1) Commercial endeavours refers to the markets the organization serves, the products it offers, and the
needs it professes to meet in the marketplace.
S M
Answer: True False
2) Employee interaction is a reflection of the complexities of the business activities that circulate
within an organization.
t
Answer: True False
u
3) Organizational efficiency and structure refers to the value-creating skills an organization's
employees bring to the marketplace.
Answer: True False
v
4) Employee interaction refers to the value-creating skills an organization's employees bring to the
i
marketplace.
Answer: True False
a
E
5) Business can be thought of as a system designed to grow a market for an organization's goods and
services and create organizational value on behalf of stakeholders.
Answer: True
D
False
A
6) Any organization that produces a good or service can be classified as a business.
G
Answer: True False
p
7) The goal of business activities is profit.
E
Answer: True False
p
8) Profit is what it costs to make and sell a product.
E
Answer: True False
r
9) Businesses have the right to keep and use their profits as they choose, without limitations.
K
Answer: True False
o
10) Businesses seek to earn a profit by providing goods and services to others.
Answer: True False
v
11) Revenue is the amount a business earns above and beyond what it spends for expenses and costs.
Answer: True False
e
12) A manager is an individual who assumes the risk of starting a business.
Answer: True False
d
13) If a business's costs and expenses are greater than its revenue, it will suffer a loss.
Answer: True False
1
, 14) The business model can best be visualized as the underlying operational platform.
Answer: True False
S M
15) Technology can help businesses become more efficient and productive.
Answer: True False
16) Successful
t
firms follow a customer-driven strategy, as opposed to the management-driven strategy
used in the past.
u
Answer: True False
17) The competitive environment now empowers managers to make decisions quickly for their front
v
line employees.
Answer: True False
i
18) Managers coordinate resources to achieve organizational objectives.
a
E
Answer: True False
19) Businesses seek to earn a profit by providing goods and services to others.
Answer: True
DFalse
A
20) If a business's costs and expenses are less than than its revenue, it will earn a profit.
G
Answer: True False
21) On the company-centric (business system) side of the business model, the key activities cell refers to
p
the infrastructure and resource base of the organization.
E
Answer: True False
p
22) The Buckmaker Corporation generated total revenues of $30 million dollars while incurring
E
expenses of $17 million. During the year Buckmaker earned a profit of $13 million.
Answer: True False
r
K
23) Successful businesses constantly monitor consumer wants and needs.
o
Answer: True False
24) Not-for-profit organizations such as the Canadian Cancer Society do not engage in management,
v
marketing, or finance activities.
Answer: True False
e
25) To remain competitive in today's market, firms must produce a quality product and offer outstanding
service at a reasonable price.
Answer: True False
d
26) Producing a high quality product will ensure success in the competitive environment.
Answer: True False
2