&%&@^$*(&#)#$(*^&*$(%*&$#*&(&@(*#&@#$%#$#%$@32
Biological Science 7th Edition Test Bank – Freeman,
Quillin, Allison, Black, Podgorski, Taylor & Carmichael
Page 1 1 of 1120 Page 1 of 1120
,Biological Science 7e Freeman test bank.pdf Biological Science 7e Freeman test bank.pdf Biological Science 7e Freeman test bank.pdf
&%&@^$*(&#)#$(*^&*$(%*&$#*&(&@(*#&@#$%#$#%$@32
Page 2 2 of 1120 Page 2 of 1120
, https://www.stuvia.com/user/learnwithleo
complete Test Bank for Biological
complete
Science
Test
byBank
Scottfor
Freeman.complete
Biological
complete
This
ScienceTest
latest
Test Bank
updated
byBank
Scottfor
testfor Biological
Freeman.
Biological
bank.pdf
This latest Science
Science updated bybank.pdf
by Scott test ScottThis
Freeman. Freeman. Thistest bank.pdf
latest updated
Biologicallatest updated
Science testtest
7e Freeman bank includes comprehensive
bank.pdf biology
Biological Science 7e exam
Freeman questions with verified Biological
test bank.pdf correct answers
Science 7efor all test bank.pdf
Freeman
1 chapters.
Biological Science, 7e Freeman Chapter 1 Biology and the
Tree of Life
1) The pattern component of the cell theory claims that all organisms consist of cells.
A) trueaa
B) false
Answer: A
Reference: Section 1.1 Bloom's
Level: Remembering
LOs: Chp1-2. Describe the two components of the cell theory.
2) How does a scientific theory differ from a scientific hypothesis?
A) There is no difference—the terms are interchangeable.
B) A theory is an explanation for a very general phenomenon or observation; hypotheses
treat more specific observations.
C) A hypothesis is an explanation for a very general phenomenon; theories treat more
specific issues.
D) Theories define scientific laws; hypotheses are used to set up experiments.
Answer: B
Reference: Section 1.1
Bloom's Level: Comprehension
LOs: Chp1-2. Describe the two components of the cell theory.
3) Algae in the genus Caulerpa typically grow to a length of over half a meter and have
structures similar to stems, leaves, and roots. Reproduction occurs when adults produce sperm
and eggs that fuse to form offspring. Each adult Caulerpa, however, consists of just a single cell.
Which of the following statements is true?
A) Caulerpa violate the pattern component of the cell theory—that all organisms consist of cells.
B) Caulerpa violate the process component of the cell theory—that all cells come from
preexisting cells.
C) Caulerpa violate both the pattern and process components of the cell theory.
D) The existence of Caulerpa is consistent with the cell theory.
Answer: D
Reference: Section 1.1
Bloom's Level: Comprehension
LOs: Chp1-2. Describe the two components of the cell theory.
4) Which statement about spontaneous generation is FALSE?
A) Pasteur demonstrated that it does not occur under normal laboratory conditions.
B) It apparently occurred at least once–when life on Earth began.
C) It occurs every time a new species evolves from a preexisting species.
D) It addresses the formation of living cells from previously nonliving material.
Page 3 3 of 1120 Page 3 of 1120
complete Test Bank for Biological
complete
Science
Test
byBank
Scottfor
Freeman.
Biological
complete
This
Science
latest
Test
updated
byBank
Scottfor
test
Freeman.
Biological
bank.pdf
This
Science
latest updated
by Scott test
Freeman.
bank.pdf
This latest updated test bank.pdf
, https://www.stuvia.com/user/learnwithleo
complete Test Bank for Biological
complete
Science
Test
byBank
Scottfor
Freeman.complete
Biological
complete
This
ScienceTest
latest
Test Bank
updated
byBank
Scottfor
testfor Biological
Freeman.
Biological
bank.pdf
This latest Science
Science updated bybank.pdf
by Scott test ScottThis
Freeman. Freeman. Thistest bank.pdf
latest updated
Biologicallatest updated
Science testtest
7e Freeman bank includes comprehensive
bank.pdf biology
Biological Science 7e exam
Freeman questions with verified Biological
test bank.pdf correct answers
Science 7efor all test bank.pdf
Freeman
2 chapters.
Answer: C
Reference: Section 1.1
Bloom's Level: Remembering
LOs: Chp1-2. Describe the two components of the cell theory.
Page 4 4 of 1120 Page 4 of 1120
complete Test Bank for Biological
complete
Science
Test
byBank
Scottfor
Freeman.
Biological
complete
This
Science
latest
Test
updated
byBank
Scottfor
test
Freeman.
Biological
bank.pdf
This
Science
latest updated
by Scott test
Freeman.
bank.pdf
This latest updated test bank.pdf
, https://www.stuvia.com/user/learnwithleo
complete Test Bank for Biological
complete
Science
Test
byBank
Scottfor
Freeman.complete
Biological
complete
This
ScienceTest
latest
Test Bank
updated
byBank
Scottfor
testfor Biological
Freeman.
Biological
bank.pdf
This latest Science
Science updated bybank.pdf
by Scott test ScottThis
Freeman. Freeman. Thistest bank.pdf
latest updated
Biologicallatest updated
Science testtest
7e Freeman bank includes comprehensive
bank.pdf biology
Biological Science 7e exam
Freeman questions with verified Biological
test bank.pdf correct answers
Science 7efor all test bank.pdf
Freeman
3 chapters.
5) Recall Pasteur's experiment on spontaneous generation. Originally, he used sealed and
unsealed flasks instead of swan-necked and unsealed flasks. Critics claimed that the experiment
was inconclusive. Which of the following criticisms would be addressed by using a swan-necked
flask instead of the sealed flask?
A) The broth was heated too intensively.
B) There had not been enough time for spontaneous generation to occur.
C) Fresh air is required for spontaneous generation.
D) The broth was not nutritious
enough. Answer: C
Reference: Section 1.1
Bloom's Level: Comprehension/Applying
LOs: Chp1-2. Describe the two components of the cell theory.
6) Which of the following is the best example of a heritable variation?
A) skin cancer
B) amputation
C) red hair
D) love for music
Answer: C
Reference: Section 1.2
Bloom's Level: Comprehension
LOs: Chp1-1. Name five fundamental characteristics shared by all living organisms.
7) How does artificial selection differ from natural selection?
A) Artificial selection occurs only in computer simulations, not with actual organisms.
B) Artificial selection is based on conscious choices by humans.
C) Artificial selection occurs only with plants.
D) Artificial selection is not based on heritable variation, but on new
mutations. Answer: B
Reference: Section 1.2
Bloom's Level: Comprehension
LOs: Chp1-3. Briefly explain the theory of natural selection, and clarify the two conditions that
are necessary and sufficient for natural selection to bring about evolutionary change in a
population.
Page 5 5 of 1120 Page 5 of 1120
complete Test Bank for Biological
complete
Science
Test
byBank
Scottfor
Freeman.
Biological
complete
This
Science
latest
Test
updated
byBank
Scottfor
test
Freeman.
Biological
bank.pdf
This
Science
latest updated
by Scott test
Freeman.
bank.pdf
This latest updated test bank.pdf
, https://www.stuvia.com/user/learnwithleo
complete Test Bank for Biological
complete
Science
Test
byBank
Scottfor
Freeman.complete
Biological
complete
This
ScienceTest
latest
Test Bank
updated
byBank
Scottfor
testfor Biological
Freeman.
Biological
bank.pdf
This latest Science
Science updated bybank.pdf
by Scott test ScottThis
Freeman. Freeman. Thistest bank.pdf
latest updated
Biologicallatest updated
Science testtest
7e Freeman bank includes comprehensive
bank.pdf biology
Biological Science 7e exam
Freeman questions with verified Biological
test bank.pdf correct answers
Science 7efor all test bank.pdf
Freeman
4 chapters.
8) Over the past several decades, natural selection has caused populations of Staphylococcus
aureus (an infectious wound bacterium) to evolve resistance to most antibiotics. If antibiotic
use were stopped, what would you predict would happen to these S. aureus populations?
A) They will go extinct without the antibiotic.
B) The populations will begin colonizing new environments.
C) The frequency of nonresistant forms will increase in these populations.
D) The frequency of resistant forms will definitely increase in these populations.
Answer: C
Reference: Section 1.2
Bloom's Level: Applying
LOs: Chp1-3. Briefly explain the theory of natural selection, and clarify the two conditions that
are necessary and sufficient for natural selection to bring about evolutionary change in a
population.
9) Environments all over the world are changing as a result of global warming. Could this
influence natural selection?
A) No. The environment is always changing. Global warming is nothing new.
B) Yes. Traits that help individuals produce more offspring in warmer environments will
increase in frequency.
C) No. The only change will be that species from hot environments will expand their ranges.
D) Yes. Mutations occur more frequently in hot environments.
Answer: B
Reference: Section 1.2
Bloom's Level: Applying
LOs: Chp1-3. Briefly explain the theory of natural selection, and clarify the two conditions that
are necessary and sufficient for natural selection to bring about evolutionary change in a
population.
10) The "heat" in chili peppers is due to a molecule called capsaicin. Suppose you breed chili
peppers that have low amounts of capsaicin over many generations in order to make them
milder (have less capsaicin). What process is occurring?
A) heritable variation
B) environmental change
C) natural selection
D) artificial selection
Answer: D
Reference: Section 1.2
Bloom's Level: Comprehension/Remembering
LOs: Chp1-3. Briefly explain the theory of natural selection, and clarify the two conditions that
are necessary and sufficient for natural selection to bring about evolutionary change in a
population.
Page 6 6 of 1120 Page 6 of 1120
complete Test Bank for Biological
complete
Science
Test
byBank
Scottfor
Freeman.
Biological
complete
This
Science
latest
Test
updated
byBank
Scottfor
test
Freeman.
Biological
bank.pdf
This
Science
latest updated
by Scott test
Freeman.
bank.pdf
This latest updated test bank.pdf
, https://www.stuvia.com/user/learnwithleo
complete Test Bank for Biological
complete
Science
Test
byBank
Scottfor
Freeman.complete
Biological
complete
This
ScienceTest
latest
Test Bank
updated
byBank
Scottfor
testfor Biological
Freeman.
Biological
bank.pdf
This latest Science
Science updated bybank.pdf
by Scott test ScottThis
Freeman. Freeman. Thistest bank.pdf
latest updated
Biologicallatest updated
Science testtest
7e Freeman bank includes comprehensive
bank.pdf biology
Biological Science 7e exam
Freeman questions with verified Biological
test bank.pdf correct answers
Science 7efor all test bank.pdf
Freeman
5 chapters.
11) The "heat" in chili peppers is due to a molecule called capsaicin. Suppose you breed only the
hottest chili peppers over many generations–predict the characteristics of the resulting
individuals.
A) larger fruits
B) smaller fruits
C) less capsaicin
D) more capsaicin
Answer: D
Reference: Section 1.2
Bloom's Level: Applying
LOs: Chp1-3. Briefly explain the theory of natural selection, and clarify the two conditions that
are necessary and sufficient for natural selection to bring about evolutionary change in a
population.
12) Starting from the wild mustard Brassica oleracea, breeders have created the strains known
as Brussel sprouts, broccoli, kale, and cabbage. Which of the following statements is supported
by this observation?
A) In this species, there is enough heritable variation to create a variety of features.
B) Heritable variation is low–otherwise the wild strain would have different characteristics.
C) Natural selection has not occurred very frequently in the wild populations.
D) In this species, most of the variation present is due to differences in soil, nutrition, amount
of sunlight, or other aspects of the environment.
Answer: A Reference:
Section 1.2
Bloom's Level: Applying
LOs: Chp1-3. Briefly explain the theory of natural selection, and clarify the two conditions that
are necessary and sufficient for natural selection to bring about evolutionary change in a
population.
13) Which of the following best reflects a phylogenetic conclusion regarding chimpanzees and
baboons?
A) They are grouped together because they both have opposable thumbs.
B) They are grouped together because they both feed their young breast milk.
C) They are grouped together because they have a common ancestor in recent history.
D) They are grouped together because they live in similar habitats.
Answer: C
Reference: Section 1.3
Bloom's Level: Remembering
LOs: Chp1-4. Read a phylogenetic tree, and understand the role of similarities and differences in
constructing phylogenetic trees.
Page 7 7 of 1120 Page 7 of 1120
complete Test Bank for Biological
complete
Science
Test
byBank
Scottfor
Freeman.
Biological
complete
This
Science
latest
Test
updated
byBank
Scottfor
test
Freeman.
Biological
bank.pdf
This
Science
latest updated
by Scott test
Freeman.
bank.pdf
This latest updated test bank.pdf
, https://www.stuvia.com/user/learnwithleo
complete Test Bank for Biological
complete
Science
Test
byBank
Scottfor
Freeman.complete
Biological
complete
This
ScienceTest
latest
Test Bank
updated
byBank
Scottfor
testfor Biological
Freeman.
Biological
bank.pdf
This latest Science
Science updated bybank.pdf
by Scott test ScottThis
Freeman. Freeman. Thistest bank.pdf
latest updated
Biologicallatest updated
Science testtest
7e Freeman bank includes comprehensive
bank.pdf biology
Biological Science 7e exam
Freeman questions with verified Biological
test bank.pdf correct answers
Science 7efor all test bank.pdf
Freeman
6 chapters.
14) One aspect of Darwin's theory of natural selection is that adaptations not useful to fitness
are lost faster if they have a greater cost. With this in mind, which of the following explanation
is most likely true?
A) Our little toe is not going away in the near future.
B) The human appendix must currently serve an essential function or it would not be in
our bodies.
C) It is a mystery why we do not have tails.
D) Humans are relatively hairless because we look better without
hair. Answer: A
Reference: Section 1.3
Bloom's Level: Applying
LOs: Chp1-3. Briefly explain the theory of natural selection, and clarify the two conditions that
are necessary and sufficient for natural selection to bring about evolutionary change in a
population.
15) Many phylogenetic trees are based on DNA sequence similarities. What is the practical result
of this similarity?
A) Closely related species will not look similar to each other.
B) Artificial selection can bring closely related species even closer to each other.
C) Species with very similar DNA will have similar structures, enzymes, and appearance.
D) Mitochondrial DNA might be different from nuclear DNA.
Answer: C
Reference: Section 1.3
Bloom's Level: Comprehension
LOs: Chp1-4. Read a phylogenetic tree, and understand the role of similarities and differences in
constructing phylogenetic trees.
16) Which of the following would not be a good reason for studying SSU RNA to understand the
major branches in the evolutionary history of life?
A) This molecule is found in every species.
B) It is passed on through evolutionary history with only minor modifications.
C) It is a necessary part of the cellular machinery for reproduction and other purposes.
D) It mutates very
frequently. Answer: D
Reference: Section 1.3
Bloom's Level: Comprehension
LOs: Chp1-4. Read a phylogenetic tree, and understand the role of similarities and differences in
constructing phylogenetic trees.
Page 8 8 of 1120 Page 8 of 1120
complete Test Bank for Biological
complete
Science
Test
byBank
Scottfor
Freeman.
Biological
complete
This
Science
latest
Test
updated
byBank
Scottfor
test
Freeman.
Biological
bank.pdf
This
Science
latest updated
by Scott test
Freeman.
bank.pdf
This latest updated test bank.pdf
, https://www.stuvia.com/user/learnwithleo
complete Test Bank for Biological
complete
Science
Test
byBank
Scottfor
Freeman.complete
Biological
complete
This
ScienceTest
latest
Test Bank
updated
byBank
Scottfor
testfor Biological
Freeman.
Biological
bank.pdf
This latest Science
Science updated bybank.pdf
by Scott test ScottThis
Freeman. Freeman. Thistest bank.pdf
latest updated
Biologicallatest updated
Science testtest
7e Freeman bank includes comprehensive
bank.pdf biology
Biological Science 7e exam
Freeman questions with verified Biological
test bank.pdf correct answers
Science 7efor all test bank.pdf
Freeman
7 chapters.
17) In the Linnaean classification system, which taxon would generally include the largest
number of species?
A) family
B) phylum
C) order
D) genus
Answer: B
Reference: Section 1.3
Bloom's Level: Remembering
LOs: Chp1-4. Read a phylogenetic tree, and understand the role of similarities and differences in
constructing phylogenetic trees.
18) Why did the five-kingdom system of classification fall out of favor?
A) It was too complex—Linnaeus' original two-kingdom system was more useful.
B) It was too difficult to distinguish plants from fungi and animals from protistans.
C) There were too few monerans to justify their classification at the kingdom level.
D) It did not reflect the actual evolutionary relationships among organisms very
well. Answer: D
Reference: Section 1.3
Bloom's Level: Remembering
LOs: Chp1-4. Read a phylogenetic tree, and understand the role of similarities and differences in
constructing phylogenetic trees.
19) What do the nodes and branch points on a phylogenetic tree represent?
A) species
B) new kingdoms or domains
C) ancestral groups that split into two descendant groups
D) groups that got new names
Answer: C
Reference: Section 1.3
Bloom's Level: Remembering
LOs: Chp1-4. Read a phylogenetic tree, and understand the role of similarities and differences in
constructing phylogenetic trees.
20) On an evolutionary tree, any group that includes a common ancestor and all of its
descendants is called monophyletic ("one-tribe"). Draw the tree for Bacteria, Archaea, and
Eukarya. Are prokaryotes monophyletic?
A) yes
B) no
Answer: B
Explanation: B) This is an important and sometimes difficult-to-grasp concept that can be
emphasized by class discussion.
Page 9 9 of 1120 Page 9 of 1120
complete Test Bank for Biological
complete
Science
Test
byBank
Scottfor
Freeman.
Biological
complete
This
Science
latest
Test
updated
byBank
Scottfor
test
Freeman.
Biological
bank.pdf
This
Science
latest updated
by Scott test
Freeman.
bank.pdf
This latest updated test bank.pdf
, https://www.stuvia.com/user/learnwithleo
complete Test Bank for Biological
complete
Science
Test
byBank
Scottfor
Freeman.complete
Biological
complete
This
ScienceTest
latest
Test Bank
updated
byBank
Scottfor
testfor Biological
Freeman.
Biological
bank.pdf
This latest Science
Science updated bybank.pdf
by Scott test ScottThis
Freeman. Freeman. Thistest bank.pdf
latest updated
Biologicallatest updated
Science testtest
7e Freeman bank includes comprehensive
bank.pdf biology
Biological Science 7e exam
Freeman questions with verified Biological
test bank.pdf correct answers
Science 7efor all test bank.pdf
Freeman
8 chapters.
Reference: Section 1.3
Bloom's Level: Remembering/Analyzing
LOs: Chp1-4. Read a phylogenetic tree, and understand the role of similarities and differences in
constructing phylogenetic trees.
Page 10 10 of 1120 Page 10 of 1120
complete Test Bank for Biological
complete
Science
Test
byBank
Scottfor
Freeman.
Biological
complete
This
Science
latest
Test
updated
byBank
Scottfor
test
Freeman.
Biological
bank.pdf
This
Science
latest updated
by Scott test
Freeman.
bank.pdf
This latest updated test bank.pdf