CHEMISTRY
STEVENlS.lZUMDAHLl&lSUSANlA.lZUMDAHL
9thlEdition
,Chapterl1:lChemicallFoundations
1. Whichloflthelfollowinglislanlexampleloflalquantitativelobservation?
A) Thelpieceloflmetallisllongerlthanlthelpieceloflwood.
B) Solutionl1lislmuchldarkerlthanlsolutionl2.
C) ThelliquidlinlbeakerlAlislblue.
D) Theltemperatureloflthelliquidlisl60°C.
E) Atlleastltwoloflthelabovel(A-D)larelquantitativelobservations.
ANS:l l D DIF: Easy REF: 1.2
KEY:l Chemistryl|lgenerallchemistryl|lgenerallconceptsl|lscientificlmethodlMS
C:lConceptual
2. Alquantitativelobservation
A) containslalnumberlandlalunit
B) doeslnotlcontainlalnumber
C) alwayslmakeslalcomparison
D) mustlbelobtainedlthroughlexperimentation
E) islnoneloflthese
ANS:l l A DIF: Easy REF: 1.2
KEY:l Chemistryl|lgenerallchemistryl|lgenerallconceptsl|lscientificlmethodlMS
C:lConceptual
3. Generally,lobservedlbehaviorlthatlcanlbelformulatedlintolalstatement,lsometimeslm
athematicallinlnature,lislcalledla(n)
A) observation
B) measurement
C) theory
D) naturalllaw
E) experiment
ANS:l l D DIF: Easy REF: 1.2
KEY:l Chemistryl|lgenerallchemistryl|lgenerallconceptsl|lscientificlmethodlMS
C:lConceptual
4. Thelstatementl“Theltotallmassloflmaterialslislnotlaffectedlbylalchemicallchangelinlthoselma
terials”lislcalledla(n)
A) observation
B) measurement
C) theory
D) naturalllaw
E) experiment
ANS:l l D DIF: Easy REF: 1.2
KEY:l Chemistryl|lgenerallchemistryl|lgenerallconceptsl|lscientificlmethodlMS
C:lConceptual
5. Alchemicalltheorylthatlhaslbeenlknownlforlallongltimelbecomeslallaw.
, ANS:l l F DIF: Easy REF: 1.2
KEY:l Chemistryl|lgenerallchemistryl|lgenerallconceptsl|lscientificlmethodlMS
C:lConceptual
6. Whichloflthelfollowinglmetriclrelationshipslislincorrect?
A) 1lmicroliterl=l10–6lliters
B) 1lgraml=l103lkilograms
C) 103lmillilitersl=l1lliter
D) 1lgraml=l102lcentigrams
E) 10ldecimetersl=l1lmeter
ANS:l l B DIF: Easy REF: 1.3
KEY:l Chemistryl|lgenerallchemistryl|lgenerallconceptsl|lmeasurementl|lSIlunitl|lprefixeslMS
C:lQuantitative
7. ForlwhichlpairlislthelSIlprefixlnotlmatchedlcorrectlylwithlitslmeaning?
A)
B)
C)
D)
E)
ANS:l l C DIF: Easy REF: 1.3
KEY:l Chemistryl|lgenerallchemistryl|lgenerallconceptsl|lmeasurementl|lSIlunitl|lprefixeslMS
C:lConceptual
8. Almetriclunitlforllengthlis
A) gram
B) milliliter
C) yard
D) kilometer
E) pound
ANS:l l D DIF: Easy REF: 1.3
KEY:l Chemistryl|lgenerallchemistryl|lgenerallconceptsl|lmeasurementl|lSIlunitl|lbaselunitlMS
C:lConceptual
9. WhichloflthelfollowinglislnotlalunitlinlthelSIlsystem?
A) ampere
B) candela
C) Kelvin
D) meter
E) calorie
ANS:l l E DIF: Easy REF: 1.3
KEY:l Chemistryl|lgenerallchemistryl|lgenerallconceptsl|lmeasurementl|lSIlunitl|lbaselunitlMS
C:lConceptual
10. Orderlthelfourlmetriclprefixeslfromlsmallestltollargest.
, A) nano-l<lmilli-l<lcenti-l<lkilo-
B) milli-l<lnano-l<lcenti-l<lkilo-
C) kilo-l<lcenti-l<lnano-l<lmilli-
D) kilo-l<lcenti-l<lmilli-l<lnano-
E) centi-l<lnano-l<lkilo-l<lmilli-
ANS:l l A DIF: Easy REF: 1.3
KEY:l Chemistryl|lgenerallchemistryl|lgenerallconceptsl|lmeasurementl|lSIlunitl|lprefixeslMS
C:lConceptual
11. 8.1lzkilogram(s)lzcontainslzthislzmanyzgrams.
A) 8.1lzlz102
B) 8.1lzlz10
3
C) 81
D) 0.81
E) 8.1lz
−3
z10
ANS:lzl zlB DIF: Easy REF: 1.3
KEY:lzlChemistryz|lzgenerallzchemistryz|lzgenerallzconceptslz|lzmeasurementlz|lzSIlzunitlz|lzmassl
zMSC:lzConceptual
12. Convertlz0.3980lzmlztolzmm.
A)
B)
C)
D)
E)
ANS:l zl zlA DIF: Easy REF: 1.3
KEY:lzlChemistryz|lzgenerallzchemistryz|lzgenerallzconceptslz|lzmeasurementlz|lzSIlzunitlz|lzprefi
xeslzMSC:lzConceptual
13. 6.1lzsecondslzcontainlzthislzmanyzpicoseconds.
A) 6.1lzlz1012
B) 6.1lz−12
z10
−9
C) 6.1lzlz10
D) 6.1lzlz109
E) 6.1lzlz1015
ANS:l zl zlA DIF: Easy REF: 1.3
KEY:lzlChemistryz|lzgenerallzchemistryz|lzgenerallzconceptslz|lzmeasurementlz|lzSIlzunitlz|lzprefi
xeslzMSC:lzConceptual
14. 9.49lzsecondslzcontainlzthislzmanyznanoseconds.
A) 9.49lzlz107
B) 9.49lzlz10
9
C) 9.49 lz
12
z10
D) 9.49 lz
10
z10
E) 9.49lzlz108