Chabner: Medical Terminology: A Short Course, 9th Edition
MULTIPLE CHOICE
1. A combining form is the:
a. word ending
b. root plus combining vowel
c. prefix
d. prefix plus combining vowel
e. root plus suffix
ANS: B
N
Добре дошли в моята Stuvia къща, където отличността се среща с удобството в
пътя виform
2. The combining къмmeaning
академичен
“joint” успех.
is: Аз се специализирам в предоставянето на
a. aden/oвисококачествени тестови банки, които са внимателно изработени, за да ви
b. -itis помогнат да успеете във вашите изпити. Всяка тестова банка е всеобхватна,
U
c. -algiaобхващаща всички ключови теми с детайлни обяснения, въпроси с множество
избор и практически сценарии, които отразяват реалните условия на изпита.
d. arthr/o
e. oste/oЗащо да изберете моите тестови банки? Те са черпени от надеждни материали,
R
ANS: Dредовно актуализирани, за да отразяват най-новите промени в учебните програми,
и са създадени от експерти в областта. Дали се учите за медицинска сестра,
3. A suffixбизнес,
meaning инженерство
“inflammation”или
is: друга дисциплина, ще намерите персонализирани
SE
a. -itis ресурси, които повишават увереността и резултатите ви.
b. -osisНе се задоволявайте с посредствени учебни помагала. Инвестирайте в качество,
c. -ac което носи резултати. Разгледайте колекцията ми днес и направете първата
d. -al стъпка към академичен триумф. С незабавни сваляния и достъпни цени,
e. -tomy подготовката за изпитите никога не е била по-лесна. (148 думи)
내 Stuvia 상점 설명 (한국어)
D
ANS: A
내 Stuvia 상점에 오신 것을 환영합니다. 여기서는 학업 여정에서 탁월함과 편리함이
4. A word 만납니다. 저는
part meaning 시험에서 탁월한
“below”,“less 성적을or거두도록
than normal,” 세심하게 제작된 고품질 테스트뱅크를
“under” is:
a. re- 제공하는 데 특화되어 있습니다. 각 테스트뱅크는 포괄적이며, 모든 주요 주제를 다루며
O
b. hyper-상세한 설명, 다중 선택 질문, 실제 시험 조건을 반영한 연습 시나리오를 포함합니다.
c. trans-왜 내 테스트뱅크를 선택해야 할까요? 신뢰할 수 있는
d. -emia
C
e. hypo-
ANS: E
S
5. A suffix meaning “study of” is:
a. -pathy
b. -logy
c. -gram
d. -scopy
e. -osis
ANS: B
6. A tumor of a gland is called:
, a. arthrosis
b. arthroscope
c. adenoma
d. nephroma
e. hepatitis
ANS: C
7. Visual examination of the urinary bladder is called:
a. cystoscopy
b. cytology
c. cystogram
d. nephroscopy
e. cystoscope
N
ANS: A
8. Prediction about the outcome of an illness or treatment is called:
U
a. prognosis
b. psychosis
c. diagnosis
R
d. biopsy
e. pathology
ANS: A
SE
9. (Condition of) nerve pain is called:
a. neural
b. arthralgia
c. cephalgia
d. neueralgia
D
e. neuralgia
ANS: E
O
10. Ren/o and nephr/o both mean:
a. heart
b. liver
c. blood
C
d. kidney
e. intestine
S
ANS: D
11. Which term relates to the brain?
a. anemia
b. cerebral
c. rhinitis
d. thrombosis
e. gastrotomy
ANS: B
, 12. A cancerous tumor is a(n):
a. hematoma
b. adenoma
c. oncology
d. gastralgia
e. carcinoma
ANS: E
13. A red blood cell is a(n):
a. platelet
b. thrombocyte
c. erythrocyte
d. leukocyte
N
e. resection
ANS: C
U
14. Abnormal condition of clot formation:
a. gastritis
b. osteitis
R
c. adenosis
d. dermatitis
e. thrombosis
SE
ANS: E
15. An instrument to visually examine the urinary bladder is called a(n):
a. cystoscopy
b. cystoscope
c. gastroscope
D
d. arthroscopy
e. excision
ANS: B
O
16. An excessive (more than normal) amount of sugar in the blood is called:
a. hypothyroidism
b. hyperthyroidism
C
c. hyperglycemia
d. hypoglycemia
e. hypodermic
S
ANS: C
17. A gastrectomy is a(n):
a. gastric excision
b. gastroscopy
c. visual examination of the abdomen
d. incision of the stomach
e. incision of a gland