Chapter 1 Automotive Background and Overview
1) The first self-propelled vehicle that used an OTTO cycle four stroke gasoline engine was
produced in .
A) 1900
B) 1908
C) 1902
D) 1885
Answer: D
2) Early vehicles were constructed mostly of what material?
A) Tin
B) Steel
C) Wood
D) Cast iron
Answer: C
3) Which component is NOT part of the chassis system?
A) Brakes
B) Suspension
C) Electrical system
D) Frame
Answer: C
4) Early engines were called flat head designs because they .
A) used valves beside the cylinder
B) used spark plugs at the top of the cylinders
C) were only inline engines
D) did not include valves
Answer: A
5) A V-type engine could have how many cylinders?
A) 8
B) 6
C) 4
D) Any of these
Answer: D
6) What component regulates the temperature of the coolant in an engine?
A) Thermostat
B) Cooling fan(s)
C) Cooling (water) jackets
D) Radiator
Answer: A
1
Copyright %xi© %xi2020 %xiPearson
%xiEducation, %xiInc.
,7) A %ximalfunction %xiindicator %xilight %xi(MIL) %xion %xithe %xidash %ximay %xibe %xilabeled %xi .
A) MAL
B) check %xiengine
C) MIL
D) service %xivehicle
%xisoon %xi Answer: % x i B
8) To %xiretrieve %xistored %xidiagnostic %xitrouble %xicodes, %xia %xitechnician %xineeds %xia %xi .
A) desktop %xicomputer
B) wireless %xiconnection %xito %xian %xielectronic %xitester
C) scan %xitool
D) paper
%xiclip
%xi Answer:
% x i C
9) A %xifour-wheel %xidrive %xivehicle %xioften %xiuses %xia %xi to %xitransmit %xitorque %xito %xiall %xifour %xiwheels.
A) transaxle
B) transfer % x i case
C) drive %xishaft
D) U-joint
%xiAnswer:
% x i B
10) Automotive %xiservice %xisystems %xiare %xigenerally %xiseparated %xiinto %xihow %ximany %xicontent %xiareas?
A) 4
B) 6
C) 8
D) 10
Answer: % x i C
11) In %xi1900, %xiwhich %xipropulsion %ximethod %xiwas %ximost %xiwidely %xiused %xiin %xipassenger %xivehicles?
A) Coal
B) Diesel
C) Steam
D) Gasoline
%xiAnswer:
% x i C
12) Which %xicompany %xiproduced %xithe %xifirst %xilarge %xiscale %xiaffordable %xipassenger %xivehicle?
A) Oldsmobile
B) Bentley
C) Mercedes
D) Ford
%xiAnswer:
%xiA
2
Copyright %xi© %xi2020 %xiPearson
%xiEducation, %xiInc.
,13) Which %xiU.S. %ximanufacturer %xiproduced %xithe %xifirst %xivehicle %xiwith %xifour-wheel %xiantilock %xibrakes?
A) Chrysler
B) American % x i Motors
C) Lincoln
D) Chevrolet
%xiAnswer:
% x i C
14) Technician %xiA %xisays %xithat %xidrum %xibrakes %xiwork %xiwith %xibrake %xishoes. %xiTechnician %xiB
%xisays %xithat %xidrum %xi brakes %xi work %xi with %xi brake %xi pads. %xi Which %xitechnician %xiis %xi correct?
A) Technician %xiA %xionly
B) Technician %xiB %xionly
C) Both %xitechnicians
D) Neither
%xitechnician
%xiAnswer: % x i A
15) Which %xipillar %xiis %xinearest %xithe %xifront %xiof %xithe %xivehicle?
A) %xiA
B) %xiB
C) %xiC
D) %xiD
Answer: % x i A
16) Which %xitype %xivehicle %xiis %ximost %xilikely %xito %xihave %xia %xiD %xipillar?
A) Pickup %xitruck
B) Station %xiwagon
C) Sports %xicoupe
D) None %xiof
%xithese %xi Answer:
% x i B
17) Technician %xiA %xisays %xithat %xifull %xiframe %xivehicles %xicombine %xithe %xibody %xiof %xithe %xivehicle
%xiwith %xithe %xiframe %xi structure.
Technician %xiB %xisays %xithat %xiunibody %xivehicles %xicombine %xithe %xibody %xiof %xithe %xivehicle %xiwith
%xithe %xiframe %xi structure. %xi Which %xitechnician %xiis %xi correct?
A) Technician %xiA %xionly
B) Technician %xiB %xionly
C) Both %xitechnicians
D) Neither
%xitechnician
%xiAnswer: % x i B
18) Technician %xiA %xisays %xithat %xigasoline %xiengines %xiare %xiinternal %xicombustion %xiengines.
%xiTechnician %xiB %xisays %xithat %xi diesel %xi engines %xi are %xiinternal %xicombustion %xi engines. %xi Which
%xitechnician %xiis %xicorrect?
A) Technician %xiA %xionly
3
Copyright %xi© %xi2020 %xiPearson
%xiEducation, %xiInc.
, B) Technician %xiB %xionly
C) Both %xitechnicians
D) Neither
%xitechnician
%xiAnswer: % x i C
4
Copyright %xi© %xi2020 %xiPearson
%xiEducation, %xiInc.