Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 278 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

TEST BANK FOR World of Art 9th Edition by Henry Sayre , ISBN: 9780136828273 Chapter 1-27 |All Chapters Verified| Guide A+

Document preview thumbnail
Voorbeeld 4 van de 278 pagina's

TEST BANK FOR World of Art 9th Edition by Henry Sayre , ISBN: 9780136828273 Chapter 1-27 |All Chapters Verified| Guide A+

Voorbeeld van de inhoud

Test Bank for A World of Art, 9th Edition by Henry M. Sayre


Chapter 01: Discovering a World of Art

1. Renzo Piano's Jean-Marie Tjibaou Cultural Center is an example of "green architecture." Such
buildings are praised for their
A) self-sufficiency.
B) lack of windows.
C) use of high-tech materials.
D) lack of renewable resources.

Difficulty: Moderate
QuestionID: 01-01
Topic: The World as Artists See It
Skill: Understand the Concepts
Objective: 1.2 Define the creative process and describe the roles that artists most often assume when they
engage in that process.
PR
Answer: A) self-sufficiency.

2. Jasper Johns chose to paint his image of the American flag to express
A) his proclivity for things seen but not examined.
B) his own patriotism during the McCarthy era.
O
C) a universal concept of freedom.
D) the injustices incurred during the Civil Rights Movement.
FD
Difficulty: Moderate
QuestionID: 01-02
Topic: The World as We Perceive It
Skill: Understand the Concepts
Objective: 1.1 Differentiate between passive and active seeing.
O
Answer: A) his proclivity for things seen but not examined.

3. The imagery in Faith Ringgold's God Bless America was inspired by the
C
A) Civil Rights Movement in the 1960s.
B) parade in New York City on Allies Day, May 1917.
C) McCarthy era in the 1950s.
D) Desert Storm conflict.

Difficulty: Easy
QuestionID: 01-03
Topic: The World as We Perceive It
Skill: Remember the Facts
Objective: 1.1 Differentiate between passive and active seeing.

Answer: A) Civil Rights Movement in the 1960s.


1

,4. What is the function of the nkisi nkonde figure?
A) It pursues wrongdoers at night and punishes them when nails are driven into it.
B) It is purely aesthetic.
C) It is a fertility idol.
D) It was made so that it could be stolen and exhibited in museums in Europe and the United States.

Difficulty: Moderate
QuestionID: 01-04
Topic: The World as Artists See It
Skill: Understand the Concepts
Objective: 1.2 Define the creative process and describe the roles that artists most often assume when they
engage in that process.

Answer: A) It pursues wrongdoers at night and punishes them when nails are driven into it.
PR
5. Artist Vija Celmins challenges us to look carefully in her work, To Fix the Image in Memory, by
A) casting eleven stones in bronze and painting them to resemble the original stones as closely as possible.
B) taking small river stones and lining them on a windowsill.
C) making individual paintings of eleven different stones.
D) creating a large stone monument.
O
Difficulty: Moderate
QuestionID: 01-05
Topic: The World as We Perceive It
FD
Skill: Understand the Concepts
Objective: 1.1 Differentiate between passive and active seeing.

Answer: A) casting eleven stones in bronze and painting them to resemble the original stones as closely as
possible.
O
6. According to Sayre, what are the three steps in the process of "seeing"?
A) reception, extraction, inference
B) detection, processing, reference
C
C) looking, seeing, believing
D) reception, interpreting, understanding

Difficulty: Moderate
QuestionID: 01-06
Topic: The World as We Perceive It
Skill: Understand the Concepts
Objective: 1.1 Differentiate between passive and active seeing.

Answer: A) reception, extraction, inference

7. What might have affected Pablo Picasso's severe style of representation seen in Les Demoiselles
d'Avignon?

2

, A) African masks he saw at a Paris museum
B) Native American sites he visited
C) his collection of Asian ceramics
D) the imagery on Korean tapestries

Difficulty: Moderate
QuestionID: 01-07
Topic: The Creative Process—From Sketch to Final Vision—Pablo Picasso's Les Demoiselles d'Avignon
Skill: Understand the Concepts
Objective: 1.2 Define the creative process and describe the roles that artists most often assume when they
engage in that process.

Answer: A) African masks he saw at a Paris museum

8. Objects that are intended to stimulate a sense of beauty in the viewer are thought to be not merely
PR
functional but
A) aesthetic.
B) utilitarian.
C) objective.
D) iconographic.
O
Difficulty: Easy
QuestionID: 01-08
Topic: The World as Artists See It
FD
Skill: Remember the Facts
Objective: 1.2 Define the creative process and describe the roles that artists most often assume when they
engage in that process.

Answer: A) aesthetic.
O
9. We can clearly see the artistic impulse to "give form to the immaterial," to represent hidden or
universal truths, spiritual forces, and personal feelings, in
A) religious art.
C
B) art based on close observation of one's immediate surroundings.
C) contemporary art that deals with "identity politics."
D) political art.

Difficulty: Moderate
QuestionID: 01-09
Topic: The World as Artists See It
Skill: Understand the Concepts
Objective: 1.2 Define the creative process and describe the roles that artists most often assume when they
engage in that process.

Answer: A) religious art.


3

, 10. What was the reaction to Marcel Duchamp's painting Nude Descending a Staircase when it was
exhibited at the Armory Show in 1913?
A) It was parodied and ridiculed in the newspapers.
B) The public adored and praised the painting.
C) It was voted "best in show" by the critics.
D) It was so scandalous that it was never shown.

Difficulty: Easy
QuestionID: 01-10
Topic: Seeing the Value in Art
Skill: Remember the Facts
Objective: 1.3 Discuss the different ways in which people value, or do not value, works of art.

Answer: A) It was parodied and ridiculed in the newspapers.
PR
11. How did Michelangelo's David become political?
A) It was placed in Florence's government square as a symbol of the Republic's freedom from the Medici
family.
B) It was placed in the gardens of the Medici palace as a symbol of the family's power.
C) It was placed in a chapel in the Florence Cathedral.
D) Its nudity was covered by a skirt of copper leaves.
O

Difficulty: Difficult
QuestionID: 01-11
FD
Topic: Seeing the Value in Art
Skill: Apply What You Know
Objective: 1.3 Discuss the different ways in which people value, or do not value, works of art.

Answer: A) It was placed in Florence's government square as a symbol of the Republic's freedom from the
Medici family.
O

12. The mission of the National Endowment of the Arts, as defined when it was first funded by Congress
in 1967, was
C
A) to teach the public how to see and appreciate "advanced art."
B) to censor art.
C) to give tax deductions to art gallery dealers and auction houses.
D) to impose a state-sponsored artistic style.

Difficulty: Easy
QuestionID: 01-12
Topic: Seeing the Value in Art
Skill: Remember the Facts
Objective: 1.3 Discuss the different ways in which people value, or do not value, works of art.

Answer: A) to teach the public how to see and appreciate "advanced art."


4

Documentinformatie

Geüpload op
20 augustus 2025
Aantal pagina's
278
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$22.99

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
PROFDOC
4.3
(59)
Verkocht
511
Volgers
22
Items
1937
Laatst verkocht
4 dagen geleden


Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen