Exam 2026/2027 Updated Verified
Questions and Solutions A+ Pass
Guaranteed
1. Hypothesis
- ANS - A testable prediction, often implied by a theory
2. theory
- ANS - A hypothesis that has been tested with a
significant amount of data
3. prokaryotic cell
- ANS - A type of cell lacking a membrane-enclosed
nucleus and membrane-enclosed organelles; found only
in the domains Bacteria and Archaea.
4. eukaryotic cell
- ANS - A type of cell with a membrane-enclosed nucleus
and membrane-enclosed organelles. Examples of
organisms with these cells are protists, plants, fungi, and
animals.
,5. evolution
- ANS - Change in a kind of organism over time; process
by which modern organisms have descended from
ancient organisms.
6. vertical descent with modification
- ANS - New Species evolve from pre-existing species by
the accumulation of mutations - changes in the genetic
material of organisms.
7. horizontal gene transfer
- ANS - A process in which an organism incorporates
genetic material from another organism without being the
offspring of that organism
8. genome
- ANS - All of an organism's genetic material.
9. proteome
- ANS - All of the types and relative amounts of proteins
that are made in a particular cell at a particular time and
under specific conditions
10. scientific method
- ANS - A logical procedure for gathering and testing
, ideas. 1)problem or question arising from an observation,
2)Hypothesis (unproved assumption), 3) Hypothesis is
tested by an experiment, 4) Analyze and interpret data to
get to conclusion.
11. inorganic compound
- ANS - Compounds that do not contain carbon
12. organic compound
- ANS - Complex molecules organized around skeletons of
carbon atoms arranged in rings or chains; includes
biomolecules, molecules synthesized by living organisms.
13. element
- ANS - A pure substance that cannot be broken down into
other substances by chemical or physical means
14. proton
- ANS - A subatomic particle that has a positive charge
and that is found in the nucleus of an atom
15. neutron
- ANS - A subatomic particle that has no charge and that is
found in the nucleus of an atom
, 16. electron
- ANS - A tiny, negatively charged particle that moves
around the nucleus of an atom
17. atomic number
- ANS - Number of protons in an atom
18. orbitals
- ANS - each orbital holds only 2 electrons; 1s,2s,2p
19. s orbitals- spherical
20. p orbitals- dumbbell shaped
21. atomic mass
- ANS - Number of protons and neutrons
22. isotopes
- ANS - Atoms of the same element that have different
numbers of neutrons.
23. molecule
- ANS - 2 or more atoms held together by covalent bonds