edition by Stewartbank
C Bushong,
for radiologic
Verified
science
Chapters
Test for
banktechnologists,
1 for
- 40,
radiologic
Test Bank:-
12th
science
edition
Exam forprovides
by
technologists,
Stewart
theCnewest
Bushong,
12th edition
2026//2027
Verified
by Stewart
Chapters
updated
C Bushong,
questions
1 - 40,.pdfVerified
with verified,
Chapters
accurate
1 - 40,.pdf
answers aligne
Test Bank For Radiologic Science for Technologists 12th
Edition by Bushong Chapter 1-40 [Updated 2024]
TEST BANK
2026
Test Updated
Bank:- Exam
Questions
provides
Test bank
& Verified
thefornewest
radiologic
Answers
2026//2027
science
| Certification
updated
for technologists,
Prep:
questions
Page 12th
1with
of 235
edition
verified,
byaccurate
Stewart answers
C Bushong,
aligned
Verified
withChapters
current- certification
1 - 40,.pdf exam standards...1
,ists, 12th{{2026/2027]]Test
edition by Stewartbank
C Bushong,
for radiologic
Verified
science
Chapters
Test for
banktechnologists,
1 for
- 40,
radiologic
Test Bank:-
12th
science
edition
Exam forprovides
by
technologists,
Stewart
theCnewest
Bushong,
12th edition
2026//2027
Verified
by Stewart
Chapters
updated
C Bushong,
questions
1 - 40,.pdfVerified
with verified,
Chapters
accurate
1 - 40,.pdf
answers aligne
Chapter 01: Essential Concepts of Radiologic Science
Bushong: Radiologic Science for Technologists, 12th Edition
MULTIPLE CHOICE
1. Matter is measured in .
a. kilograms
b. joules
c. electron volts
d. rems
ANS: A
Matter is measured in kilograms.
2. Atoms and molecules are the fundamental building blocks of .
a. energy
b. radiation
c. matter
d. gravity
ANS: C
Atoms and molecules are the fundamental building blocks of matter.
3. Ice and steam are examples of two forms of .
a. matter
b. radiation
c. energy
d. work
ANS: A
Ice and steam are examples of two forms of matter.
4. The formula E = mc2 is the basis for the theory that led to the development of .
a. x-rays
b. electromagnetic radiation
c. nuclear power
d. cathode ray tubes
ANS: C
The formula E = mc2 is the basis for the theory that led to the development of nuclear power.
5. Radio waves, light, and x-rays are all examples of energy.
a. nuclear
b. thermal
c. electrical
d. electromagnetic
ANS: D
Electromagnetic energy includes radio waves, light, and x-rays as well as other parts of the
spectrum.
2026
Test Updated
Bank:- Exam
Questions
provides
Test bank
& Verified
thefornewest
radiologic
Answers
2026//2027
science
| Certification
updated
for technologists,
Prep:
questions
Page 12th
2with
of 235
edition
verified,
byaccurate
Stewart answers
C Bushong,
aligned
Verified
withChapters
current- certification
1 - 40,.pdf exam standards...2
,ists, 12th{{2026/2027]]Test
edition by Stewartbank
C Bushong,
for radiologic
Verified
science
Chapters
Test for
banktechnologists,
1 for
- 40,
radiologic
Test Bank:-
12th
science
edition
Exam forprovides
by
technologists,
Stewart
theCnewest
Bushong,
12th edition
2026//2027
Verified
by Stewart
Chapters
updated
C Bushong,
questions
1 - 40,.pdfVerified
with verified,
Chapters
accurate
1 - 40,.pdf
answers aligne
6. A moving object has energy.
a. potential
b. kinetic
c. nuclear
d. electromagnetic
ANS: B
A moving object has kinetic energy.
7. What is the removal of an electron from an atom called?
a. Ionization
b. Pair production
c. Irradiation
d. Electricity
ANS: A
The removal of an electron from an atom is called ionization.
8. Ionizing radiation is capable of removing from atoms as it passes through the
matter.
a. neutrons
b. protons
c. electrons
d. ions
ANS: C
Ionizing radiation is capable of removing electrons from atoms as it passes through the matter.
9. The energy of x-rays is _ .
a. thermal
b. potential
c. kinetic
d. electromagnetic
ANS: D
X-rays are a form of electromagnetic energy.
10. The biggest source of man-made ionizing radiation exposure to the public is
.
a. atomic fallout
b. diagnostic x-rays
c. smoke detectors
d. nuclear power plants
ANS: B
Medical x-ray exposure is the biggest source of man-made radiation.
11. In the United States, we are exposed to _ mSv/year of ionizing radiation from the
natural environment.
a. 0 to 5
b. 5 to 20
c. 20 to 90
2026
Test Updated
Bank:- Exam
Questions
provides
Test bank
& Verified
thefornewest
radiologic
Answers
2026//2027
science
| Certification
updated
for technologists,
Prep:
questions
Page 12th
3with
of 235
edition
verified,
byaccurate
Stewart answers
C Bushong,
aligned
Verified
withChapters
current- certification
1 - 40,.pdf exam standards...3
,ists, 12th{{2026/2027]]Test
edition by Stewartbank
C Bushong,
for radiologic
Verified
science
Chapters
Test for
banktechnologists,
1 for
- 40,
radiologic
Test Bank:-
12th
science
edition
Exam forprovides
by
technologists,
Stewart
theCnewest
Bushong,
12th edition
2026//2027
Verified
by Stewart
Chapters
updated
C Bushong,
questions
1 - 40,.pdfVerified
with verified,
Chapters
accurate
1 - 40,.pdf
answers aligne
d. 100 to 300
ANS: A
We are exposed to about 3 mSv/yr of ionizing radiation from natural environmental sources in
the United States.
12. Today, radiology is considered to be a(n) occupation.
a. safe
b. unsafe
c. dangerous
d. high-risk
ANS: A
Today, radiology is considered to be a safe occupation because of effective radiation
protection practices.
13. is a special quantity of radiologic science.
a. Mass
b. Velocity
c. Radioactivity
d. Momentum
ANS: C
Radioactivity is a special quantity of radiologic science.
14. What does ALARA mean?
a. All Level Alert Radiation Accident
b. As Low As Reasonably Achievable
c. Always Leave A Restricted Area
d. As Low As Regulations Allow
ANS: B
ALARA means As Low As Reasonably Achievable.
15. Computed tomography was developed in the .
a. 1890s
b. 1920s
c. 1970s
d. 1990s
ANS: C
Computed tomography was developed in the 1970s.
16. Filtration is used to .
a. absorb low-energy x-rays
b. remove high-energy x-rays
c. restrict the useful beam to the body part imaged
d. fabricate gonadal shields
ANS: A
Filtration is used to absorb low-energy x-rays.
2026
Test Updated
Bank:- Exam
Questions
provides
Test bank
& Verified
thefornewest
radiologic
Answers
2026//2027
science
| Certification
updated
for technologists,
Prep:
questions
Page 12th
4with
of 235
edition
verified,
byaccurate
Stewart answers
C Bushong,
aligned
Verified
withChapters
current- certification
1 - 40,.pdf exam standards...4