Practice Exam 2026/2027 Updated
Verified Questions and Solutions A+
Pass Guaranteed
1. What is the charge of a proton?
- ANS - +
2. What is the charge of a neutron?
- ANS - 0
3. What is the charge of an electron?
- ANS - -
4. Atomic number
- ANS - the # of protons
5. Element
- ANS - are substances that cannot be broken down into
simpler substances by ordinary chemical reactions.
, 6. Isotope
- ANS - form of an atom w/ a specific # of neutrons.
7. Atomic weight (Atomic Mass)
- ANS - is the #that indicates how much matter that atom
contains compared w/ another atom. (# of P+) + (# of N) =
atomic mass units
8. Kinetic energy
- ANS - involves adding heat energy to make its molecules
move faster, to ^ the energy of motion. / energy in
motion
9. Potential energy
- ANS - stored energy / energy @ rest
10. Quantum
- ANS - amount of energy needed to move an electron
from 1 energy lvl to the next.
11. Orbital
- ANS - electrons move through characteristic regions