Pharmacology for Canadian Health Care Practice 3rd Edition Lilley
M M M M M M M M
Nursedocs@2024
, Chapter 01: Nursing Practice in Canada and Drug Therapy
M M M M M M M M
Lilley: Pharmacology for Canadian Health Care Practice, 3rd Canadian Edition
M M M M M M M M M
MULTIPLEMCHOICE
1. WhichMisMaMjudgementMaboutMaMparticularMpatientM‘sMpotentialMn
eedMorproblem?
a. AMgoal
b. AnMassessment
c. SubjectiveMdata
d. AMnursingMdiagnosis
ANS:M D
NursingMdiagnosisMisMtheMphaseMofMtheMnursingMprocessMduringMwhich
aMclinicalMjudgementMisMmadeMaboutMhowMaMpatientMrespondsMtoMheathMconditionsMand
MlifeM
processesMorMvulnerabilityMforMthatMresponse.
DIF: CognitiveMLevel:MKnowledge REF:M p.M11
2. TheMpatientMisMtoMreceiveMoralMfurosemideM(Lasix)MeveryMday;Mhowever,MbecauseMtheMpatie
ntMisMunableMtoMswallow,MheMcannotMtakeMmedicationMorally,MasMordered.MTheMnurseMneedsM
toMcontactMtheMphysician.MWhatMtypeM ofMproblemMisMthis?
a. AM―rightMtime‖Mproblem
b. AM―rightM dose‖Mproblem
c. AM―rightMroute‖Mproblem
d. AM―rightMmedication‖Mproblem
ANS:M C
ThisMisMaM―rightMroute‖Mproblem:MtheMnurseMcannotMassumeMtheMrouteMandMmustMclarifyMtheMroute
withMtheMprescriber.MThisMisMnotMaM―rightMtime‖MproblemMbecauseMtheMorderedMfrequencyMhasMnot
Mchanged.MThisMisMnotMaM ―rightM dose‖MproblemMbecauseMtheMdoseMisMnotMrelatedM toManMinabilityMt
oMswallow.MThisMisMnotMaM―rightMmedication‖MproblemMbecauseMtheMmedicationMorderedMwillMnot
Mchange,MjustMtheMroute.
DIF: CognitiveMLevel:MApplication REF:M p.M14
3. TheMnurseMhasMbeenMmonitoringMtheMpatient‘sMprogressMonMhisMnewMdrugMregimenMsinceMtheM
firstMdoseMandMhasMbeenMdocumentingMsignsMofMpossibleMadverseMeffects.MWhatMnursingMproc
essMphaseMisMtheMnurseMpractising?
a. Planning
b. Evaluation
c. Implementation
d. NursingMdiagnosis
ANS:M B
MonitoringMtheMpatient‘sMprogressMisMpartMofMtheMevaluationMphase.MPlanning,Mimplementati
on,MandMnursingMdiagnosisMareMnotMillustratedMbyMthisMexample.
DIF: CognitiveMLevel:MApplication REF:M p.M19
Nursedocs@2024
, 4. TheMnurseMisMcaringMforMaMpatientMwhoMhasMbeenMnewlyMdiagnosedMwithMtypeM1MdiabetesMmel
litus.MWhichMstatementMbestMillustratesManMoutcomeMcriterionMforMthisMpatient?
a. TheMpatientMwillMfollowMinstructions.
b. TheMpatientMwillMnotMexperienceMcomplications.
c. TheMpatientMadheresMtoMtheMnewMinsulinMtreatmentMregimen.
d. TheMpatientMdemonstratesMsafeMinsulinMself-administrationMtechnique.
ANS:M D
HavingMtheMpatientMdemonstrateMsafeMinsulinMself-
administrationMtechniqueMisMaMspecificMandMmeasurableMoutcomeMcriterion.MFollowingMinstr
uctionsMandMavoidingMcomplicationsMareMnotMspecificMcriteria.MAdherenceMtoMtheMnewMinsuli
nMtreatmentMregimenMisMnotMobjectiveMandMwouldMbeMdifficultMtoMmeasure.
DIF: CognitiveMLevel:MApplication REF:M p.M13
5. WhichMactivityMbestMreflectsMtheMimplementationMphaseMofMtheMnursingMprocessMforMtheMpat
ientMwhoMisMnewlyMdiagnosedM withMtypeM1MdiabetesMmellitus?
a. ProvidingMeducationMregardingMself-injectionMtechnique
b. SettingMgoalsMandMoutcomeMcriteriaMwithMtheMpatient‘sMinput
c. RecordingMaMhistoryMofMover-the-counterMmedicationsMusedMatMhome
d. FormulatingMnursingMdiagnosesMregardingMknowledgeMdeficitsMrelatedMtoMtheMn
ewMtreatmentMregimen
ANS:M A
EducationMisManMinterventionMthatMoccursMduringMtheMimplementationMphase.MSettingMgoalsMa
ndMoutcomeMcriteriaMreflectsMtheMplanningMphase.MRecordingMaMdrugMhistoryMreflectsMtheMasse
ssmentMphase.MFormulatingMnursingMdiagnosesMregardingMaMknowledgeMdeficitMreflectsManaly
sisMofMdataMasMpartMofMtheMplanningMphaseN
.
DIF: CognitiveMLevel:MAnalysis REF:M p.M8M|Mp.M13
6. TheMnurseMisMworkingMduringMaMveryMbusyMnightMshift,MandMtheMhealthMcareMproviderMhasMjus
tMgivenMtheMnurseMaMmedicationMorderMoverMtheMtelephone,MbutMtheMnurseMdoesMnotMrecallMthe
Mroute.M
WhatMisMtheMbestMwayMforMtheMnurseMtoMavoidMmedicationMerrors?
a. RecopyMtheMorderMneatlyMonMtheMorderMsheet,MwithMtheMmostMcommonMrouteMindicated
b. ConsultMwithMtheMpharmacistMforMclarificationMaboutMtheMmostMcommonMroute
c. CallMtheMhealthMcareMproviderMtoMclarifyMtheMrouteMofMadministration
d. WithholdMtheMdrugMuntilMtheMhealthMcareMproviderMvisitsMtheMpatient
ANS:M C
IfMaMmedicationMorderMdoesMnotMincludeMtheMroute,MtheMnurseMmustMaskMtheMhealthMcareMprovi
derMtoMclarifyMit.MNeverMassumeMtheMrouteMofMadministration.
DIF: CognitiveMLevel:MApplicationM|MCognitiveMLevel:MAnalysisM REF:Mp.M17
7. WhichMconstitutesMtheMtraditionalMFiveMRightsMofMmedicationMadministration?
a. RightMdrug,MrightMroute,MrightMdose,MrightMtime,MandMrightMpatient
b. RightMdrug,MtheMrightMeffect,MtheMrightMroute,MtheMrightMtime,MandMtheMrightMpatient
c. RightMpatient,MrightMstrength,MrightMdiagnosis,MrightMdrug,MandMrightMroute
d. RightMpatient,MrightMdiagnosis,MrightMdrug,MrightMroute,MandMrightMtime
ANS:M A
Nursedocs@2024
, TheMtraditionalMFiveMRightsMofMmedicationMadministrationMwereMconsideredMtoMbeMRightMdr
ug,MRightMroute,MRightMdose,MRightMtime,MandMRightMpatient.MRightMeffect,MrightMstrength,Ma
ndMrightMdiagnosisMareMnotMpartMofMtheMtraditionalMFiveMRights.
DIF:MMM CognitiveMLevel:MComprehensionMMMMM REF:M p.M13
8. WhatMcorrectlyMdescribesMtheMnursingMprocess?
a. Diagnosing,Mplanning,Massessing,Mimplementing,MandMfinallyMevaluating
b. Assessing,MthenMdiagnosing,Mimplementing,MandMendingMwithMevaluating
c. AMlinearMdirectionMthatMbeginsMwithMassessingMandMcontinuesMthroughMdiagnosi
ng,Mplanning,MandMfinallyMimplementing
d. AnMongoingMprocessMthatMbeginsMwithMassessingMandMcontinuesMwithMdiagnosi
ng,Mplanning,Mimplementing,MandMevaluating
ANS:M D
TheMnursingMprocessMisManMongoing,Mflexible,Madaptable,MandMadjustableMfive-
stepMprocessMthatMbeginsMwithMassessingMandMcontinuesMthroughMdiagnosing,Mplanning,Mimpleme
nting,MandMfinallyMevaluating,MwhichMmayMthenMleadMbackMtoManyMofMtheMotherMphases.
DIF: CognitiveMLevel:MApplication REF:M p.M8
9. WhenMtheMnurseMisMconsideringMtheMtimingMofMaMdrugMdose,MwhichMisMmostMimportantMtoMassess?
a. TheMpatient‘sMidentification
b. TheMpatient‘sMweight
c. TheMpatient‘sMlastMmeal
d. AnyMdrugMorMfoodMallergies
ANS:M C
TheMpharmacokineticMandMpharmacodynamicMpropertiesMofMtheMdrugMneedMtoMbeMassessedMwithMr
egardMtoManyMdrug–foodMinteractionsMorMcompatibilityMissues.MTheMpatient‘sMidentification,
weight,MandMdrugMorMfoodM allergiesMareMnotMaffectedM byMtheMdrug‘sMtiming.
DIF: CognitiveMLevel:MApplication REF:M p.M17
10. TheMnurseMisMwritingMnursingMdiagnosesMforMaMplanMofMcare.MWhichMreflectsMtheMcorrectMforma
tMforMherMnursingMdiagnosis?
a. Anxiety
b. AnxietyMrelatedMtoMnewMdrugMtherapy
c. AnxietyMrelatedMtoManxiousMfeelingsMaboutMdrugMtherapy,MasMevidencedMbyMstatem
entsMsuchMasM―I‘mMupsetMaboutM havingMtoMgiveMmyselfMshots‖
d. AnxietyMrelatedMtoMnewMdrugMtherapy,MasMevidencedMbyMstatementsMsuchMasM―
I‘mMupsetMaboutMhavingMtoMgiveMmyselfMshots‖
ANS:M D
Nursedocs@2024