#z #z #z #z #z #z #z #z
Lowdermilk: Maternity & Women’s Health Care, 11th Edition
#z #z #z #z #z #z #z #z
MULTIPLE #zCHOICE
1. In evaluating the level of a pregnant woman’s risk of having a low-birth-weight (LBW) infant,
which factor is the most important for the nurse to consider?
a. African-American race
b. Cigarette smoking
c. Poor nutritional status
d. Limited maternal education
ANS: A
For African-American births, the incidence of LBW infants is twice that of Caucasian births.
Race is a non-modifiable risk factor. Cigarette smoking is an important factor in potential
infant mortality rates, but it is not the most important. Additionally, smoking is a modifiable
risk factor. Poor nutrition is an important factor in potential infant mortality rates, but it is not
the most important. Additionally, nutritional status is a modifiable risk factor. Maternal
education is an important factor in potential infant mortality rates, but it is not the most
important. Additionally, maternal education is a modifiable risk factor.
DIF: Cognitive Level: Understand REF: p. 6
TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: Client Needs: Health Promotion and Maintenance, Antepartum Care
2. What is the primary role of practicing nurses in the research process?
a. Designing research studiesN R I G B.C M
b. Collecting data for other researchers
c. Identifying researchable problems
d. Seeking funding to support research studies
ANS: C
When problems are identified, research can be properly conducted. Research of health care
issues leads to evidence-based practice guidelines. Designing research studies is only one
factor of the research process. Data collection is another factor of research. Financial support
is necessary to conduct research, but it is not the primary role of the nurse in the research
process.
DIF: Cognitive Level: Understand REF: p. 14 TOP: Nursing Process: N/A
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment
3. A 23-year-old African-American woman is pregnant with her first child. Based on the
statistics for infant mortality, which plan is most important for the nurse to implement?
a. Perform a nutrition assessment.
b. Refer the woman to a social worker.
c. Advise the woman to see an obstetrician, not a midwife.
d. Explain to the woman the importance of keeping her prenatal care appointments.
ANS: D
Consistent prenatal care is the best method of preventing or controlling risk factors
Med
#zC
, associatedwith #zinfant #zmortality. #zNutritional #zstatus #zis #zan #zimportant #zmodifiable #zrisk
#zfactor, #zbut # z it #zis #znot #zthemost #zimportant #zaction #za #znurse #zshould #ztake #zin #zthis #zsituation.
#zThe #zclient #zmay #zneed #zassistance #zfrom #za #zsocial #zworker #zat #zsome #ztime #zduring #zher
#zpregnancy, #zbut #za #zreferral #zto #za #zsocial #zworker #zis #znot #zthe #zmost #zimportant #zaspect #zthe
#znurse #zshould #zaddress #zat #zthis #ztime. #z If #zthe #zwoman #zhas #zidentifiable #zhigh-risk #zproblems,
#zthen #zher #zhealth #zcare #zmay #zneed #zto #zbe #zprovided #zby #za #zphysician. #zHowever, #zit #zcannot
#zbe #zassumed #zthat #zall #zAfrican-American #zwomen #zhave #zhigh-risk #zissues. #zIn #zaddition,
#zadvising #zthe #zwoman #zto #zsee #zan #zobstetrician #zis #znot #zthe #zmost #zimportant #zaspect #zon
#zwhichthe #znurse #zshould #zfocus #zat #zthis #ztime, #zand #zit #zis #znot #zappropriate #zfor #za #znurse #zto
#zadvise #zor #zmanage #zthe #ztype #zof #zcare #za #zclient #zis #zto #zreceive.
DIF: Cognitive #zLevel: #zUnderstand REF: # z p. #z6 TOP: # z Nursing #zProcess:
#zPlanning #zMSC: # z Client #zNeeds: #zHealth #zPromotion #zand #zMaintenance
4. During #za #zprenatal #zintake #zinterview, #zthe #znurse #zis #zin #zthe #zprocess #zof #zobtaining #zan #zinitial
#zassessment #zof #za #z21-year-old #zHispanic #zclient #zwith #zlimited #zEnglish #zproficiency. #zWhich
#zaction #zis #zthe #zmost #zimportant #zfor #zthe #znurse #zto #zperform?
a. Use #zmaternity #zjargon #zto #zenable #zthe #zclient #zto #zbecome #zfamiliar #zwith #zthese #zterms.
b. Speak #zquickly #zand #zefficiently #zto #zexpedite #zthe #zvisit.
c. Provide #zthe #zclient #zwith #zhandouts.
d. Assess #zwhether #zthe #zclient #zunderstands #zthe #zdiscussion.
