g
Pharmacology A Patient-
g g
CenteredNursing Process Approach by Linda E
g g g g g
. McCuistion.
g
11th Edition
g
TEST BANK
g
,Chapterg01:gThegNursinggProcessgandgPatient-CenteredgCare
McCuistion:gPharmacology:gAgPatient-CenteredgNursinggProcessgApproach,g11thgEdition
MULTIPLEgCHOICE
1. Allgofgthegfollowinggwouldgbegconsideredgsubjectivegdata,gEXCEPT:
a. Patient-reportedghealthghistory
b. Patient-reportedgsignsgandgsymptomsgofgtheirgillness
c. Financialgbarriersgreportedgbygthegpatient’sgcaregiver
d. Vitalgsignsgobtainedgfromgthegmedicalgrecord
ANS:g D
Subjectivegdatagisgbasedgongwhatgpatientsgorgfamilygmembersgcommunicategtogthegnurse.gPatient-
greportedghealthghistory,gsignsgandgsymptoms,gandgcaregivergreportedgfinancialgbarriersgwouldgbegc
onsideredgsubjectivegdata.gVitalgsignsgobtainedgfromgthegmedicalgrecordgwouldgbegconsideredgobje
ctivegdata.
DIF: CognitivegLevel:gUnderstandingg(Comprehension)
TOP:gNursinggProcess:gPlanninggMSC:g NCLEX:gManagementgofgClientgCare
2. Thegnursegisgusinggdatagcollectedgtogdefinegagsetgofginterventionsgtogachievegthegmostgdesirab
legoutcomes.gWhichgofgthegfollowinggstepsgisgthegnursegapplying?
a. Recognizinggcuesg(assessment)
b. Analyzegcuesg&gprioritizeghypothesisg(analysis)
c. Generategsolutionsg(planning)
d. Takegactiong(nursingginterventions)
ANS:g C
Whenggeneratinggsolutionsg(planning),gthegnursegidentifiesgexpectedgoutcomesgandgusesgthegpati
ent’sgproblem(s)gtogdefinegagsetgofginterventionsgtogachievegthegmostgdesirablegoutcomes.gRecog
nizinggcuesg(assessment)ginvolvesgtheggatheringgofgcuesg(information)gfromgthegpatientgaboutgth
eirghealthgandglifestylegpractices,gwhichgaregimportantgfactsgthatgaidgthegnursegingmakinggclinical
gcaregdecisions.gPrioritizingghypothesisgisgusedgtogorganizegandgrankgthegpatientgproblem(s)gidenti
fied.gFinally,gtakinggactionginvolvesgimplementationgofgnursingginterventionsgtogaccomplishgtheg
expectedgoutcomes.
DIF:
CognitivegLevel:gUnderstandingg(Comprehension)
gTOP:g NursinggProcess:gNursinggIntervention
MSC:g NCLEX:gManagementgofgClientgCare
3. Ag5-year-
oldgchildgwithgtypeg1gdiabetesgmellitusghasghadgrepeatedghospitalizationsgforgepisodesgofghypergl
ycemia.gThegparentsgtellgthegnursegthatgtheygcan’tgkeepgtrackgofgeverythinggthatghasgtogbegdonegt
ogcaregforgtheirgchild.gThegnursegreviewsgmedications,gdiet,gandgsymptomgmanagementgwithgtheg
parentsgandgdrawsgupgagdailygchecklistgforgthegfamilygtoguse.gThesegactivitiesgaregcompletedging
whichgstepgofgthegnursinggprocess?
a. Recognizinggcuesg(assessment)
b. Analyzegcuesg&gprioritizeghypothesisg(analysis)
, c. Generategsolutionsg(planning)
d. Takegactiong(nursingginterventions)
ANS:g D
Takinggactiongthroughgnursingginterventionsgisgwheregthegnursegprovidesgpatientghealthgteaching,g
druggadministration,gpatientgcare,gandgotherginterventionsgnecessarygtogassistgthegpatientgingacco
mplishinggexpectedgoutcomes.
DIF:
CognitivegLevel:gUnderstandingg(Comprehension)
gTOP:g NursinggProcess:gNursinggIntervention
MSC:g NCLEX:gManagementgofgClientgCare
4. Thegnursegisgpreparinggtogadministergagmedicationgandgreviewsgthegpatient’sgchartgforgdru
ggallergies,gserumgcreatinine,gandgbloodgureagnitrogeng(BUN)glevels.gThegnurse’sgactionsg
aregreflectivegofgwhichgofgthegfollowing?
a. Recognizinggcuesg(assessment)
b. Analyzegcuesg&gprioritizeghypothesisg(analysis)
c. Takegactiong(nursingginterventions)
d. Generategsolutionsg(planning)
ANS:g A
Recognizinggcuesg(assessment)ginvolvesggatheringgsubjectivegandgobjectiveginformationgaboutgtheg
patientgandgthegmedication.gLaboratorygvaluesgfromgthegpatient’sgchartgwouldgbegconsideredgcolle
ctiongofgobjectivegdata.
DIF: CognitivegLevel:gUnderstandingg(Comprehension)
TOP:g NursinggProcess:gAssessment MSC:g NCLEX:gManagementgofgClientgCare
5. Whichgofgthegfollowinggwouldgbegcorrectlygcategorizedgasgobjectivegdata?
a. Aglistgofgherbalgsupplementsgregularlygusedgprovidedgbygthegpatient.
b. Labgvaluesgassociatedgwithgthegdrugsgthegpatientgisgtaking.
c. Thegagesgandgrelationshipgofgallghouseholdgmembersgtogthegpatient.
d. Usualgdietarygpatternsgandgfoodgintake.
ANS:g B
Objectivegdatagaregmeasuredgandgdetectedgbyganothergpersongandgwouldgincludeglabgvalues.gTheg
othergexamplesgaregsubjectivegdata.
DIF: CognitivegLevel:gUnderstandingg(Comprehension)
TOP:g NursinggProcess:gAssessment MSC:g NCLEX:gManagementgofgClientgCare
6. Thegnursegreviewsgagpatient’sgdatabasegandglearnsgthatgthegpatientglivesgalone,gisgforgetful,gand
gdoesgnotghavegangestablishedgroutine.gThegpatientgwillgbegsentghomegwithgthreegnewgmedicatio
nsgtogbegtakengatgdifferentgtimesgofgthegday.gThegnursegdevelopsgagdailygmedicationgchartgandge
nlistsgagfamilygmembergtogputgthegpatient’sgpillsgingagpillgorganizer.gThisgisgangexamplegofgwhi
chgelementgofgthegnursinggprocess?
a. Recognizinggcuesg(assessment)
b. Analyzegcuesg&gprioritizeghypothesisg(analysis)
c. Takegactiong(nursingginterventions)
, d. Generategsolutionsg(planning)
ANS:g C
Takinggactiong(nursingginterventions)ginvolvesgeducationgandgpatientgcaregingordergtogassistgthegpati
entgtogaccomplishgtheggoalsgofgtreatment.
DIF:
CognitivegLevel:gApplyingg(Application
)gTOP:gNursinggProcess:gNursinggInterventiong
MSC:g NCLEX:gManagementgofgClientgCare
7. Agpatientgwhogisghospitalizedgforgchronicgobstructivegpulmonarygdiseaseg(COPD)gwantsgtoggogh
ome.gThegnursegandgthegpatientgdiscussgthegpatient’sgsituationgandgdecidegthatgthegpatientgmayggo
ghomegwhengablegtogperformgself-
caregwithoutgdyspneagandghypoxia.gThisgisgangexamplegofgwhichgphasegofgthegnursinggprocess?
a. Recognizinggcuesg(assessment)
b. Analyzegcuesg&gprioritizeghypothesisg(analysis)
c. Takegactiong(nursingginterventions)
d. Generategsolutionsg(planning)
ANS:g D
Generatinggsolutionsg(planning)ginvolvesgdefininggagsetgofginterventionsgtogachievegthegmos
tgdesirablegoutcomes,gwhich,gforgthisgpatient,gmeansgbeinggablegtogperformgself-
caregactivitiesgwithoutgdyspneagandghypoxia.
DIF:g CognitivegLevel:gUnderstandingg(Comprehension)
TOP:gNursinggProcess:gPlanningg
MSC:g NCLEX:gManagementgofgClientgCare
8. Agpatientgwillgbegsentghomegwithgagmetered-
doseginhaler,gandgthegnursegisgprovidinggteaching.gWhichgisgagcorrectlygwrittengexpectedgout
comegforgthisgprocess?
a. Thegnursegwillgdemonstrategthegcorrectgusegofgagmetered-doseginhalergtogthegpatient.
b. Thegnursegwillgteachgthegpatientghowgtogadministergmedicationgwithgagmetered-
doseginhaler.
c. Thegpatientgwillgknowghowgtogself-
administergthegmedicationgusinggthegmetered-gdoseginhaler.
d. Thegpatientgwillgindependentlygadministergthegmedicationgusinggthegmetered-
doseginhalergatgthegendgofgthegsession.
ANS:g D
Expectedgoutcomesgmustgbegpatient-
centeredgandgclearlygstategthegoutcomegwithgagreasonablegdeadlinegandgshouldgidentifygcomp
onentsgforgevaluation.
DIF:g CognitivegLevel:gApplyingg(Application)
TOP:gNursinggProcess:gPlanningg
MSC:g NCLEX:gManagementgofgClientgCare
9. Thegnursegisggeneratinggsolutionsg(planning)gforgagpatientgwhoghasgchronicglunggdiseasegandgh
ypoxia.gThegpatientghasgbeengadmittedgforgincreasedgoxygengneedsgabovegagbaselinegofg2gL/min.
gThegnurseggeneratesgangexpectedgoutcomesgstating,g“Thegpatientgwillghavegoxygengsaturationsg
of
>95%gongroomgairgatgthegtimegofgdischargegfromgtheghospital.”gWhatgisgwronggwithgthisggoal?
a. Itgcannotgbegevaluated.