,Test Bank for Management 12th Edition (John Wiley & Sons, 2012) by John Schermerhorn, Isbn no; 9781118113929, all 11 Chapters Covered
Chapter 1: Introducing Management True or False Q s
1. Intellectual capital is a personal asset for individuals. Answer: True
Page: 5
Learning Objective: 1.1 Difficulty:
Easy AACSB: Analytic skills
Taxonomy: Knowledge
2. Commitment represents your talents or job-relevant capabilities. Answer: False
Page: 5
Learning Objective: 1.1 Difficulty:
Easy AACSB: Analytic skills
Taxonomy: Knowledge
3. A knowledge worker is a person whose physical capabilities are the most critical assets.
Answer: False Page: 5
Learning Objective: 1.1 Difficulty:
Easy AACSB: Analytic skills
Taxonomy: Knowledge
4. Tech IQ is the ability to use technology and commitment to stay informed on the latest technological developments.
Answer: True Page:
6
Learning Objective: 1.1 Difficulty: Easy
AACSB: Use of information
Knowledge
5. National boundaries hardly count anymore in the world of business. Answer: True
Page: 6
Learning Objective: 1.1 Difficulty:
Moderate
AACSB: Dynamics of the global
Knowledge
6. Minorities constitute less than one-third of the U.S. population. Answer: False
Page: 9
Learning Objective: 1.1 Difficulty: Easy
AACSB: Multicultural and diversity
,Test Bank for Management 12th Edition (John Wiley & Sons, 2012) by John Schermerhorn, Isbn no; 9781118113929, all 11 Chapters Covered
7. The first leaf in the shamrock organization consists of a core group of
Answer: False Page:
10
Learning Objective: 1.1 Difficulty:
Easy AACSB: Analytic skills
Taxonomy: Knowledge
8. In a free-agent economy, people do not change jobs very often. Answer: False
Page: 10
Learning Objective: 1.1 Difficulty:
Easy AACSB: Analytic skills
Taxonomy: Knowledge
9. All organizations are open systems that interact with their environments. Answer: True
Page: 11
Learning Objective: 1.2 Difficulty: Easy
AACSB: Communication
Knowledge
10. Performance effectiveness is defined as the quantity and quality of outputs relative to the cost of inputs.
Answer: False Page:
12
Learning Objective: 1.2 Difficulty:
Easy AACSB: Analytic skills
Taxonomy: Knowledge
11. If a company fails to achieve its desired goals but manages to preserve its resources, we can say that its productivity is
effective but not efficient.
Answer: False Page:
12
Learning Objective: 1.2 Difficulty:
Moderate AACSB: Analytic skills
Taxonomy: Comprehension
12. Performance efficiency is an output measure of resource cost associated with goal accomplishment.
Answer: False Page:
13
Learning Objective: 1.2 Difficulty:
Moderate AACSB: Analytic skills
Taxonomy: Comprehension
13. In the context of present day organizational trends, organizations and their members are networked for intense, real-time
communication and coordination.
, Test Bank for Management 12th Edition (John Wiley & Sons, 2012) by John Schermerhorn, Isbn no; 9781118113929, all 11 Chapters Covered
Answer: True Page:
13
Learning Objective: 1.2 Difficulty:
Moderate
AACSB: Communication
Knowledge
14. A manager is a person who supports, activates, and is responsible for the work of others.
Answer: True Page:
14
Learning Objective: 1.3 Difficulty:
Easy AACSB: Analytic skills
Taxonomy: Knowledge
15. Middle managers are in charge of overseeing the overall operations of the organization.
Answer: False Page:
14
Learning Objective: 1.3 Difficulty:
Easy AACSB: Analytic skills
Taxonomy: Knowledge
16. The top managers of an organization constitute an executive team that is not accountable to any higher authority
in the organization.
Answer: False Page:
14
Learning Objective: 1.3 Difficulty:
Easy AACSB: Analytic skills
Taxonomy: Knowledge
17. Top managers are supposed to set strategy and lead the organization consistent with its purpose and mission.
Answer: True Page:
14
Learning Objective: 1.3 Difficulty:
Easy AACSB: Analytic skills
Taxonomy: Knowledge
18. Typical job titles for middle managers include department head, team leader, and supervisors.
Answer: False Page:
15
Learning Objective: 1.3 Difficulty:
Easy AACSB: Analytic skills
Taxonomy: Knowledge
19. Line managers are responsible for work that makes a direct contribution to
Answer: True