ANS: # z D
Nurses #zcontribute #zto #zhealth #zliteracy #zby #zusing #zsimple, #zcommon #zwords, #zavoiding #zjargon,
#zand #zevaluating #zwhether #zthe #zclient #zunderstands #zthe #zdiscussion. #zSpeaking #zslowly #zand
#zclearly #zand #zfocusing #zon #zwhat #zis #zimportant #zwill #zincrease #zunderstanding. #zMost #zclient
#zeducation #zmaterials #zare #zwritten #zat #za #zlevel #ztoo #zhigh #zfor #zthe #zaverage #zadult #zand #zmay #znot
N #zR #zI #zG #zB.C #zM
#zbe #zuseful #zfor #za #zclient #zwith #zlimited #zEnglish #zproficiency.
DIF: Cognitive #zLevel: #zApply REF: # z p. #z5 TOP: # z Nursing #zProcess:
#zEvaluation #zMSC: # z Client #zNeeds: #zHealth #zPromotion #zand #zMaintenance
5. The #znurses #zworking #zat #za #znewly #zestablished #zbirthing #zcenter #zhave #zbegun #zto #zcompare
their #zperformance #zin #zproviding #zmaternal-newborn #zcare #zagainst #zclinical #zstandards. #zThis
#z
comparison #zprocess #zis #zmost #zcommonly #zknown #zas #zwhat?
#z
a. Best #zpractices #znetwork
b. Clinical #zbenchmarking
c. Outcomes-oriented #zpractice
d. Evidence-based #zpractice
ANS: # z C
Outcomes-oriented #zpractice #zmeasures #zthe #zeffectiveness #zof #zthe #zinterventions #zand #zquality #zof
#zcare #zagainst #zbenchmarks #zor #zstandards. #zThe #zterm #zbest #zpractice #zrefers #zto #za #zprogram #zor
#zservice #zthat #zhas #zbeen #zrecognized #zfor #zits #zexcellence. #zClinical #zbenchmarking #zis #za
#zprocess #zused #zto #zcompare #zone’s #zown #zperformance #zagainst #zthe #zperformance #zof #zthe #zbest
#zin #zan #zarea #zof #zservice. #zThe #zterm #zevidence-based #zpractice #zrefers #zto #zthe #zprovision #zof
#zcare #zbased #zon #zevidence #zgained #zthrough #zresearch #zand #zclinical #ztrials.
DIF: Cognitive #zLevel: #zUnderstand REF: # z p. #z11 TOP: # z Nursing #zProcess:
#zEvaluation #zMSC: # z Client #zNeeds: #zSafe #zand #zEffective #zCare #zEnvironment
6. Which #zstatement #zbest #zexemplifies #zcontemporary #zmaternity #znursing?
a. Use #zof #zmidwives #zfor #zall #zvaginal #zdeliveries
Med
#zC
, b. Family-centered #zcare
c. Free-standing #zbirth #zclinics
d. Physician-driven #zcare
ANS: # z B
Contemporary #zmaternity #znursing #zfocuses #zon #zthe #zfamily’s #zneeds #zand #zdesires. #zFathers,
#zpartners, #zgrandparents, #zand #zsiblings #zmay #zbe #zpresent #zfor #zthe #zbirth #zand #zparticipate #zin
#zactivities #zsuch #zas #zcutting #zthe #zbaby’s #zumbilical #zcord. #zBoth #zmidwives #zand #zphysicians
#zperform #zvaginal #zdeliveries. #zFree-standing #zclinics #zare #zan #zexample #zof #zalternative #zbirth
#zoptions. #zContemporary #zmaternity #znursing #zis #zdriven #zby #zthe #zrelationship #zbetween #znurses
#zand #ztheir #zclients.
DIF: Cognitive #zLevel: #zUnderstand REF: # z pp. #z8-9 TOP: # z Nursing #zProcess:
#zPlanning #zMSC: # z Client #zNeeds: #zHealth #zPromotion #zand #zMaintenance
7. A #z38-year-old #zHispanic #zwoman #zvaginally #zdelivered #za #z9-pound, #z6-ounce #zbaby #zgirl #zafter
#zbeing #zin #zlabor #zfor #z43 #zhours. #zThe #zbaby #zdied #z3 #zdays #zlater #zfrom #zsepsis. #zOn #zwhat
#zgrounds #zcould #zthe #zwoman #zhave #za #zlegitimate #zlegal #zcase #zfor #znegligence?
a. Inexperienced #zmaternity #znurse #zwas #zassigned #zto #zcare #zfor #zthe #zclient.
b. Client #zwas #zpast #zher #zdue #zdate #zby #z3 #zdays.
c. Standard #zof #zcare #zwas #znot #zmet.
d. Client #zrefused #zelectronic #zfetal #zmonitoring.
ANS: # z C
Not #zmeeting #zthe #zstandard #zof #zcare #zis #za #zlegitimate #zfactor #zfor #za #zcase #zof #znegligence. #zAn
#zinexperienced #zmaternity #znurse #zwould #zneed #zto #zdisplay #zcompetency #zbefore #zbeing #zassigned
#zto #zcare #zfor #zclients #zon #zhis #zor #zher #zN
owUnR ShIisNcGlieTnBt #zm
. #zT .C
ayOhM
ave #zbeen #zpast #zher #zdue #zdate;
#zhowever, #za
term #zpregnancy #zoften #zgoes #zbeyond #z40 #zweeks #zof #zgestation. #zAlthough #zfetal #zmonitoring #zis #zthe
standard #zof #zcare, #zthe #zclient #zhas #zthe #zright #zto #zrefuse #ztreatment. #zThis #zrefusal #zis #znot #za #zcase #zfor
negligence, #zbut #zinformed #zconsent #zshould #zbe #zproperly #zobtained, #zand #zthe #zclient #zshould
#zhave #zsigned #zan #zagainst #zmedical #zadvice #zform #zwhen #zrefusing #zany #ztreatment #zthat #zis
#zwithin #zthe #zstandard #zof #zcare.
DIF: Cognitive #zLevel: #zAnalyze REF: #zp.
#z13 #zTOP: # z Nursing #zProcess: #zImplementation
MSC: # z Client #zNeeds: #zSafe #zand #zEffective #zCare #zEnvironment
8. When #zthe #znurse #zis #zunsure #zhow #zto #zperform #za #zclient #zcare #zprocedure #zthat #zis #zhigh #zrisk
and #zlow #zvolume, #zhis #zor #zher #zbest #zaction #zin #zthis #zsituation #zwould #zbe #zwhat?
#z
a. Ask #zanother #znurse.
b. Discuss #zthe #zprocedure #zwith #zthe #zclient’s #zphysician.
c. Look #zup #zthe #zprocedure #zin #za #znursing #ztextbook.
d. Consult #zthe #zagency #zprocedure #zmanual, #zand #zfollow #zthe #zguidelines #zfor #zthe #zprocedure.
ANS: # z D
Following #zthe #zagency’s #zpolicies #zand #zprocedures #zmanual #zis #zalways #zbest #zwhen #zseeking
#zinformation #zon #zcorrect #zclient #zprocedures. #zThese #zpolicies #zshould #zreflect #zthe #zcurrent
#zstandards #zof #zcare #zand #zthe #zindividual #zstate’s #zguidelines. #zEach #znurse #zis #zresponsible #zfor
#zhis #zor #zher #zown #zpractice. #zRelying #zon #zanother #znurse #zmay #znot #zalways #zbe #za #zsafe #zpractice.
#zEach #znurse #zis #zobligated #zto #zfollow #zthe #zstandards #zof #zcare #zfor #zsafe #zclient #zcare #zdelivery.
#zPhysicians #zare #zresponsible #zfor #ztheir #zown #zclient #zcare #zactivity. #zNurses #zmay #zfollow #zsafe
#zorders #zfrom #zphysicians, #zbut #zthey #zare #zalso #zresponsible #zfor #zthe #zactivities #zthat #zthey, #zas
Med
#zC
, #znurses, #zare #zto #zcarry #zout. #zInformation #zprovided #zin #za #znursing #ztextbook #zis #zbasic
#zinformation #zfor #zgeneral #zknowledge. #zFurthermore, #zthe #zinformation #zin #za #ztextbook #zmay
#znot #zreflect #zthe #zcurrent #zstandard #zof #zcare #zor #zthe #zindividual #zstate #zor #zhospital #zpolicies.
DIF: Cognitive #zLevel: #zUnderstand REF: # z p. #z13
TOP: # z Nursing #zProcess: #zImplementation MSC: # z Client #zNeeds: #zPhysiologic #zIntegrity
9. The #zNational #zQuality #zForum #zhas #zissued #za #zlist #zof #z“never #zevents” #zspecifically
pertaining #zto #zmaternal #zand #zchild #zhealth. #zThese #zinclude #zall #zof #zthe #zfollowing
#z
except:
#z
a. infant #zdischarged #zto #zthe #zwrong #zperson.
b. kernicterus #zassociated #zwith #zthe #zfailure #zto #zidentify #zand #ztreat #zhyperbilirubinemia.
c. artificial #zinsemination #zwith #zthe #zwrong #zdonor #zsperm #zor #zegg.
d. foreign #zobject #zretained #zafter #zsurgery.
ANS: # z D
Although #za #zforeign #zobject #zretained #zafter #zsurgery #zis #za #znever #zevent, #zit #zdoes #znot
#zspecifically #zpertain #zto #zobstetric #zclients. #zA #zclient #zundergoing #zany #ztype #zof #zsurgery #zmay
#zbe #zat #zrisk #zfor #zthis #zevent. #zAn #zinfant #zdischarged #zto #zthe #zwrong #zperson #zspecifically
#zpertains #zto #zpostpartum #zcare. #zDeath #zor #zserious #zdisability #zas #za #zresult #zof #zkernicterus
#zpertains #zto #znewborn #zassessment #zand #zcare. #zArtificial #zinsemination #zaffect s #zf a m i l i es
N R I
#z sG
eekB
in.
g #zC
careMfor #zinfertility.
DIF: Cognitive #zLevel: #zRemember REF: #zp. #z4
TOP: # z Nursing #zProcess: #zImplementation
MSC: # z Client #zNeeds: #zSafe #zand #zEffective #zCare #zEnvironment
10. A #znurse #zcaring #zfor #za #zpregnant #zclient #zshould #zbe #zaware #zthat #zthe #zU.S. #zbirth #zrate #zshows #zwhat
#z trend?
a. Births #zto #zunmarried #zwomen #zare #zmore #zlikely #zto #zhave #zless #zfavorable #zoutcomes.
b. Birth #zrates #zfor #zwomen #z40 #zto #z44 #zyears #zof #zage #zare #zdeclining.
c. Cigarette #zsmoking #zamong #zpregnant #zwomen #zcontinues #zto #zincrease.
d. Rates #zof #zpregnancy #zand #zabortion #zamong #zteenagers #zare #zlower #zin #zthe #zUnited
#zStates #zthan #zin #zany #zother #zindustrialized #zcountry.
ANS: # z A
LBW #zinfants #zand #zpreterm #zbirths #zare #zmore #zlikely #zbecause #zof #zthe #zlarge #znumber #zof
#zteenagers #zin #zthe #zunmarried #zgroup. #zBirth #zrates #zfor #zwomen #zin #ztheir #zearly #z40s #zcontinue
#zto #zincrease. #zFewer #zpregnant #zwomen #zsmoke. #zTeen #zpregnancy #zand #zabortion #zrates #zare
#zhigher #zin #zthe #zUnited #zStates #zthan #zin #zany #zother #zindustrial #zcountry.
DIF: Cognitive #zLevel: #zUnderstand REF: # z p. #z6
TOP: # z Nursing #zProcess: #zAssessment MSC: # z Client #zNeeds: #zPsychosocial #zIntegrity
11. A #zrecently #zgraduated #znurse #zis #zattempting #zto #zunderstand #zthe #zreason #zfor #zincreasing #zhealth
#zcare #zspending #zin #zthe #zUnited #zStates. #zWhich #zinformation #zgathered #zfrom #zher #zresearch #zbest
#zexplains #zthe #zrationale #zfor #zthese #zhigher #zcosts #zcompared #zwith #zother #zdeveloped #zcountries?
a. Higher #zrate #zof #zobesity #zamong #zpregnant #zwomen
b. Limited #zaccess #zto #ztechnology
c. Increased #zuse #zof #zhealth #zcare #zservices #zalong #zwith #zlower #zprices
d. Homogeneity #zof #zthe #zpopulation
ANS: # z A
Health #zcare #zis #zone #zof #zthe #zfastest #zgrowing #zsectors #zof #zthe #zU.S. #zeconomy. #zCurrently,
Med
#zC