3rd Edition by Weygandt,
Chapter 1 to 19
, TABLE OF CONTENT
1 Introduction to Financial Statements 1-1
2 A Further Look at the Balance Sheet 2-1
3 The Accounting Information System 3-1
4 Accrual Accounting Concepts 4-1
5 Fraud, Internal Control, and Cash 5-1
6 Merchandising Operations and the Multiple-Step Income Statement 6-1
7 Reporting and Analyzing Inventory and Receivables 7-1
8 Reporting and Analyzing Long-Lived Assets 8-1
9 Reporting and Analyzing Liabilities and Stockholders’ Equity 9-1
10 Financial Analysis: The Big Picture 10-1
11 Managerial Accounting 11-1
12 Job Order Costing 12-1
13 Cost-Volume-Profit 13-1
14 Incremental Analysis 14-1
15 Budgetary Planning 15-1
16 Budgetary Control and Responsibility Accounting 16-1
17 Standard Costs and Balanced Scorecard 17-1
18 Planning for Capital Investments 18-1
19 Statement of Cash Flows 19-1
,Survey of Accounting, 3e (Kimmel)
Appendix D Double-Entry Accounting System
1) A new account is opened for each transaction entered into by a business firm.
Answer: FALSE
Diff: 1
LO: 1
Bloom: K
AACSB / IMA: None / Reporting
AICPA: BB: None; FC: Reporting; PC: None Minutes:
1
2) The recording process becomes more efficient and informative if all transactions are
recorded in one account.
Answer: FALSE
Diff: 1
LO: 1
Bloom: K
AACSB / IMA: None / Reporting
AICPA: BB: None; FC: Reporting; PC: None Minutes:
1
3) An account consists of two parts: (1) a left or debit side and (2) a right or credit side.
Answer: FALSE
Diff: 1
LO: 1
Bloom: K
AACSB / IMA: None / Reporting
AICPA: BB: None; FC: Reporting; PC: None Minutes:
1
4) For a T-account, an account balance is the difference in total dollars between total debit
amounts and total credit amounts.
Answer: TRUE
Diff: 1
LO: 1
Bloom: K
AACSB / IMA: None / Reporting
AICPA: BB: None; FC: Reporting; PC: None Minutes: 1
, 5) An account is often referred to as a T-account because of the way it is
constructed.
Answer: TRUE
Diff: 1
LO: 1
Bloom: K
AACSB / IMA: None / Reporting
AICPA: BB: None; FC: Reporting; PC: None
Minutes: 1
6) A debit to an account always indicates an increase in that
account.
Answer: FALSE
Diff: 1
LO: 1
Bloom: K
AACSB / IMA: None / Reporting
AICPA: BB: None; FC: Reporting; PC: None
Minutes: 1
7) If a revenue account is credited, the revenue account is
increased.
Answer: TRUE
Diff: 1
LO: 1
Bloom: K
AACSB / IMA: None / Reporting
AICPA: BB: None; FC: Reporting; PC: None
Minutes: 1
8) The normal balance of all accounts is a
debit.
Answer: FALSE
Diff: 1
LO: 1
Bloom: K
AACSB / IMA: None / Reporting
AICPA: BB: None; FC: Reporting; PC: None
Minutes: 1
9) Debit and credit can be interpreted to mean "bad" and "good",
respectively.
Answer: FALSE
Diff: 1
LO: 1
Bloom: K
AACSB / IMA: None / Reporting