l l l l l l l
d Edition By John W. Foster; Joan L. Slonczewski
l l l l l l l l l
Chapter 1 - 27 Complete
l l l l
,Chapterl01:lMicrobeslShapelOurlHistory
MULTIPLElCHOICE
1. WhichloflthelfollowinglislNOTlconsideredlalbenefitloflmicroorganisms?
a. nitrogenlfixation c. synthesisloflvitamins
b. productionloflfermentedlfoods d.l causativelagentslofldisease
ANS:l D DIF: Easy REF:l 1.1
OBJ:l1.1alDescribelhowlweldefinelalmicrobe,landlexplainlwhyltheldefinitionlislalchallenge.lMSC:l Re
membering
2. Almicrobelthatlisl50lnmlinlsizelwouldlmostllikelylbe
a. fungi. c. virus.
b. E.lcoli. d.lll algae.
ANS:l C DIF: Moderate REF:l 1.1
OBJ:l1.1blDescribelthelthreelmajorldomainslofllife:lArchaea,lBacteria,landlEukarya.lExplainlwhatlthelthr
eeldomainslhavelinlcommonlandlhowltheyldiffer. MSC:l Applying
3. Basedlonlthelfigurelshown,ltheltypeloflorganismlindicatedlwithlanlarrowlcouldlbela
a. virus. c. macroscopiclfungi.
b. bacteria. d.l largelameba.
ANS:l B DIF: Easy REF:l 1.1
OBJ:l1.1blDescribelthelthreelmajorldomainslofllife:lArchaea,lBacteria,landlEukarya.lExplainlwhatlthelthr
eeldomainslhavelinlcommonlandlhowltheyldiffer. MSC:l Applying
4. Basedlonlthelfigure,ltheltypeloflorganismlshownlisla(n)
, a. virus. c. archaea.
b. bacteria. d.l eukaryote.
ANS:l D DIF: Moderate REF:l 1.1
OBJ:l1.1blDescribelthelthreelmajorldomainslofllife:lArchaea,lBacteria,landlEukarya.lExplainlwhatlthelthr
eeldomainslhavelinlcommonlandlhowltheyldiffer. MSC:l Applying
5. Whichloflthelfollowingldemonstrateslcorrectlscientificlnotationloflalbacteriallorganism?
a. StaphylococcuslEpidermidis c. Staphylococcuslepidermidis
b. Staphylococcuslepidermidis d.l StaphylococcuslEpidermidis
ANS:l C DIF: Easy REF:l 1.1
OBJ:l1.1blDescribelthelthreelmajorldomainslofllife:lArchaea,lBacteria,landlEukarya.lExplainlwhatlthelthr
eeldomainslhavelinlcommonlandlhowltheyldiffer. MSC:l Applying
6. Whichlkeylcharacteristicldifferentiateslalprokaryotelfromlaleukaryote?
a. thelabsenceloflproteins
b. thelpresenceloflDNA
c. thelabsenceloflmembrane-boundlorganelles
d. thelpresenceloflalcelllwall
ANS:l C DIF: Easy REF:l 1.1
OBJ:l1.1blDescribelthelthreelmajorldomainslofllife:lArchaea,lBacteria,landlEukarya.lExplainlwhatlthelthr
eeldomainslhavelinlcommonlandlhowltheyldiffer. MSC:l Remembering
7. Whichloflthelfollowinglmethodslforlclassifyingllifelformslcanlbestlbelusedltoldistinguishlbetweenltwolcloselylr
elatedlrod-shapedlbacteriallorganisms,l SalmonellaltyphimuriumlandlEscherichialcoli?
a. physicallcharacteristics c. DNAlsequencelcomparison
b. methodloflreproduction d.l environmentallhabitat
ANS:l C DIF: Moderate REF:l 1.1
OBJ:l1.1blDescribelthelthreelmajorldomainslofllife:lArchaea,lBacteria,landlEukarya.lExplainlwhatlthelthr
eeldomainslhavelinlcommonlandlhowltheyldiffer. MSC:l Applying
8. Whichloflthelfollowinglislalwayslclassifiedlaslaleukaryote?
a. papillomavirus c. Escherichialcoli
b. methanogen d. yeast
ANS:l D DIF: Moderate REF: 1.1
, OBJ:l1.1blDescribelthelthreelmajorldomainslofllife:lArchaea,lBacteria,landlEukarya.lExplainlwhatlthelthr
eeldomainslhavelinlcommonlandlhowltheyldiffer. MSC:l Understanding
9. Whichloflthelfollowinglhaslbeenlusedlaslaltoollforlgeneltherapy?
a. viruses c. protozoa
b. archaea d.l fungi
ANS:l A DIF: Easy REF:l 1.1
OBJ:l1.1blDescribelthelthreelmajorldomainslofllife:lArchaea,lBacteria,landlEukarya.lExplainlwhatlthelthr
eeldomainslhavelinlcommonlandlhowltheyldiffer. MSC:l Understanding
10. Whichloflthelfollowinglwouldlyoulnotlexpectltolfindlinlthelhumanldigestiveltract?
a. archaea c. bacteria
b. algae d.l intestinallviruses
ANS:l B DIF: Moderate REF:l 1.1
OBJ:l1.1blDescribelthelthreelmajorldomainslofllife:lArchaea,lBacteria,landlEukarya.lExplainlwhatlthelthr
eeldomainslhavelinlcommonlandlhowltheyldiffer. MSC:l Understanding
11. Antibioticslarelchemotherapeuticldrugslthatlfunctionlbylinhibitinglanlimportantlcellularlstructurelorlprocess
loflanlorganismlthatlislcausinglanlinfection.lWhichloflthelfollowinglwouldlnotlbelaffectedlbylanlantibioticlth
atltargetslcellularlmetaboliclenzymes?
a. Streptococcuslpyogeneslbacteria c. ameba
b. Herpeslvirus d.l breadlmold
ANS:l B DIF: Moderate REF:l 1.1
OBJ:l 1.1clDefinelviruses,landlexplainlhowltheylrelateltollivinglcells.lMSC:l An
alyzing
12. Whichlscientistlislcreditedlwithlconstructinglthelfirstlmicroscope?
a. AntonielvanlLeeuwenhoek c. RobertlHooke
b. CatherineloflSiena d.lll LouislPasteur
ANS:l C DIF: Easy REF:l 1.2
OBJ:l 1.2alExplainlhowlmicrobialldiseaseslhavelchangedlhumanlhistory.lMSC
:l Remembering
13. Whichloflthelfollowinglwaslanlunexpectedlbenefitloflthelbuboniclplague?
a. Therelwaslnolbenefitltolthelbuboniclplague.
b. ThelpopulationloflEuropelexperiencedlalbabylboom.
c. Itlresultedlinlalbetterlunderstandingloflasepticlpracticeslandlhowltolpreventlthelspreadloflinfe
ction.
d. ThelpopulationldeclinelenabledlthelculturalladvancementloflthelRenaissance.
ANS:l D DIF: Easy REF:l 1.2
OBJ:l 1.2alExplainlhowlmicrobialldiseaseslhavelchangedlhumanlhistory.lMSC
:l Understanding
14. WhichloflthelfollowinglorganismslwouldlyoulNOTlbelableltolseelusinglRobertlHooke’slmicroscope?
a. vinegarleels c. moldlfilaments
b. dustlmites d. Mycobacteriumltuberculosis
ANS:l D DIF: Moderate REF: 1.2