bf
,Chapter 01: Introduction to the Body
bf bf bf bf bf
Patton: The Human Body in Health & Disease, 7th Edition
bf bf bf bf bf bf bf bf bf
MULTIPLE CHOICE bf
1. Which word is derived from the Greek word meaning “cutting up”?
bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf
a. Dissection
b. Physiology
c. Pathology
d. Anatomy
ANS: D PTS: 1 DIF: Memorization
REF: P. 3 bf TOP: Introduction
2. Which word is defined as the study of the function of living organisms and their parts?
bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf
a. Dissection
b. Physiology
c. Pathology
d. Anatomy
ANS: B PTS: 1 DIF: Memorization
REF: p. 3 bf TOP: Introduction
3. Which word is defined as the scientific study of disease?
bf bf bf bf bf bf bf bf bf
a. Dissection
b. Physiology
c. Pathology
d. Anatomy
ANS: C b f PTS: 1 DIF: Memorization
REF: P. 3
bf bf TOP: Introduction
4. Cells
a. are more complex than tissues.
bf bf bf bf
b. are the first level of organization in the body.
bf bf bf bf bf bf bf bf
c. are the smallest living units of structure and function in the body.
bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf
d. both B and C. bf bf bf
ANS: C PTS: 1
b f DIF: Application REF: p. 6bf
TOP: Structural levels of organization
bf bf bf bf
5. A group of cells that act together to perform a function is called a(n)
bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf
a. molecule.
b. organ.
c. tissue.
d. organism.
ANS: C b f PTS: 1 DIF: Memorization
REF: p. 6
bf bf TOP: Structural levels of organization bf bf bf
Downloaded bfby: bfjosephkmiringu95 bf| Want bf to bfearn
bf$1.236
Distribution bfof bfthis bfdocument bf is bfillegal extra bfper bfyear?
, 6. The heart is an example of a(n)
bf bf bf bf bf bf
a. organ.
b. tissue.
c. organism.
d. system.
ANS: A PTS: 1
b f DIF: Application REF: p. 6 bf
TOP: Structural levels of organization
bf bf bf bf
7. The levels of organization from
bf bf bf bf bf most simple to most complex are
bf bf bf bf bf
a. cell chemical bf organ bf bf bf bf tissue
bf system.bf bf
b. tissue cell chemical bf bf bf bf bf organ
bf system.
bf bf
c. chemical tissue cell bf bf bf bf bf organ
bf system.bf bf
d. chemical cell tissue bf bf bf bf bf organ
bf system.bf bf
ANS: D b f PTS: 1 DIF: Memorization
REF: p. 5
bf bf TOP: Structural levels of organization bf bf bf
8. When using directional terms to describe the body, it is assumed that the body is in
bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf
what position?
bf bf
a. Supine
b. Anatomical
c. Lateral
d. Prone
ANS: B b f PTS: 1 DIF: Memorization
REF: p. 7
bf bf TOP: Anatomical position bf
9. The supine position
bf bf
a. describes the body lying face up. bf bf bf bf bf
b. is also called anatomical position.
bf bf bf bf
c. describes the body lying face down. bf bf bf bf bf
d. both A and B. bf bf bf
ANS: A b f PTS: 1 DIF: Memorization
REF: p. 7
bf bf TOP: Anatomical position bf
10. The prone position
bf bf
a. describes the body lying face up. bf bf bf bf bf
b. is also called the anatomical position.
bf bf bf bf bf
c. describes the body lying face down. bf bf bf bf bf
d. both B and C. bf bf bf
ANS: C b f PTS: 1 DIF: Memorization
REF: p. 7
bf bf TOP: Anatomical position bf
11. Because humans walk upright, the term dorsal can be used in place of the term
bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf
a. inferior.
b. posterior.
c. anterior.
d. distal.
Downloaded bfby: bfjosephkmiringu95 bf| Want bf to bfearn
bf$1.236
Distribution bfof bfthis bfdocument bf is bfillegal extra bfper bfyear?
, ANS: B b f PTS: 1 DIF: Memorization
REF: p. 7
bf bf TOP: Anatomical direction bf
12. The opposite term for posterior in humans is
bf bf bf bf bf bf bf
a. superior.
b. anterior.
c. ventral.
d. both B and C. bf bf bf
ANS: D b fPTS: 1 DIF: Application REF: p. 7 bf
TOP: Anatomical direction
bf bf
13. The opposite term for superficial is
bf bf bf bf bf
a. deep.
b. inferior.
c. posterior.
d. medial.
ANS: A b f PTS: 1 DIF: Memorization
REF: p. 7
bf bf TOP: Anatomical direction bf
14. The body section that divides the right ear from the left ear is a
bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf section.
a. frontal
b. sagittal
c. coronal
d. transverse
ANS: B b fPTS: 1 DIF: Application REF: p. 9 bf
TOP: Planes or body sections
bf bf bf bf
15. The body section that divides the nose from the back of the head is a
bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf section.
a. frontal
b. sagittal
c. midsagittal
d. transverse
ANS: A b fPTS: 1 DIF: Application REF: p. 9 bf
TOP: Planes or body sections
bf bf bf bf
16. A section that divides the body into mirror images is a
bf bf bf bf bf bf bf bf bf bf section.
a. frontal
b. coronal
c. midsagittal
d. transverse
ANS: C b fPTS: 1 DIF: Application REF: p. 9 bf
TOP: Planes or body sections
bf bf bf bf
17. The two major body cavities are called
bf bf bf bf bf bf
a. thoracic and abdominal. bf bf
b. thoracic and pelvic. bf bf
Downloaded bfby: bfjosephkmiringu95 bf| Want bf to bfearn
bf$1.236
Distribution bfof bfthis bfdocument bf is bfillegal extra bfper bfyear?