ST
Edition
UV
TEST BANK
IA
_A
Manuel Velasquez
PP
RO
Comprehensive Test Bank for Instructors and
VE
Students
© Manuel Velasquez
D?
All rights reserved. Reproduction or distribution without permission is prohibited.
??
©STUDYSTREAM
, Chapter 1
ST
Velasquez Test Bank
MULTIPLE CHOICE
UV
1. Which of the following is one of the advantages of ethical decision-making as a long-term
business strategy?
a. Ethical behavior will increase short-term profits.
b. Ethical behavior will provide positive press opportunities.
c. Ethical behavior can ensure positive employee relationships.
IA
d. Ethical behavior can provide significant competitive advantage.
Answer: D
Topic: The Nature of Business Ethics
Learning Objective: 1.1: Analyze the basic nature of business ethics
_A
Skill Level: Understand the concepts
Difficulty Level: Moderate
2. Which of the following is defined as standards of what a group or individual feels is right or
wrong, or good or evil?
PP
a. Morality
b. Ethics
c. Standards
d. Values
RO
Answer: A
Topic: Moral Reasoning and Moral Decision Making
Learning Objective: 1.2: Emphasize the importance of moral reasoning and moral decision-
making in business ethics
Skill Level: Understand the concepts
VE
Difficulty Level: Difficult
3. Which of the following best describes the criteria by which we judge manners and rules of
behavior?
a. Ethical norms
D?
b. Moral norms
c. Nonmoral standards
d. Standard values
Answer: C
??
Topic: Moral Reasoning and Moral Decision Making
Learning Objective: 1.2: Emphasize the importance of moral reasoning and moral decision-
making in business ethics
Copyright © 2018, 2013, 2010 Pearson Education, Inc. All Rights Reserved
, Skill Level: Understand the concepts
Difficulty Level: Moderate
ST
4. Which of the following can be described as an example of a moral standard?
a. Do not be late for a meeting.
b. Do not harm others.
c. Do not use a work computer for personal use.
d. Do not discuss pay issues with others.
UV
Answer: B
Topic: Moral Reasoning and Moral Decision Making
Learning Objective: 1.2: Emphasize the importance of moral reasoning and moral decision-
making in business ethics
IA
Skill Level: Apply what you know
Difficulty Level: Moderate
5. Which of the following best describes the basis for moral standards?
a. Moral standards are based on authority.
_A
b. Moral standards deal with serious issues.
c. Moral standards are based on personal experiences.
d. Moral standards are based on personal beliefs.
Answer: B
PP
Topic: Moral Reasoning and Moral Decision Making
Learning Objective: 1.2: Emphasize the importance of moral reasoning and moral decision-
making in business ethics
Skill Level: Understand the concepts
Difficulty Level: Moderate
RO
6. Which of the following best describes ethical standards?
a. Norms of behavior in a society
b. Laws that govern acceptable behavior
c. How reasonable moral standards are when applied to your life
VE
d. Universal standards based on impartial rules
Answer: C
Topic: Moral Reasoning and Moral Decision Making
Learning Objective: 1.2: Emphasize the importance of moral reasoning and moral decision-
D?
making in business ethics
Skill Level: Analyze it
Difficulty Level: Moderate
7. Ethical issues about the economic, political, or legal aspects that a business operates under
??
are referred to as _____ issues.
a. corporate
b. individual
Copyright © 2018, 2013, 2010 Pearson Education, Inc. All Rights Reserved
, c. governmental
d. systemic
ST
Answer: D
Topic: Moral Reasoning and Moral Decision Making
Learning Objective: 1.2: Emphasize the importance of moral reasoning and moral decision-
making in business ethics
Skill Level: Apply what you know
UV
Difficulty Level: Moderate
8. Because companies intentionally engage in actions such as production and sales, some
people believe they should be held morally responsible for their decisions and actions. This view
considers companies as having to act as
IA
a. moral agents.
b. machines.
c. individuals.
d. regulators.
_A
Answer: A
Topic: Moral Reasoning and Moral Decision Making
Learning Objective: 1.2: Emphasize the importance of moral reasoning and moral decision-
making in business ethics
Skill Level: Analyze it
PP
Difficulty Level: Easy
9. There have been several arguments against business ethics. Which argument best supports
the idea that when an organization makes money, it improves society, so business ethics are not
needed?
RO
a. If it’s legal, it is ethical.
b. Profits benefit all.
c. The Loyal Agent states it.
d. Conflict is not unusual.
VE
Answer: B
Topic: Moral Reasoning and Moral Decision Making
Learning Objective: 1.2: Emphasize the importance of moral reasoning and moral decision-
making in business ethics
Skill Level: Analyze it
D?
Difficulty Level: Easy
10. Which of the following best describes an organization’s obligations toward society?
a. Ethics
b. Morals
??
c. Values
d. Corporate social responsibility
Copyright © 2018, 2013, 2010 Pearson Education, Inc. All Rights Reserved