Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Tentamen (uitwerkingen)

TEST BANK FOR Introduction to Genetic Analysis, Twelfth Edition by Anthony Griffiths, John Doebley, Catherine Peichel ISBN: 978-1319114787 COMPLETE GUIDE ALL CHAPTERS COVERED 100% VERIFIED A+ GRADE ASSURED!!!!!NEW LATEST UPDATE!!!!!

Beoordeling
-
Verkocht
-
Pagina's
297
Cijfer
A+
Geüpload op
12-09-2025
Geschreven in
2025/2026

TEST BANK FOR Introduction to Genetic Analysis, Twelfth Edition by Anthony Griffiths, John Doebley, Catherine Peichel ISBN: 978-1319114787 COMPLETE GUIDE ALL CHAPTERS COVERED 100% VERIFIED A+ GRADE ASSURED!!!!!NEW LATEST UPDATE!!!!!

Meer zien Lees minder
Instelling
Introduction To Genetic Analysis 12th Edition
Vak
Introduction to Genetic Analysis 12th Edition

Voorbeeld van de inhoud

TEST BANK
st




Introduction to Genetic Analysis
st st st




Anthony J.F. Griffiths, John Doebley, Catherine Peichel, and David A. Wassarman
st st st st st st st st st st




12th Edition
st




PlusBay.Plus

,Table of Contents
st st




Chapter 01 The Genetics Revolution
st st st st 1
Chapter 02 Single Gene Inheritance
st st st st 6
Chapter 03 Independent Assortment of Genes
st st st st st 26
Chapter 04 Mapping Eukaryote Chromosomes by Recombination
st st st st st st 43
Chapter 05 Gene Interaction
st st st 63
Chapter 06 The Genetics of Bacteria and Their Viruses
st st st st st st st st 84
Chapter 07 DNA Structure and Replication
st st st st st 104
Chapter 08 RNA Transcription Processing and Decay
st st st st st st 117
Chapter 09 Proteins and Their Synthesis
st st st st st 130
Chapter 10 Gene Isolation and Manipulation
st st st st st 141
Chapter 11 Regulation of Gene Expression in Bacteria and Their Viruses
st st st st st st st st st st 160
Chapter 12 Regulation of Gene Expression in Eukaryotes
st st st st st st st 175
Chapter 13 The Genetic Control of Development
st st st st st st 184
Chapter 14 Genomes and Genomics
st st st st 192
Chapter 15 DNA Damage Repair and Recombination
st st st st st st 197
Chapter 16 The Dynamic Genome Transposable Elements
st st st st st st 216
Chapter 17 Large Scale Chromosomal Changes
st st st st st 225
Chapter 18 Population Genetics
st st st 243
Chapter 19 The Inheritance of Complex Traits
st st st st st st 258
Chapter 20 Evolution of Genes and Traits
st st st st st st 270




PlusBay.Plus

, Test Bank - Introduction to Genetic Analysis, 12th Edition (Griffiths, 2021)
st st st st st st st st st st




Chapter 01: The Genetics Revolution
st st st st




1. The early 1900s was an important period for genetics due to which of the following major events?
st st st st st st st st st st st st st st st st




a. the rediscovery of Gregor Mendel's scientific findings
st st st st st st




b. Watson and Crick solving the structure of DNA st st st st st st st




c. Walter Sutton and Theodore Boveri hypothesizing that chromosomes are the hereditary elements
st st st st st st st st st st st




d. the rediscovery of Gregor Mendel's scientific findings and Walter Sutton and Theodore Boveri hy
st st st st st st st st st st st st st



pothesizing that chromosomes are the hereditary elements st st st st st st




e. All of the answer options are correct.
st st st st st st




ANSWER: e s t




2. A sample of normal double-
st st st st



stranded DNA was found to have a guanine content of 18%. What is the expected proportion of adenine?
st st st st st st st st st st st st st st st st st




a. 9%
b. 32%
c. 36%
d. 68%
e. 82%
ANSWER: b s t




3. In one strand of DNA, the nucleotide sequence is 5'-ATGC-
st st st st st st st st st



3'. The complementary sequence in the other strand must be
st st st st st st st st st




a. 3'-ATGC-5'.
b. 3'-TACG-5'.
c. 5'-ATCG-3'.
d. 5'-CGTA-3'.
e. 5'-TACG-3'.
ANSWER: b s t




4. How many different DNA molecules that are eight-nucleotide-pairs long are theoretically possible?
st st st st st st st st st st st




a. 24
b. 32
c. 64
d. 256
e. 65,536
ANSWER: e s t




5. Which of the following is/are TRUE about genes?
st st st st st st st




a. Genes are located on chromosomes. st st st st




b. Genes come in variants known as alleles. st st st st st st




c. Genes usually encode protein products. st st st st




d. All of the answer options are correct.
st st st st st st




e. None of the answer options is correct. st st st st st st




ANSWER: d s t




1|Page
st st st st




PlusBay.Plus

, Test Bank - Introduction to Genetic Analysis, 12th Edition (Griffiths, 2021)
st st st st st st st st st st




6. Wild cats (Felis silvestris) and common mice (Mus musculus) are diploid. In wild cats, 2n = 38, while in co
st st st st st st st st st st st st st st st st st st st



mmon mice, 2n = 40. Based on this information, we can conclude that wild-cat cells have
st st st st st st st st st st st st st st st




a. less DNA than common-mouse cells. st st st st




b. smaller genomes than common-mouse cells. st st st st




c. fewer DNA molecules than common-mouse cells. st st st st st




d. fewer genes than common-mouse cells. st st st st




e. fewer sets of chromosomes than common-mouse cells. st st st st st st




ANSWER: c s t




7. Which of the following is a component of DNA?
st st st st st st st st




a. alanine
b. arginine
c. cysteine
d. guanine
e. tyrosine
ANSWER: d s t




8. Which of the following is/are TRUE of the DNA structure solved by Watson and Crick?
st st st st st st st st st st st st st st




a. It is a double-helical structure.
st st st st




b. Sugar–phosphate backbone is always toward the outside of the DNA. st st st st st st st st st




c. There are two hydrogen bonds between A and T and three hydrogen bonds between C and G.
st st st st st st st st st st st st st st st st




d. There are four types of nitrogenous bases. st st st st st st




e. All of the answer options are correct.
st st st st st st




ANSWER: e s t




9. Which of the following is a CORRECT representation of the central dogma?
st st st st st st st st st st st




a. RNA → DNA → protein st st st st




b. protein → DNA → RNA st st st st




c. DNA → RNA → protein st st st st




d. DNA → protein → DNA st st st st




e. None of the answer options is correct. st st st st st st




ANSWER: c s t




10. You have come across a dog (named Cindy) that does not have a tail. Interestingly, all the puppies produced by t
st st st st st st st st st st st st st st st st st st st st



his dog don't have a tail. If the lack of tail is caused by a genetic mutation, where has this mutation most likely taken
st st st st st st st st st st st st st st st st st st st st st st st st



place?
a. in Cindy's gametes st st




b. in the cells that should normally have given rise to Cindy's tail
st st st st st st st st st st st




c. in the cells that should normally have given rise to Cindy's and her puppies' tails
st st st st st st st st st st st st st st




d. in all of Cindy's cells (including her gametes)
st st st st st st st




e. in a gamete of one of Cindy's parents
st st st st st st st




ANSWER: a s t




11. Which of the following features makes a species suitable as a model organism?
st st st st st st st st st st st st




2|Page
st st st st




PlusBay.Plus

Geschreven voor

Instelling
Introduction to Genetic Analysis 12th Edition
Vak
Introduction to Genetic Analysis 12th Edition

Documentinformatie

Geüpload op
12 september 2025
Aantal pagina's
297
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden

Onderwerpen

$18.49
Krijg toegang tot het volledige document:

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Maak kennis met de verkoper

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
MidnightMajors Harvard
Bekijk profiel
Volgen Je moet ingelogd zijn om studenten of vakken te kunnen volgen
Verkocht
46
Lid sinds
1 jaar
Aantal volgers
3
Documenten
268
Laatst verkocht
2 weken geleden

3.8

8 beoordelingen

5
3
4
2
3
1
2
2
1
0

Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen