Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Document preview thumbnail
Voorbeeld 10 van de 1358 pagina's
Tentamen (uitwerkingen)

ISBN :9781285866352 || Leadership theory application and skill development 6th_edition lussier Test_bank||latest 2025

Document preview thumbnail
Voorbeeld 10 van de 1358 pagina's

ISBN :9781285866352 || Leadership theory application and skill development 6th_edition lussier Test_bank||latest 2025

Voorbeeld van de inhoud

Leadership theory application and skill
development latest edition 2025
Answershersheet




1

,Leadership theory application and skill development latest edition 2025 Answershersheet
True / False

1. Leadership is the influencing process between leaders and followers to achieve organizational objectives
through change.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 5
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01 01 - LO: 01-01
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic
skills STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Group Dynamics - Group dynamics in
organizations ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic - Analytic skills
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge

2. If you are a manager, then you are an effective
leader.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: There are managers who are not effective leaders.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 6
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01 01 - LO: 01-01
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic skills
STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Individual Dynamics - Individual dynamics in organizations
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic - Analytic skills
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge

3. If a person is not interested and not willing to be in charge, he or she may still be well-suited as a follower.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 6
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01 01 - LO: 01-01
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic skills
STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Individual Dynamics - Individual dynamics in organizations
2

,Leadership theory application and skill development latest edition 2025 Answershersheet
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic - Analytic skills
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge




3

,Leadership theory application and skill development latest edition 2025 Answershersheet
4. Knowing how to lead and developing leadership skills will make you a better leader and a better follower.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 6
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01 01 - LO: 01-01
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic skills
STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Individual Dynamics - Individual dynamics in organizations
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic - Analytic skills
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge

5. The qualities needed for effective leadership are the same as those needed to be an effective follower.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 6
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01 01 - LO: 01-01
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic skills
STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Individual Dynamics - Individual dynamics in organizations
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic - Analytic skills
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge

6. Leadership is the process of a leader communicating ideas, gaining acceptance of them, and motivating
followers to support and implement the ideas through change.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: This is not the definition for leadership.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: p. 6
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01 01 - LO: 01-01
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic
skills STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Group Dynamics - Group dynamics in
organizations ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic - Analytic skills
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge
4

,Leadership theory application and skill development latest edition 2025 Answershersheet

7. Effective leaders influence followers to accomplish shared objectives.
a. True




5

,Leadership theory application and skill development latest edition 2025 Answershersheet
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 7
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01 01 - LO: 01-01
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic
skills STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Group Dynamics - Group dynamics in
organizations ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic - Analytic skills
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge

8. Taking advantage of followers for personal gain is a part of leadership.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 7
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01 01 - LO: 01-01
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics
STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical responsibilities in
organizations and society
ACCREDITING STANDAR AACSB: Analytic - Analytic skills
DS: AACSB: Ethics - Ethical and Legal understanding and resoning abilities
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Comprehension

9. Research indicates that leadership success is associated with being a hard-nosed, tough manager.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Leadership is shared.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 7
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01 01 - LO: 01-01
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic skills
STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Leadership Principles - Other management specific
knowledge and abilities
ACCREDITING STANDARD AACSB: Analytic - Analytic skills
S:
TOPICS: Conceptual

6

,Leadership theory application and skill development latest edition 2025 Answershersheet
KEYWORDS: BLOOMS: Comprehension

10. Leaders tend to be born with some leadership ability and develop that ability over time.




7

,Leadership theory application and skill development latest edition 2025 Answershersheet
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 8
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01 02 - LO: 01-02
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic skills
STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Individual Dynamics - Individual dynamics in organizations
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic - Analytic skills
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge

11. Successful middle-level managers have a more balanced need for all three managerial leadership skills than
either top- level or first-level managers.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 10
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01 02 - LO: 01-02
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic skills
STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Leadership Principles - Other management specific
knowledge and abilities
ACCREDITING STANDARD AACSB: Analytic - Analytic skills
S:
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge

12. Of the three managerial leadership skills, successful top-level managers have a greater need for
interpersonal and technical skills than either middle-level or first-level managers.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Top-level managers have a greater need for interpersonal and decision-making
skills than technical skills.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 10
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01 02 - LO: 01-02
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic skills
STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Leadership Principles - Other management specific

8

,Leadership theory application and skill development latest edition 2025 Answershersheet
knowledge and abilities
ACCREDITING STANDAR AACSB: Analytic - Analytic skills
DS:
TOPICS: Conceptual




9

, Leadership theory application and skill development latest edition 2025 Answershersheet
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge

13. The interpersonal leadership roles include figurehead, leader, and monitor.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: The interpersonal leadership roles include leaders, figurehead and liaison.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 11, including Exhibit 1.3
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01 03 - LO: 01-03
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic skills
STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Leadership Principles - Other management specific
knowledge and abilities
ACCREDITING STANDARD AACSB: Analytic - Analytic skills
S:
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge

14. Figurehead is an interpersonal role.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 11, including Exhibit 1.3
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01 03 - LO: 01-03
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic skills
STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Leadership Principles - Other management specific
knowledge and abilities
ACCREDITING STANDARD AACSB: Analytic - Analytic skills
S:
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge

15. Serving on committees with members from outside the organizational unit is an example of a figurehead role.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Liaison behavior includes serving on committees with members from
outside the organizational unit.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate

10

Gekoppeld boek
 image
Robert N. Lussier, Christopher F. Achua Leadership
Uitgever: 2022 ISBN: 9781544389172 Druk: Onbekend

Documentinformatie

Geüpload op
13 januari 2025
Aantal pagina's
1358
Geschreven in
2024/2025
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden
$10.59

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kun je een ander document kiezen. Je kunt het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Seller avatar
ACADEMICPAPA
4.0
(1)
Verkocht
2
Volgers
0
Items
31
Laatst verkocht
6 maanden geleden


Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo makkelijk kan het dus zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen