2 2026/2027 Updated Verified
Questions and Solutions A+ Pass
Guaranteed
1. what does the endomysium wrap around?
- ANS - muscle fiber
2. in an isometric contraction
- ANS - the muscle does not shorten
3. How do nerve impulses travel when a fiber is myelinated
as compared to without?
- ANS - faster
4. which glial cell helps form the myelin sheath in the CNS?
- ANS - oligodendrocytes
5. where can CSF be found?
- ANS - ventricles, central canal of the spinal cord and
subarachnoid space
, 6. which cranial nerve is responsible for the
parasympathetic innervations to the viscera of the thorax
and the abdomen?
- ANS - vagus nerve
7. where is the sensory ganglion of a spinal nerve located?
- ANS - dorsal root
8. the sinuses between the two layers of the dura mater are
filled with what substance?
- ANS - venous blood
9. within the spinal cord ___________, consisting of
myelinated axons, Is on the outside.
- ANS - white matter
10. most neurons are what kind of neuron?
- ANS - multipolar
11. neurotransmitters and hormones are completely
different types of chemicals
- ANS - false