Exam 2026/2027 Updated
Verified Questions and Solutions
A+ Pass Guaranteed
1. Biotic
- ANS - living
2. Abiotic
- ANS - Non-living
3. Science
- ANS - systematic way of investigating the world using
experimentation to evaluate the interactions between
humans and our environment
4. interdisciplinary/multidisciplinary
- ANS - draws from many established fields of study
across the natural and social sciences
,5. Biology
- ANS - the study of living organisms
6. Ecology
- ANS - The study of interactions between organisms and
their environment
7. marine biology
- ANS - the study of organisms of the ocean
8. Oceanography
- ANS - the study of the physical attributes of the oceans
9. physics and chemestry
- ANS - use experiments to understand the world around
us
10. Social Sciences in environmental science
- ANS - Ethics, economics, political science, history,
sociology, anthropology and archeology
11. Scientific Method
- ANS - the traditional experimental approach that
scientists use to learn how the world works; includes
, observation, questions, hypothesis, predictions, test,
results
12. hypothesis
- ANS - a prediction for what the outcome of an
experiment might be if it is true; the potential answer that
is tested
13. Experimental (hypothesis-driven) science
- ANS - experiments are preformed in which variables are
manipulated
14. variables
- ANS - factors that can change
15. Results
- ANS - lead to refinement of the hypothesis (and
sometimes even changes the questions)
16. Independent variables
- ANS - changed by the scientist
, 17. dependent variable
- ANS - affected by the changes in the independent
variable
18. controls
- ANS - used to compare the effects of treatment
19. Scientific theory
- ANS - when a hypothesis stands up to repeated testing
and is well-supported, well-tested
20. ecosystem services
- ANS - products or processes provided by the
environment that are required for life on earth
21. atmospheric cycling
- ANS - photosynthesis recycles CO2 into oxygen and the
other actions of living things that remove pollutants from
the air
22. hydrologic cycle
- ANS - the water cycle purifies water through the
processes of evaporation and transpiration