Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Tentamen (uitwerkingen)

TEST BANK FOR The American Nation volume 2 15th edition by Mark C. Carnes

Beoordeling
-
Verkocht
-
Pagina's
532
Cijfer
A+
Geüpload op
05-02-2025
Geschreven in
2024/2025

TEST BANK FOR The American Nation volume 2 15th edition by Mark C. Carnes

Instelling
The American Nation
Vak
The American Nation

Voorbeeld van de inhoud

wertyui


The American Nation, 15e (Carnes)
Chapter 1 Beginnings

Multiple Choice Questions

1) What triggered the Paleolithic revolution?
A) agricultural practice
B) the human use of fire
C) the creation of stone tools
D) human migration from Asia to the Americas
Answer: C
Test Bank Item Title: TB_Q1.1.1
Topic: The First Peoples
Learning Objective: Basic History: Demonstrate knowledge of the key events, people,
M
institutions, and chronology in U.S. history.
Skill Level: Understand the Concepts
Difficulty Level: Moderate
EL
2) Why did Paleolithic people begin to move northeast in Asia?
A) Colder climates in Central Asia forced this migration.
B) They found themselves pushed out by Asiatic nomadic tribes.
AN
C) The supply of big game was diminishing,
D) The failure of agricultural communities forced their return to nomadic practices.
Answer: C
Test Bank Item Title: TB_Q1.1.2
Topic: The First Peoples
IE
Learning Objective: Basic History: Demonstrate knowledge of the key events, people,
institutions, and chronology in U.S. history.
Skill Level: Analyze It
??
Difficulty Level: Difficult

3) Why is there so little evidence of Paleo Indian migrations along the North American Pacific
coastline?
??
A) Paleo-Indians traveled across modern-day Canada into the Midwest first.
B) The uninhabitable nature of that coast forced migrants to move quickly, without setting up
significant camps.
C) Early European explorers and settlers raided and destroyed much of the valuable evidence.
D) Global warming raised the sea level of the Pacific Ocean, flooding migrant routes of the past.
Answer: D
Test Bank Item Title: TB_Q1.1.3
Topic: The First Peoples
Learning Objective: Basic History: Demonstrate knowledge of the key events, people,
institutions, and chronology in U.S. history.
Skill Level: Analyze It
Difficulty Level: Difficult




iuytrewsa

, wertyui


4) Which of the following species became extinct as a result of the hunting practices of the
Clovis complex culture around 12,000 years ago?
A) horses
B) elephants
C) monkeys
D) buffalo
Answer: A
Test Bank Item Title: TB_Q1.1.4
Topic: The First Peoples
Learning Objective: Basic History: Demonstrate knowledge of the key events, people,
institutions, and chronology in U.S. history.
Skill Level: Remember the Facts
Difficulty Level: Easy
M
5) One of the earliest sedentary communities in North America on the Mississippi River in
Louisiana was founded years ago.
A) 700
EL
B) 1,700
C) 3,700
D) 7,300
Answer: C
AN
Test Bank Item Title: TB_Q1.1.5
Topic: The First Peoples
Learning Objective: Basic History: Demonstrate knowledge of the key events, people,
institutions, and chronology in U.S. history.
Skill Level: Remember the Facts
IE
Difficulty Level: Easy

6) In contrast to most Archaic Indian bands in North America, the people at Poverty Point had a
??
social structure that was .
A) egalitarian
B) hierarchical
C) nomadic
??
D) utopian
Answer: B
Test Bank Item Title: TB_Q1.1.6
Topic: The First Peoples
Learning Objective: Basic History: Demonstrate knowledge of the key events, people,
institutions, and chronology in U.S. history.
Skill Level: Understand the Concepts
Difficulty Level: Moderate

7) Which of the following best characterizes the transition from a nomadic existence to a settled
agricultural life for Archaic American Indians?
A) The melting of ice sheets forced this transition abruptly.
B) In almost all tribes, this transition involved a highly personal choice.




iuytrewsa

, wertyui


C) The move from hunting and foraging to farming was slow and uneven.
D) Whereas the transition happened early in North America, it happened much later in South
America.
Answer: C
Test Bank Item Title: TB_Q1.1.7
Topic: The First Peoples
Learning Objective: Basic History: Demonstrate knowledge of the key events, people,
institutions, and chronology in U.S. history.
Skill Level: Understand the Concepts
Difficulty Level: Moderate

8) The first and possibly greatest feat of genetic engineering was the creation of
7,000 years ago.
A) potatoes
M
B) wheat
C) maize
D) yam
EL
Answer: C
Test Bank Item Title: TB_Q1.2.8
Topic: The Maize Revolution
Learning Objective: Basic History: Demonstrate knowledge of the key events, people,
AN
institutions, and chronology in U.S. history.
Skill Level: Remember the Facts
Difficulty Level: Easy

9) The transition from hunting and gathering to farming is known as the .
IE
A) Neolithic revolution
B) Archaic revolution
C) Paleolithic revolution
??
D) Clovis complex culture
Answer: A
Test Bank Item Title: TB_Q1.2.9
Topic: The Maize Revolution
??
Learning Objective: Basic History: Demonstrate knowledge of the key events, people,
institutions, and chronology in U.S. history.
Skill Level: Understand the Concepts
Difficulty Level: Moderate

10) Why did the Anasazi of the Colorado Plateau begin the construction of trenches and homes
about 2500 BP?
A) They embraced corn cultivation.
B) They adapted to a changing climate.
C) They sought better protection against enemy tribes.
D) They had learned the use of tools that made these activities possible.
Answer: A
Test Bank Item Title: TB_Q1.2.10




iuytrewsa

, wertyui


Topic: The Maize Revolution
Learning Objective: Basic History: Demonstrate knowledge of the key events, people,
institutions, and chronology in U.S. history.
Skill Level: Understand the Concepts
Difficulty Level: Moderate

11) The accomplishments of the corn-growing Anasazi and Hohokam Indians become clear if we
consider which of the following?
A) the size of their urban populations
B) the range of trade networks they established into the eastern woodlands
C) the military technologies they developed
D) they environmental challenges they overcame
Answer: D
M
Test Bank Item Title: TB_Q1.2.11
Topic: The Maize Revolution
Learning Objective: Basic History: Demonstrate knowledge of the key events, people,
institutions, and chronology in U.S. history.
EL
Skill Level: Analyze It
Difficulty Level: Difficult

12) How have archeologists been able to date the advance of corn?
AN
A) by measuring the size of ancient settlements
B) by analyzing the soil composition of early settlements
C) by studying the cave paintings of Archaic Indians
D) by dating the dental cavities of skeletons
Answer: A
IE
Test Bank Item Title: TB_Q1.2.12
Topic: The Maize Revolution
Learning Objective: Basic History: Demonstrate knowledge of the key events, people,
??
institutions, and chronology in U.S. history.
Skill Level: Analyze It
Difficulty Level: Difficult
??
13) How did the sedentary lifestyle of agricultural Indian tribes promote higher birth rates?
A) The decreased workload allowed more time for sexual activity.
B) Communal work on fields gave men and women more time to be together.
C) The much higher nutritional value of corn over meat assured higher fertility in women.
D) Infants weakened a hunting tribe’s mobility but offered more helping hands on the field.
Answer: D
Test Bank Item Title: TB_Q1.2.13
Topic: The Maize Revolution
Learning Objective: Basic History: Demonstrate knowledge of the key events, people,
institutions, and chronology in U.S. history.
Skill Level: Analyze It
Difficulty Level: Difficult




iuytrewsa

Geschreven voor

Instelling
The American Nation
Vak
The American Nation

Documentinformatie

Geüpload op
5 februari 2025
Aantal pagina's
532
Geschreven in
2024/2025
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden

Onderwerpen

$18.49
Krijg toegang tot het volledige document:

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Maak kennis met de verkoper
Seller avatar
MelStudyguides
5.0
(1)

Maak kennis met de verkoper

Seller avatar
MelStudyguides West Virgina University
Bekijk profiel
Volgen Je moet ingelogd zijn om studenten of vakken te kunnen volgen
Verkocht
3
Lid sinds
1 jaar
Aantal volgers
0
Documenten
73
Laatst verkocht
11 maanden geleden
MelStudyguides: I have Accounting, Finance, Statistics, Computer Science, Nursing, Chemistry, Biology And All Other Subjects A+ solutions

I have Accounting, Finance, Statistics, Computer Science, Nursing, Chemistry, Biology And All Other Subjects A+ solutions Nursing Being my main profession line, My mission is to be your LIGHT in the dark. If you're worried or having trouble in nursing school, I really want my notes to be your guide! I know they have helped countless others get through and that's all I want for YOU! I have essential guides that are Almost A+ graded, I am a very friendly person

Lees meer Lees minder
5.0

1 beoordelingen

5
1
4
0
3
0
2
0
1
0

Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen