2026/2027 Updated Verified
Questions and Solutions A+ Pass
Guaranteed
1. Anatomy
- ANS - The study of the structure of body parts
2. Physiology
- ANS - Study of the body's life processes
3. Macroscopic anatomy
- ANS - Study of large body structures visible to the naked
eye
4. Microscopic anatomy
- ANS - Structures too small to be seen with the naked eye
5. Systemic anatomy
- ANS - Study of one organ at a time
,6. Regional anatomy
- ANS - Study of several organ systems in a particular
region of the body
7. Cytology
- ANS - Study of cells
8. Histology
- ANS - Microscopic study of tissues
9. Anabolism
- ANS - The process of building up larger molecules from
smaller ones.
10. Catabolism
- ANS - Metabolic pathways that break down molecules,
releasing energy.
11. Asexual
- ANS - Cells producing copies of themselves
12. Sexual
- ANS - Organisms producing offspring similar to
themselves
, 13. Levels of structural organization
- ANS - Chemical, cellular, tissue, organ, organ system,
organism
14. Epithelial tissue
- ANS - Covers the surfaces of the body, inside and out.
Protection of underlying organs
15. Connective tissue
- ANS - Provides support for your delicate organs and
connects all its parts. Transport of O2, nutrients, and
waste
16. Muscle tissue
- ANS - Contracts or shortens, making body parts move.
17. Nervous tissue
- ANS - (Reflex) neurons and neuroglia
18. Ventral
- ANS - Toward the front