• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 131 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

TEST BANK - Introductory Econometrics: A Modern Approach 7th Edition by Jeffrey M. Wooldridge | All Chapters.

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 131 pagina's

TEST BANK - Introductory Econometrics: A Modern Approach 7th Edition by Jeffrey M. Wooldridge | All Chapters.

Voorbeeld van de inhoud

le
s
tiiab
env
ids
nfs
Co a
P
@




@Passvibes

, Test
TestBank: Introductory
Bank –Introductory
i i Econometrics:Econometrics:
i i i
A Modern
A Modern Approach, 5th Edition
i by Jeffrey M.Approach
i i Wooldridge
i i
7thi i




i by Jeffrey
With PERFECT SOLUTION AVAILABLE
i i iM. Wooldridge
OF ALL CHAPTERS i i




Chapter i1

1. Econometrics iis ithe ibranch iof ieconomics ithat .
a. studies ithe ibehavior iof iindividual ieconomic iagents iin imaking ieconomic idecisions
b. develops iand iuses istatistical imethods ifor iestimating ieconomic irelationships
@
c. deals iwith ithe iperformance, istructure, ibehavior, iand idecision-making iof ian ieconomy ias ia iwhole
d. applies imathematical imethods ito irepresent ieconomic itheories iand isolve ieconomic iproblems.

Answer: ib
iDifficulty: iEasy
Coa
Bloom’s: iKnowledge
P
A-Head: iWhat iis
iEconometrics?iBUSPROG:


Feedback: iEconometrics iis ithe ibranch iof ieconomics ithat idevelops iand iuses istatistical imethods
nfs
iforiestimating ieconomic irelationships.




2. Nonexperimental idata iis icalled .
ids
a. cross-sectional idata
b. time iseries idata
c. observational idata
env
d. panel idata

Answer: ib
iDifficulty: iEasy
tiiab
Bloom’s: iKnowledge
A-Head: iWhat iis
iEconometrics?iBUSPROG:


Feedback:
le
3. Which iof ithe ifollowing iis itrue iof iexperimental idata?
a. Experimental idata iare icollected iin ilaboratory ienvironments iin ithe inatural isciences.
b. Experimental idata icannot ibe icollected iin ia icontrolled ienvironment.
c. Experimental idata iis isometimes icalled iobservational idata.
s
d. Experimental idata iis isometimes icalled iretrospective idata.

Answer: ia
iDifficulty: iEasy


Bloom’s: iKnowledge
A-Head: iWhat iis iEconometrics?




@Passvibes

, BUSPROG:
Feedback:

4. An iempirical ianalysis irelies ion to itest ia itheory.
a. common isense
b. ethical iconsiderations
c. data
d. customs iand iconventions
@
Answer: ic
iDifficulty: iEasy


Bloom’s: iKnowledge
A-Head: iSteps iin iEmpirical iEconomic
Coa
P
iAnalysisiBUSPROG:


Feedback: iAn iempirical ianalysis irelies ion idata ito itest ia itheory.

5. The iterm i‘u’ iin ian ieconometric imodel iis iusually ireferred ito ias ithe .
nfs
a. error iterm
b. parameter
c. hypothesis
ids
d. dependent ivariable

Answer: ia
env
iDifficulty: iEasy


Bloom’s: iKnowledge
A-Head: iSteps iin iEmpirical iEconomic
iAnalysisiBUSPROG:
tiiab
Feedback: iThe iterm iu iin ian ieconometric imodel iis icalled ithe ierror iterm ior idisturbance iterm.

6. The iparameters iof ian ieconometric imodel .
a. include iall iunobserved ifactors iaffecting ithe ivariable ibeing istudied
le
b. describe ithe istrength iof ithe irelationship ibetween ithe ivariable iunder istudy iand ithe ifactors iaffecting iit
c. refer ito ithe iexplanatory ivariables iincluded iin ithe imodel
d. refer ito ithe ipredictions ithat ican ibe imade iusing ithe imodel

Answer: ib
s
iDifficulty: iEasy


Bloom’s: iKnowledge
A-Head: iSteps iin iEmpirical iEconomic
iAnalysisiBUSPROG:


Feedback: iThe iparameters iof ian ieconometric imodel idescribe ithe idirection iand istrength iof
itheirelationship ibetween ithe ivariable iunder istudy iand ithe ifactors iaffecting iit.




@Passvibes

, 7. Which iof ithe ifollowing iis ithe ifirst istep iin iempirical ieconomic ianalysis?
a. Collection iof idata
b. Statement iof ihypotheses
c. Specification iof ian ieconometric imodel
d. Testing iof ihypotheses

Answer: ic
@
iDifficulty: iEasy


Bloom’s: iKnowledge
A-Head: iSteps iin iEmpirical iEconomic
iAnalysisiBUSPROG:


Feedback: iThe ifirst istep iin iempirical ieconomic ianalysis iis ithe ispecification iof ithe ieconometric imodel.
Coa
P
8. A idata iset ithat iconsists iof ia isample iof iindividuals, ihouseholds, ifirms, icities, istates, icountries, ior
iaivariety iof iother iunits, itaken iat ia igiven ipoint iin itime, iis icalled ia(n) .
a. cross-sectional idata iset
nfs
b. longitudinal idata iset
c. time iseries idata iset
d. experimental idata iset
ids
Answer: ia
iDifficulty: iEasy
env
Bloom’s: iKnowledge
A-Head: iThe iStructure iof iEconomic
iDataiBUSPROG:


Feedback: iA idata iset ithat iconsists iof ia isample iof iindividuals, ihouseholds, ifirms, icities, istates, icountries,ior
tiiab
ia ivariety iof iother iunits, itaken iat ia igiven ipoint iin itime, iis icalled ia icross-sectional idata iset.




9. Data ion ithe iincome iof ilaw igraduates icollected iat idifferent itimes iduring ithe isame iyear iis .
a. panel idata
le
b. experimental idata
c. time iseries idata
d. cross-sectional idata

Answer: id
s
iDifficulty: iEasy


Bloom’s: iApplication
A-Head: iThe iStructure iof iEconomic
iDataiBUSPROG: iAnalytic




@Passvibes

Gekoppeld boek
 image
Jeffrey Wooldridge, James Stewart Introductory Econometrics
Uitgever: Onbekend ISBN: 9781337558860 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
12 januari 2026
Aantal pagina's
131
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$16.99

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
Passvibes
5.0
(1)
Verkocht
40
Volgers
7
Items
336
Laatst verkocht
6 dagen geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen