Fundamentals of Nursing 9th Edition
ChapterX01:XNursingXToday
PotterXetXal.:XFundamentalsXofXNursing,X9thXEditionX MU
LTIPLEXCHOICE
1. WhichXnurseXmostXlikelyXkeptXrecordsXonXsanitationXtechniquesXandXtheXeffectsXonXhealth?X
a. FlorenceXNightingaleX
X X
b. MaryXNuttingX
c. ClaraXBartonX
X X
d. LillianXWaldX
ANS:XAX
NightingaleXwasXtheXfirstXpracticingXnurseXepidemiologist.XHerXstatisticalXanalysesXconnectedX
poorX sanitationXwithXcholeraXandXdysentery.XMaryXNutting,XClaraXBarton,XandXLillianXWaldXc
ameXafterX Nightingale,XeachXcontributingXtoXtheXnursingXprofessionXinXherXownXway.XMaryX
NuttingXwasX instrumentalXinXmovingXnursingXeducationXintoXuniversities.XClaraXBartonXfounde
dXtheXAmericanXRedX Cross.XLillianXWaldXhelpedXopenXtheXHenryXStreetXSettlement.X
DIF:UnderstandX(comprehension)REF:5X
OBJ:XDiscussXtheXinfluenceXofXsocial,Xhistorical,Xpolitical,XandXeconomicXchangesXonXnursing
X practices.XTOP:XEvaluationXMSC:XHealthXPromotionXandXMaintenanceX
2. TheXnurseXprescribesXstrategiesXandXalternativesXtoXattainXexpectedXoutcome.XWhichXstan
dardXofX nursingXpracticeXisXtheXnurseXfollowing?X
a. AssessmentX
X X
b. DiagnosisX
c. PlanningX
X X
d. ImplementationX
ANS:XCX
InXplanning,XtheXregisteredXnurseXdevelopsXaXplanXthatXprescribesXstrategiesXandXalternativesX
toXattainX expectedXoutcomes.XDuringXassessment,XtheXregisteredXnurseXcollectsXcomprehensiv
eXdataXpertinentX toXtheXpatient’sXhealthXand/orXtheXsituation.XInXdiagnosis,XtheXregisteredXnurs
eXanalyzesXtheXX assessmentXdataXtoXdetermineXtheXdiagnosesXorXissues.XDuringXimplementat
ion,XtheXregisteredXnurseX implementsX(carriesXout)XtheXidentifiedXplan.X
DIF:UnderstandX(comprehension)REF:2X
OBJ:XDiscussXtheXdevelopmentXofXprofessionalXnursingXroles.XTOP:XPlanningX
,MSC:ManagementXofXCare
3. AnXexperiencedXmedical-
surgicalXnurseXchoosesXtoXworkXinXobstetrics.XWhichXlevelXofXproficiencyXisX theXnurseXuponX
initialXtransitionXtoXtheXobstetricalXfloor?X
a. NoviceX
b. ProficientX
c. CompetentX
d. AdvancedXbeginnerX
ANS:XAX
AXbeginningXnursingXstudentXorXanyXnurseXenteringXaXsituationXinXwhichXthereXisXnoXprevious
XlevelXofX experienceX(e.g.,XanXexperiencedXoperatingXroomXnurseXchoosesXtoXnowXpracticeXi
nXhomeXhealth)XisXX X anXexampleXofXaXnoviceXnurse.XAXproficientXnurseXperceivesXaXpatient’
sXclinicalXsituationXasXaXwhole,Xis X ableXtoXassessXanXentireXsituation,XandXcanXreadilyXtransf
erXknowledgeXgainedXfromXmultipleXpreviousX experiencesXtoXaXsituation.XAXcompetentXnurseX
understandsXtheXorganizationXandXspecificXcareXX requiredXbyXtheXtypeXofXpatientsX(e.g.,Xsurgi
cal,Xoncology,XorXorthopedicXpatients).XThisXnurseXisXaX
competentXpractitionerXwhoXisXableXtoXanticipateXnursingXcareXandXestablishXlong-
rangeXgoals.XAXnurseX whoXhasXhadXsomeXlevelXofXexperienceXwithXtheXsituationXisXanXadva
ncedXbeginner.XThisXexperienceX mayXonlyXbeXobservationalXinXnature,XbutXtheXnurseXisXable
XtoXidentifyXmeaningfulXaspectsXorXprinciplesX ofXnursingXcare.X
DIF:ApplyX(application)REF:2X
OBJ:XDiscussXtheXdevelopmentXofXprofessionalXnursingXroles.XTOP:XEvaluationX MSC:Ma
nagementXofXCareX
4. AXnurseXassessesXaXpatient’sXfluidXstatusXandXdecidesXthatXtheXpatientXneedsXtoXdrinkXm
oreXfluids.X TheXnurseXthenXencouragesXtheXpatientXtoXdrinkXmoreXfluids.XWhichXconceptXis
XtheXnurseX demonstrating?X
a. LicensureX
b. AutonomyX
c. CertificationX
d. AccountabilityX
ANS:XBX
AutonomyXisXanXessentialXelementXofXprofessionalXnursingXthatXinvolvesXtheXinitiationXofXindep
endentX nursingXinterventionsXwithoutXmedicalXorders.XToXobtainXlicensureXinXtheXUnitedXState
s,XtheXRNX candidateXmustXpassXtheXNCLEX-RN®.XBeyondXtheXNCLEX-
RN®,XtheXnurseXmayXchooseXtoXworkX towardXcertificationXinXaXspecificXareaXofXnursingXpract
ice.XAccountabilityXmeansXthatXyouXareX responsible,XprofessionallyXandXlegally,XforXtheXtypeX
andXqualityXofXnursingXcareXprovided.X
,DIF:ApplyX(application)REF:3
OBJ:XDiscussXtheXrolesXandXcareerXopportunitiesXforXnurses.XTOP:XImplementationX MS
C:ManagementXofXCareX
5. AXnurseXpreparesXtheXbudgetXandXpoliciesXforXanXintensiveXcareXunit.XWhichXroleXis
XtheXnurseX implementing?X
a. EducatorX
b. ManagerX
c. AdvocateX
d. CaregiverX
ANS:XBX
AXmanagerXcoordinatesXtheXactivitiesXofXmembersXofXtheXnursingXstaffXinXdeliveringXnursingXc
areXandX hasXpersonnel,Xpolicy,XandXbudgetaryXresponsibilityXforXaXspecificXnursingXunitXorXfa
cility.XAsXanX educator,XyouXexplainXconceptsXandXfactsXaboutXhealth,XdescribeXtheXreasonXf
orXroutineXcareXX X activities,XdemonstrateXproceduresXsuchXasXself-
careXactivities,XreinforceXlearningXorXpatientXbehavior,X andXevaluateXtheXpatient’sXprogressXin
Xlearning.XAsXaXpatientXadvocate,XyouXprotectXyourXpatient’sX humanXandXlegalXrightsXandXpr
ovideXassistanceXinXassertingXtheseXrightsXifXtheXneedXarises.XAsXaX caregiver,XyouXhelpXpati
entsXmaintainXandXregainXhealth,XmanageXdiseaseXandXsymptoms,XandXattainXX X aXmaximalXl
evelXfunctionXandXindependenceXthroughXtheXhealingXprocess.X
DIF:ApplyX(application)REF:4X
OBJ:XDescribeXtheXrolesXandXcareerXopportunitiesXforXnurses.XTOP:XImplementationX M
SC:ManagementXofXCareX
6. TheXnurseXhasXbeenXworkingXinXtheXclinicalXsettingXforXseveralXyearsXasXanXadvancedXpra
cticeXX nurse.XHowever,XtheXnurseXhasXaXstrongXdesireXtoXpursueXresearchXandXtheoryXdevel
opment.XToXfulfillX thisXdesire,XwhichXprogramXshouldXtheXnurseXattend?X
a. DoctorXofXNursingXScienceXdegreeX(DNSc)X
b. DoctorXofXPhilosophyXdegreeX(PhD)X
c. DoctorXofXNursingXPracticeXdegreeX(DNP)X
d. DoctorXinXtheXScienceXofXNursingXdegreeX(DSN)X
ANS:XBX
SomeXdoctoralXprogramsXprepareXnursesXforXmoreXrigorousXresearchXandXtheoryXdevelopment
XandX awardXtheXresearch-
orientedXDoctorXofXPhilosophyX(PhD)XinXnursing.XProfessionalXdoctoralXprogramsXX inXnursing
X(DSNXorXDNSc)XprepareXgraduatesXtoXapplyXresearchXfindingsXtoXclinicalXnursing.XTheXDNP
X isXaXpracticeXdoctorateXthatXpreparesXadvancedXpracticeXnursesXsuchXasXnurseXpractitioners
.X
, DIF:UnderstandX(comprehension)REF:10
OBJ:XDescribeXeducationalXprogramsXavailableXforXprofessionalXregisteredXnurseX(RN)Xeducati
on.X TOP:Teaching/LearningMSC:ManagementXofXCareX
7. AXnurseXattendsXaXworkshopXonXcurrentXnursingXissuesXprovidedXbyXtheXAmerica
nXNursesX Association.XWhichXtypeXofXeducationXdidXtheXnurseXreceive?X
a. GraduateXeducationX
b. InserviceXeducationX
c. ContinuingXeducationX
d. RegisteredXnurseXeducationX
ANS:XCX
ContinuingXeducationXinvolvesXformal,XorganizedXeducationalXprogramsXofferedXbyXuniversities,
X hospitals,XstateXnursesXassociations,XprofessionalXnursingXorganizations,XandXeducationalXan
dXhealthX careXinstitutions.XAfterXobtainingXaXbaccalaureateXdegreeXinXnursing,XyouXcanXpurs
ueXgraduateX educationXleadingXtoXaXmaster’sXorXdoctoralXdegreeXinXanyXnumberXofXgraduate
Xfields,XincludingX nursing.XInserviceXeducationXprogramsXareXinstructionXorXtrainingXprovidedX
byXaXhealthXcareXfacilityXorX institution.XRegisteredXnurseXeducationXisXtheXeducationXpreparat
ionXforXanXindividualXintendingXtoXbeX anXRN.X
DIF:ApplyX(application)REF:10X
OBJ:XDescribeXeducationalXprogramsXavailableXforXprofessionalXregisteredXnurseX(RN)Xeducati
on.X TOP:Teaching/LearningMSC:ManagementXofXCareX
8. AXnurseXidentifiesXgapsXbetweenXlocalXandXbestXpractices.XWhichXQualityXandXSafetyXEduc
ationXforX NursesX(QSEN)XcompetencyXisXtheXnurseXdemonstrating?X
a. SafetyX
b. Patient-centeredXcare
c. QualityXimprovementX
d. TeamworkXandXcollaboration
ANS:XCX
QualityXimprovementXidentifiesXgapsXbetweenXlocalXandXbestXpractices.XSafetyXminimizesXrisk
XofXharmX toXpatientsXandXprovidersXthroughXbothXsystemXeffectivenessXandXindividualXperfor
mance.XPatient-
X centeredXcareXrecognizesXtheXpatientXorXdesigneeXasXtheXsourceXofXcontrolXandXfullXpartne
rXinXX X providingXcompassionateXandXcoordinatedXcareXbasedXonXrespectXforXpatient’sXprefere
nces,Xvalues,X andXneeds.XTeamworkXandXcollaborationXallowsXeffectiveXfunctioningXwithinXnu
rsingXandX