQ WQ WQ WQ
c. the heart is lateral to the lungs
WQ WQ WQ WQ WQ WQ
d. both a and c above WQ WQ WQ WQ
ANS: B W Q DIF: Application REF: p. 7 W Q WQ
OBJ: 5 TOP: Anatomical directions
WQ WQ WQ WQ
8. The term most opposite proximal is
WQ WQ WQ WQ WQ
a. medial
b. superior
c. anterior
d. distal
ANS: D W Q DIF: Memorization
REF: p. 7 OBJ: 5 WQ WQ WQ W Q
TOP: Anatomical directions
WQ WQ
9. Because humans walk in an upright position, the two terms that can be used interchangeably
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ W
Qare
a. posterior and ventral WQ WQ
b. posterior and inferior WQ WQ
c. posterior and superficial WQ WQ
d. posterior and dorsal WQ WQ
ANS: D W Q DIF: Memorization
REF: p. 7 OBJ: 5 WQ WQ WQ W Q
TOP: Anatomical directions
WQ WQ
10. The term most opposite medial is
WQ WQ WQ WQ WQ
a. dorsal
b. lateral
c. superficial
d. none of the above WQ WQ WQ
ANS: B W Q DIF: Memorization
REF: p. 7 OBJ: 5 WQ WQ WQ W Q
TOP: Anatomical directions
WQ WQ
11. The relationship between the skin and the muscles can be described as
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. the skin is superficial to the muscle
WQ WQ WQ WQ WQ WQ
b. the muscle is superficial to the skin
WQ WQ WQ WQ WQ WQ
c. the muscle is deep to the skin
WQ WQ WQ WQ WQ WQ
d. both a and c above WQ WQ WQ WQ
ANS: D W Q DIF: Memorization
REF: p. 7 OBJ: 3 WQ WQ WQ W Q
TOP: Anatomical directions
WQ WQ
12. A cut dividing the body into anterior and posterior portions is called a
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
, a. sagittal section WQ
b. frontal section WQ
c. transverse section WQ
d. none of the above WQ WQ WQ
ANS: B WQ DIF: Memorization REF: p. 9 WQ
OBJ: 5 WQ TOP: Planes or body sections
WQ WQ WQ WQ
13. A cut dividing the body into upper and lower portions is called a
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. sagittal section WQ
b. frontal section WQ
c. transverse section WQ
d. coronal section WQ
ANS: C WQ DIF: Memorization
REF: p. 9 OBJ: 5 WQ WQ WQ W Q
TOP: Planes or body sections
WQ WQ WQ WQ
14. A cut dividing the body into right and left portions is called a
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. sagittal section WQ
b. frontal section WQ
c. transverse section WQ
d. coronal section WQ
ANS: A WQ DIF: Memorization REF: pp. 8-
WQ WQ
9 OBJ: 5
WQ W Q TOP: Planes or body sections
WQ WQ WQ WQ
15. The mediastinum is part of the
WQ WQ WQ WQ WQ
a. dorsal cavity WQ
b. ventral cavity WQ
c. abdominal cavity WQ
d. both b and c above WQ WQ WQ WQ
ANS: B WQ DIF: Memorization REF: p. 9 WQ
OBJ: 6 WQ TOP: Body cavities WQ WQ
16. The two major cavities of the body are the
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
a. dorsal and ventral WQ WQ
b. thoracic and abdominal WQ WQ
c. pleural and mediastinum WQ WQ
d. none of the above WQ WQ WQ
ANS: A WQ DIF: Memorization REF: p. 9 WQ
OBJ: 6 WQ TOP: Body cavities WQ WQ
17. The diaphragm divides the
WQ WQ WQ
a. dorsal from the ventral cavity
WQ WQ WQ WQ
b. abdominal from the pelvic cavity WQ WQ WQ WQ
c. thoracic from the abdominal cavity WQ WQ WQ WQ
d. pleural from the mediastinum WQ WQ WQ
ANS: C WQ DIF: Memorization REF: p. 9 WQ
OBJ: 6 WQ TOP: Body cavities WQ WQ