Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 491 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

SOLUTION MANUAL Introduction to Corporate Finance

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 491 pagina's

It contains multiple-choice questions with solutions, organized by section and learning objective. The chapter focuses on foundational finance concepts such as the definition of finance, distinctions between real and financial assets, liquidity characteristics, and the structure of the financial system. Each question includes its difficulty level, CPA competency category, and where needed, explanatory notes to clarify the underlying concept. This document is designed for instructors and students to review core principles of corporate finance and verify understanding through structured assessment items.

Voorbeeld van de inhoud

@PROFDOCDIGOTALLIBRARIES




SOLUTION MANUAL
Introduction to Corporate Finance

Booth; Cleary; Rakita

5th Canadian Edition

,@PROFDOCDIGOTALLIBRARIES

Introduction to Corporate Finance 5th Canadian Edition Test Bank


Chapter 1: An Introduction to Finance

Multiple Choice Questions
1. Section: 1.1 Finance Defined
Learning Objective: 1.1
Level of difficulty: Basic
CPA: Finance
Solution: A

2. Section: 1.2 Real versus Financial Assets
Learning Objective: 1.2
Level of difficulty: Intermediate
CPA: Finance
Solution: C
Stocks are financial assets. Examples of real assets are residential structures, non-residential
structures, machinery and equipment, durables, inventories, and land.

3. Section: 1.2 Real versus Financial Assets
Learning Objective: 1.2
Level of difficulty: Basic
CPA: Finance
Solution: D


4. Section: 1.2 Real Versus Financial Assets
Learning Objective 1.2
Level of difficulty: Basic
CPA: Finance
Solution:
Liquidity is typically characterized as the ability to change an asset into cash quickly. Many
financial assets, for example investments such as stocks and bonds, trade on public financial
markets, and their monetary value can be readily realized. In contrast, the process of converting a
real asset, such as real estate, into cash is considered to be much more time consuming.

5. Section: 1.3 The Financial System
Learning Objective: 1.3
Level of difficulty: Basic
CPA: Finance
Solution: B


6. Section: 1.3 The Financial System
Learning Objective: 1.3
Level of difficulty: Intermediate
CPA: Finance

,@PROFDOCDIGOTALLIBRARIES

Solution: A

, @PROFDOCDIGOTALLIBRARIES


In the financial system, households are the primary fund providers to government and
businesses.

7. Section: 1.3 The Financial System
Learning Objective: 1.3
Level of difficulty: Intermediate
CPA: Finance
Solution: C
Banks, pension funds, and insurance firms transform the nature of the underlying financial
securities. However, mutual funds do not transform the nature of the underlying financial
securities.

8. Section: 1.4 Financial Instruments and Markets
Learning Objective: 1.4
Level of difficulty: Intermediate
CPA: Finance
Solution: C

9. Section: 1.4 Financial Instruments and Markets
Learning Objective: 1.4
Level of difficulty: Intermediate
CPA: Finance
Solution:
A marketable asset is one that can be traded between or among investors after issuance, but
before expiry. The asset‘s market value will also change over time while the asset is outstanding.
In contrast, non-marketable assets cannot be traded between or among investors.


10. Section 1.5 The Global Financial Community
Learning Objective: 1.5
Level of difficulty: Intermediate
CPA: Finance
Solution: C



Practice Problems
Intermediate
11. Section: 1.2 Real versus Financial Assets
Learning Objective: 1.2
Level of difficulty: Intermediate
CPA: Finance
Solution:
Balance sheet:
Residential structures: $1,000 + $3,000 + $1,500 = $5,500
As there are no foreign assets or liabilities, the net worth or equity of the island is $5,500

Gekoppeld boek
 image
Laurence Booth, W. Sean Cleary, Ian Rakita Introduction to Corporate Finance
Uitgever: 2020 ISBN: 9781119561583 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
24 november 2025
Aantal pagina's
491
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$21.99

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Verkocht
1
Volgers
0
Items
154
Laatst verkocht
4 maanden geleden


Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen