• Verkeerd document? Gratis ruilen
  • Geschreven door studenten die geslaagd zijn
  • Direct beschikbaar na je betaling
  • Online lezen of als PDF
Verkopen
Kies je studieland
Kies je taal
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 131 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

TEST BANK FOR Introductory Econometrics: A Modern Approach 7th Edition by Jeffrey M. Wooldridge

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 131 pagina's

TEST BANK FOR Introductory Econometrics: A Modern Approach 7th Edition by Jeffrey M. WooldridgeTEST BANK FOR Introductory Econometrics: A Modern Approach 7th EdTEST BANK FOR Introductory Econometrics: A Modern Approach 7th Edition by Jeffrey M. Wooldridgeition by Jeffrey M. WooldridgeTEST BANK FOR Introductory Econometrics: A Modern Approach 7th Edition by Jeffrey M. Wooldridge

Voorbeeld van de inhoud

TestBank–IntroductoryEconometrics:AModern Approach,5th
n n n n n n n n




Edition by Jeffrey M. Wooldridge n n n n n




WithPERFECTSOLUTIONAVAILABLEOFALLCHAPTERS
n n n n n n




Chapter 1 n




1. Econometrics is the branch of economics that . n n n n n n




a. studies the behavior of individual economic agents in making economic decisions
n n n n n n n n n n




b. develops and uses statistical methods for estimating economic relationships
n n n n n n n n




c. deals with the performance, structure, behavior, and decision-making of an economy as a whole
n n n n n n n n n n n n n




d. applies mathematical methods to represent economic theories and solve economic problems.
n n n n n n n n n n




Answer: b n




nDifficulty: Easy n




Bloom’s:Knowledge
n n




A-Head: What is Econometrics?
n n n




BUSPROG:
n




Feedback: Econometrics is the branchofeconomics that develops and uses statistical methods for
n n n n n n n n n n n n n




estimating economic relationships.
n n n




2. Nonexperimental data is called n n n .
a. cross-sectional data n




b. timeseries data
n n




c. observational data n




d. panel data
n




Answer: b n




nDifficulty: Easy n




Bloom’s:Knowledge
n n




A-Head: What is Econometrics?
n n n




BUSPROG:
n




Feedback:

3. Which of the following is true of experimental data?
n n n n n n n n




a. Experimental data are collected in laboratory environments in the natural sciences.
n n n n n n n n n n




b. Experimental data cannot be collected in a controlled environment.
n n n n n n n n




c. Experimental data is sometimes called observational data.
n n n n n n




d. Experimental data is sometimes called retrospective data. n n n n n n




Answer: a n




Difficulty:Easy
n n




Bloom’s: Knowledge
n




A-Head: What is Econometrics?
n n n

,BUSPROG:
Feedback:

4. An empirical analysis relies on
n n n n to test a theory.
n n n




a. common sense n




b. ethical considerations n




c. data
d. customs and conventions n n




Answer: c n




Difficulty:Easy
n n




Bloom’s: Knowledge n




A-Head: Steps in Empirical Economic Analysis
n n n n n




BUSPROG:
n




Feedback: An empirical analysis relies on data to test a theory.
n n n n n n n n n n




5. The term ‘u’ in an econometric model is usually referred to as the
n n n n n n n n n n n n .
a. error term n




b. parameter
c. hypothesis
d. dependent variable n




Answer: a n




Difficulty:Easy
n n




Bloom’s: Knowledge n




A-Head: Steps in Empirical Economic Analysis
n n n n n




BUSPROG:
n




Feedback:The term u in aneconometric model is called the error term or disturbance term.
n n n n n n n n n n n n n n n




6. The parameters of an econometric model
n . n n n n




a. include all unobserved factors affecting the variable being studied
n n n n n n n n




b. describe the strength of the relationship between the variable under study and the factors affecting it
n n n n n n n n n n n n n n n




c. refer to the explanatory variables included in the model
n n n n n n n n




d. refer to the predictions that can be made using the model
n n n n n n n n n n




Answer: b n




nDifficulty: Easy n




Bloom’s:Knowledge
n n




A-Head: Steps in Empirical Economic Analysis
n n n n n




BUSPROG:
n




Feedback: The parameters of an econometricmodel describe the directionand strength of the relationship
n n n n n n n n n n n n n n




between the variable under study and the factors affecting it.
n n n n n n n n n n

,7. Which of the followingis the first step in empirical economic analysis?
n n n n n n n n n n n




a. Collection of data n n




b. Statementof hypotheses n n




c. Specification of an econometric model n n n n




d. Testingof hypotheses n n




Answer: c n




Difficulty:Easy
n n




Bloom’s: Knowledge n




A-Head: Steps in Empirical Economic Analysis
n n n n n




BUSPROG:
n




Feedback: The first step in empirical economic analysis is the specification of the econometric model.
n n n n n n n n n n n n n n




8. A data set that consists of a sample of individuals, households, firms, cities, states, countries, or a
n n n n n n n n n n n n n n n n




variety of other units, taken at a given point in time, is called a(n)
n n n . n n n n n n n n n n n




a. cross-sectional data set n n




b. longitudinal data set n n




c. time series data set
n n n




d. experimental data set n n




Answer: a n




Difficulty:Easy
n n




Bloom’s: Knowledge n




A-Head: The Structure of Economic Data
n n n n n




BUSPROG:
n




Feedback: Adata set that consists of a sampleof individuals, households, firms, cities, states, countries, or a
n n n n n n n n n n n n n n n n n




variety of other units, taken at a given point in time, is called a cross-sectional data set.
n n n n n n n n n n n n n n n n n




9. Data onthe incomeof law graduates collected at different times during the same year is
n n n n n n n n n n n n n n n .
a. panel data n




b. experimental data n




c. timeseries data
n n




d. cross-sectional data n




Answer: d n




Difficulty:Easy
n n




Bloom’s: Applicationn




A-Head: The Structure of Economic Data
n n n n n




BUSPROG: Analytic
n n

, Feedback: A data set that consists of a sample of individuals, households, firms, cities, states, countries, or a
n n n n n n n n n n n n n n n n n




variety of other units, taken at a given point in time, is called a cross-sectional data set. Therefore, data on
n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n




the income of law graduates on a particular year are examples of cross-sectional data.
n n n n n n n n n n n n n n




10. A data set that consists of observations on a variable or several variables over time is called a
n n n n n n n n n n n n n n n n n n




data set.
n n




a. binary
b. cross-sectional
c. time series n




d. experimental

Answer: c n




Difficulty:Easy
n n




Bloom’s: Knowledge n




A-Head: The Structure of Economic Data
n n n n n




BUSPROG:
n




Feedback: A time-series data set consists of observations on a variable or several variables over time.
n n n n n n n n n n n n n n n




11. Which of the followingis an example of time series data?
n n n n n n n n n n




a. Data onthe unemployment rates in different parts of a country during a year.
n n n n n n n n n n n n n




b. Data on the consumption of wheat by 200 households during a year.
n n n n n n n n n n n




c. Dataonthe gross domestic product of a country over a period of 10 years.
n n n n n n n n n n n n n n




d. Data on the number of vacancies in various departments of an organization on a particular month.
n n n n n n n n n n n n n n n




Answer: c n




Difficulty:Easy
n n




Bloom’s: Application n




A-Head: The Structure of Economic Data
n n n n n




BUSPROG: Analytic
n n




Feedback: A time-series data set consists of observations on a variable or several variables over
n n n n n n n n n n n n n n




time. Therefore, data on the gross domestic product of a country over a period of 10 years is an example of
n n n n n n n n n n n n n n n n n n n n




time series data.
n n n




12. Which of the following refers to panel data?
n n n n n n n




a. Data onthe unemployment rate in a country over a 5-year period
n n n n n n n n n n n




b. Data onthe birth rate, death rate and population growth rate in developing countries over a 10-year
n n n n n n n n n n n n n n n n




period.
n




c. Dataon the income of 5 members of a family ona particular year.
n n n n n n n n n n n n n




d. Dataon the price of a company’s share during a year.
n n n n n n n n n n




Answer: b n




Difficulty:Easy
n n

Gekoppeld boek
 image
Jeffrey Wooldridge, James Stewart Introductory Econometrics
Uitgever: Onbekend ISBN: 9781337558860 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
16 september 2025
Aantal pagina's
131
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$19.49

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
THEPROWESS
2.0
(1)
Verkocht
16
Volgers
4
Items
1422
Laatst verkocht
1 maand geleden



Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen