Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Tentamen (uitwerkingen)

TEST BANK FOR Automotive Steering, Suspension, & Alignment, 8th edition by Halderman

Beoordeling
-
Verkocht
-
Pagina's
224
Cijfer
A+
Geüpload op
10-02-2025
Geschreven in
2024/2025

TEST BANK FOR Automotive Steering, Suspension, & Alignment, 8th edition by Halderman

Instelling
Automotive Steering, Suspension, & Alignment
Vak
Automotive Steering, Suspension, & Alignment

Voorbeeld van de inhoud

All Chapters Included



ytrew All Answer Included
TEST BANK FOR
Automotive Steering, Suspension, & Alignment, 8e (Halderman)
Appendix 1

1) A customer complains that the steering lacks power assist all the time. Technician A says that
the power steering pump drive belt could be slipping or loose. Technician B says that worn outer
tie rod ends could be the cause. Which technician is correct?
A) Technician A only
B) Technician B only
C) Both Technicians A and B
D) Neither Technician A nor B
Answer: A
M
2) A front-wheel-drive vehicle pulls toward the right during hard acceleration. The most likely
cause is .
A) worn or defective tires
EL
B) leaking or defective shock absorbers
C) normal torque steer
D) a defective power steering rack-and-pinion steering assembly
Answer: C
AN
3) When replacing a rubber-bonded socket (RBS) tie rod end, the technician should be sure to
.
A) remove the original using a special tool
B) install and tighten the replacement with the front wheels in the straight-ahead position
IE
C) grease the joint before installing on the vehicle
D) install the replacement using a special clamp vise
Answer: B
??
4) Whenever installing a tire on a rim, do not exceed .
A) 25 PSI
B) 30 PSI
??
C) 35 PSI
D) 40 PSI
Answer: D

5) Two technicians are discussing mounting a tire on a wheel. Technician A says that for best
balance, the tire should be match mounted. Technician B says that silicone spray should be used
to lubricate the tire bend. Which technician is correct?
A) Technician A only
B) Technician B only
C) Both Technicians A and B
D) Neither Technician A nor B
Answer: A




rtyuiorwd

,6) Technician A says that radial tires should only be rotated front to rear, never side to side.
ytrew
Technician B says that vehicle manufacturers usually recommend that radial tires should be
rotated using the modified X method. Which technician is correct?
A) Technician A only
B) Technician B only
C) Both Technicians A and B
D) Neither Technician A nor B
Answer: B

7) For a tire that has excessive radial runout, Technician A says that it should be broken down on
a tire-changing machine and then rotated 180 degrees on the wheel and retested. Technician B
says that the tire should be replaced. Which technician is correct?
A) Technician A only
M
B) Technician B only
C) Both Technicians A and B
D) Neither Technician A nor B
Answer: A
EL
8) Technician A says that overloading a vehicle can cause damage to the wheel bearings.
Technician B says that tapered roller bearings used on a nondrive wheel should be adjusted hand
tight only after seating. Which technician is correct?
AN
A) Technician A only
B) Technician B only
C) Both Technicians A and B
D) Neither Technician A nor B
Answer: C
IE
9) Defective wheel bearings usually sound like .
A) a growl
??
B) a rumble
C) snow tires
D) All of the above
Answer: D
??
10) Defective outer CV joints usually make a clicking noise
A) only when backing
B) while turning and moving
C) while turning only
D) during braking
Answer: B

11) The proper lubricant usually specified for use in a differential is .
A) SAE 15-40 engine oil
B) SAE 80W-90 GL-5
C) STF
D) SAE 80W-140 GL-1
Answer: B



rtyuiorwd

, ytrew
12) A vehicle owner complained that a severe vibration was felt throughout the entire vehicle
only during rapid acceleration from a stop and up to about 20 mph (32 km/h). The most likely
cause is .
A) unequal drive shaft working angles
B) a bent drive shaft
C) defective universal joints
D) a bent rim or a defective tire
Answer: A

13) To remove a C-clip axle, what step does not need to be done?
A) Remove the differential cover
B) Remove the axle flange bolts/nuts
M
C) Remove the pinion shaft
D) Remove the pinion shaft lock bolt
Answer: B
EL
14) Drive shaft working angles can be changed by .
A) replacing the U-joints
B) using shims or wedges under the transmission or rear axle
C) rotating the position of the drive shaft on the yoke
AN
D) tightening the differential pinion nut
Answer: B

15) A driver complains that the vehicle darts, or moves first toward one side and then to the other
side of the road. Technician A says that bump steer caused by an unlevel steering linkage could
IE
be the cause. Technician B says that a worn housing in the spool valve area of the power rack
and pinion is the most likely cause. Which technician is correct?
A) Technician A only
??
B) Technician B only
C) Both Technicians A and B
D) Neither Technician A nor B
Answer: A
??
16) A vehicle equipped with power rack-and-pinion steering is hard to steer when cold only.
After a couple of miles of driving, the steering power assist returns to normal. The most likely
cause of this temporary loss of power assist when cold is .
A) a worn power steering pump
B) worn grooves in the spool valve area of the rack-and- pinion steering unit
C) a loose or defective power steering pump drive belt
D) a defective power steering computer sensor
Answer: B




rtyuiorwd

, 17) A dry park test is performed . ytrew
A) on a frame-type lift with the wheels hanging free
B) by pulling and pushing on the wheels with the vehicle supported by a frame-type lift
C) on the ground or on a drive-on lift by moving the steering wheel while observing for
looseness
D) driving in a figure 8 in a parking lot
Answer: C

18) On a parallelogram-type steering linkage, the part that usually needs replacement first is the
.
A) pitman arm
B) outer tie rod end(s)
C) center link
M
D) idler arm
Answer: D

19) What parts need to be added to a "short" rack to make a "long" rack-and-pinion steering unit?
EL
A) Bellows and ball socket assemblies
B) Bellows and outer tie rod ends
C) Ball socket assemblies and outer tie rod ends
D) Outer tie rod ends
AN
Answer: A

20) The adjustment procedure for a typical integral power steering gear is .
A) overcenter adjustment, then worm thrust bearing preload
B) worm thrust bearing preload, then overcenter adjustment
IE
C) stub shaft adjustment, then overcenter adjustment
D) intermediate shaft adjustment, then worm gear
E) adjustment
??
Answer: B

21) A vehicle is sagging at the rear. Technician A says that standard replacement shock
absorbers should restore proper ride (trim) height. Technician B says that replacement springs
??
are needed to properly restore ride height. Which technician is correct?
A) Technician A only
B) Technician B only
C) Both Technicians A and B
D) Neither Technician A nor B
Answer: B




rtyuiorwd

Geschreven voor

Instelling
Automotive Steering, Suspension, & Alignment
Vak
Automotive Steering, Suspension, & Alignment

Documentinformatie

Geüpload op
10 februari 2025
Aantal pagina's
224
Geschreven in
2024/2025
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden

Onderwerpen

$18.49
Krijg toegang tot het volledige document:

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Maak kennis met de verkoper
Seller avatar
MelStudyguides
5.0
(1)

Maak kennis met de verkoper

Seller avatar
MelStudyguides West Virgina University
Bekijk profiel
Volgen Je moet ingelogd zijn om studenten of vakken te kunnen volgen
Verkocht
3
Lid sinds
1 jaar
Aantal volgers
0
Documenten
73
Laatst verkocht
11 maanden geleden
MelStudyguides: I have Accounting, Finance, Statistics, Computer Science, Nursing, Chemistry, Biology And All Other Subjects A+ solutions

I have Accounting, Finance, Statistics, Computer Science, Nursing, Chemistry, Biology And All Other Subjects A+ solutions Nursing Being my main profession line, My mission is to be your LIGHT in the dark. If you're worried or having trouble in nursing school, I really want my notes to be your guide! I know they have helped countless others get through and that's all I want for YOU! I have essential guides that are Almost A+ graded, I am a very friendly person

Lees meer Lees minder
5.0

1 beoordelingen

5
1
4
0
3
0
2
0
1
0

Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen