Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Tentamen (uitwerkingen)

Test Bank for Quantitative Chemical Analysis 9th Edition Harris

Beoordeling
-
Verkocht
-
Pagina's
396
Cijfer
A+
Geüpload op
23-06-2025
Geschreven in
2024/2025

Test Bank for Quantitative Chemical Analysis 9th Edition Harris

Voorbeeld van de inhoud

Test Bank




TEST BANK

,Quantitative Chemical Analysis 9th Edition Harris Test Bank

Chapter 2 – Tools of the Trade 1


Multiple Choice

2-1 Safe, Ethical Handling of Chemicals and Waste

1. Which of the following statements are TRUE?

I Organic solvents, concentrated acids, and concentrated ammonia should be handled in a
fume hood.
II A respirator should be worn when handling organic solvents.
III All containers should be labeled to indicate what they contain.
IV Contact lenses are adequate to protect eyes from liquids and gases in the lab.

A) I and II
B) II and IV
C) I and III
D) III and IV
E) II and III

Answer: C
Easy

2. is a set of principles intended to help sustain a habitable planet.

A) Environmental chemistry
B) Analytical chemistry
C) Biological chemistry
D) Atmospheric chemistry
E) Green chemistry

Answer: E
Easy

2-2 The Lab Notebook

3. The fulfills the critical function of reporting what a researcher has
done and what they observed, and allows another researcher to repeat their work.

A) lab report
B) lab notebook
C) MSDS
D) project report
E) technical note

Answer: B
Easy




Visit TestBankDeal.com to get complete for all chapters

,Chapter 2 – Tools of the Trade 2

4. Which of the following is NOT a good practice when keeping a laboratory notebook?

A) Use complete sentences when writing notes.
B) Write a balanced chemical equation for every reaction used.
C) Paste hard copies of important data into the notebook.
D) Record the names of computer files where programs and data are stored.
E) All of the above are good practices when keeping a laboratory notebook.

Answer: E
Easy

2-3 Analytical Balance

5. The mass of the empty receiving vessel used with an analytical balance is the:

A) linearity.
B) buoyancy.
C) readability.
D) tare.
E) tolerance.

Answer: D
Easy

6. is the upward force exerted on an object in a gaseous or liquid fluid. The
mass measured by an analytical balance in air is its actual mass.

A) buoyancy; heavier than
B) buoyancy; lighter than
C) electromagnetic force; heavier than
D) electromagnetic force; lighter than
E) tare; equal to

Answer: B
Intermediate

, Chapter 2 – Tools of the Trade 3

7. Which of the responses below are sources of weighing error?

I Weighing a sample that is warmer than ambient temperature.
II Cooling a sample in a desiccator prior to weighing.
III Periodically calibrating the balance.
IV The temperature of the balance changing over time.

A) I and II
B) I and III
C) II and IV
D) II and III
E) I and IV

Answer: E
Intermediate

2-4 Burets

8. Which scenario below has the lowest relative uncertainty?

A) Delivering 35.50 mL of titrant with a 50 +/− 0.05 mL class A buret.
B) Delivering 15.40 mL of titrant with a 50 +/− 0.05 mL class A buret.
C) Delivering 18.50 mL of titrant with a 25 +/−0.03 mL class A buret.
D) Delivering 5.40 mL of titrant with a 25 +/−0.03 mL class A buret.
E) Delivering 97.30 mL of titrant with a 100 +/−0.10 mL class A buret.

Answer: E (0.10% relative uncertainty)
Hard

9. A student prepares a solution using a 1 L volumetric flask. When he finishes, the
meniscus is above the calibration mark on the flask neck. The concentration of the solution is:

A) less than calculated.
B) greater than calculated.
C) unchanged.
D) irrelevant.
E) impossible to predict.

Answer: A
Intermediate

Documentinformatie

Geüpload op
23 juni 2025
Aantal pagina's
396
Geschreven in
2024/2025
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden

Onderwerpen

$15.99
Krijg toegang tot het volledige document:

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Maak kennis met de verkoper

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
tutorc Chamberlain College Of Nursing
Bekijk profiel
Volgen Je moet ingelogd zijn om studenten of vakken te kunnen volgen
Verkocht
411
Lid sinds
5 jaar
Aantal volgers
355
Documenten
1246
Laatst verkocht
1 maand geleden

3.1

47 beoordelingen

5
18
4
5
3
5
2
3
1
16

Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen