Ramesh Sharda, Dursun Delen and Efraim Turban. ISBN-13: 9780137305711.
TEST BANK for Business Intelligence, Analytics, and Data Science: A
Managerial Perspective, 4th edition Ramesh Sharda, Dursun Delen
and Efraim Turban. ISBN-13: 9780137305711.
Test Bank Page 1
, TEST BANK for Business Intelligence, Analytics, and Data Science: A Managerial Perspective, 4th edition
Ramesh Sharda, Dursun Delen and Efraim Turban. ISBN-13: 9780137305711.
Business Intelligence, 4e (Sharda/Delen/Turban)
Chapter 1 An Overview of Business Intelligence, Analytics, and Data Science
1) Computerized support is only used for organizational decisions that are responses to external
pressures, not for taking advantage of opportunities.
Answer: FALSE
Diff: 2 Page Ref: 3
2) During the early days of analytics, data was often obtained from the domain experts using
manual processes to build mathematical or knowledge-based models.
Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 13
3) Computer applications have moved from transaction processing and monitoring activities to
problem analysis and solution applications.
Answer: TRUE
Diff: 1 Page Ref: 11
4) Business intelligence (BI) is a specific term that describes architectures and tools only.
Answer: FALSE
Diff: 1 Page Ref: 16
5) The growth in hardware, software, and network capacities has had little impact on modern BI
innovations.
Answer: FALSE
Diff: 1 Page Ref: 11
Test Bank Page 2
, TEST BANK for Business Intelligence, Analytics, and Data Science: A Managerial Perspective, 4th edition
Ramesh Sharda, Dursun Delen and Efraim Turban. ISBN-13: 9780137305711.
6) Managing data warehouses requires special methods, including parallel computing and/or
Hadoop/Spark.
Answer: TRUE
Diff: 3 Page Ref: 11-12
7) Managing information on operations, customers, internal procedures and employee interactions
is the domain of cognitive science.
Answer: FALSE
Diff: 3 Page Ref: 12
8) Decision support system (DSS) and management information system (MIS) have precise
definitions agreed to by practitioners.
Answer: FALSE
Diff: 2 Page Ref: 13
9) In the 2000s, the DW-driven DSSs began to be called BI systems.
Answer: TRUE
Diff: 1 Page Ref: 14
10) Major commercial business intelligence (BI) products and services were well established in the
early 1970s.
Answer: FALSE
Diff: 2 Page Ref: 15
11) Information systems that support such transactions as ATM withdrawals, bank deposits, and
cash register scans at the grocery store represent transaction processing, a critical branch of BI.
Test Bank Page 3
, TEST BANK for Business Intelligence, Analytics, and Data Science: A Managerial Perspective, 4th edition
Ramesh Sharda, Dursun Delen and Efraim Turban. ISBN-13: 9780137305711.
TEST BANK for Business Intelligence, Analytics, and Data Science: A
Managerial Perspective, 4th edition Ramesh Sharda, Dursun Delen
and Efraim Turban. ISBN-13: 9780137305711.
Test Bank Page 1