f f f f
Bonewit-West: Clinical Procedures for Medical Assistants, 11th Edition
f f f f f f f
MULTIPLE CHOICE f
1. What information is contained in the medical record?
f f f f f f f
a. Health history report f f
b. Results of the physical examination f f f f
c. Laboratory reports f
d. Progress notes f
e. All of the above f f f
ANS: E f REF: pp. 2-3| CAAHEP Competency (2015): VI.4f f f f f f
OBJ: 2
f f
2. Which of the following is not a function of the medical record?
f f f f f f f f f f f
a. To provide information for making decisions regarding the patient’s care
f f f f f f f f f
b. To document the patient’s progress
f f f f
c. To serve as a legal document
f f f f f
d. To share information between members of the patient’s family
f f f f f f f f
ANS: D f REF: p. 2| CAAHEP Competency (2015): VI.4 f f f f f f
OBJ: 1
f f
3. The purpose of the HIPAA Privacy Rule is to
f f f f f f f f
a. reduce exposure of patients to bloodborne pathogens.
f f f f f f
b. provide patients with betterNcU
onRtS
roI
lN
ovGeT
r tB
h.
e uCsO
eMand disclosure of their health
f f f f f f f f f f
information.
f
c. prevent the patient’s records from being copied. f f f f f f
d. encourage the patient to become more involved in preventive health care. f f f f f f f f f f
ANS: B f REF: p. 4 | CAAHEP Competency (2015): IX.3 f f f f f f f
OBJ: 2
f f
4. All of the following are characteristics of the Notice of Privacy Practices except:
f f f f f f f f f f f f
a. Was developed by the American Medical Association
f f f f f f
b. Must explain how a patient’s health information will be used and protected by the
f f f f f f f f f f f f f
medical office
f f
c. Must be provided to each patient f f f f f
d. Must obtain a signed acknowledgment from the patient that he/she has received an
f f f f f f f f f f f f
NPP
f
ANS: A f REF: p. 4| CAAHEP Competency (2015): IX.3 f f f f f f
OBJ: 2
f f
5. Health information in any form that contains patient identifiable information is known as
f f f f f f f f f f f f
a. PHI.
b. NPP.
c. OSHA.
d. HIPAA.
, ANS: A f REF: p. 4| CAAHEP Competency (2015): IX.3
f f f f f f
OBJ: 2
f f
6. In which of the following situations does HIPAA not require written consent for the use or
f f f f f f f f f f f f f f f
disclosure of protected health information?
f f f f f
a. Patient referral to a specialist f f f f
b. Emergency care provided at a hospital f f f f f
c. Determination of eligibility for insurance benefits f f f f f
d. Training of health care students f f f f
e. All of the above f f f
ANS: E f REF: p. 4| CAAHEP Competency (2015): IX.3
f f f f f f
OBJ: 2
f f
7. Which of the following is not an example of a medical office clinical document?
f f f f f f f f f f f f f
a. Patient registration record f f
b. Physical examination report f f
c. Medication record f
d. Health history report f f
ANS: A f REF: pp. 2-3| CAAHEP Competency (2015): VI.4
f f f f f f
OBJ: 2
f f
8. Which of the following is not a characteristic of a laboratory report?
f f f f f f f f f f f
a. It relays results of laboratory tests to the provider
f f f f f f f f
b. It consists of a report of the analysis or examination of body specimens
f f f f f f f f f f f f
c. It assists in diagnosing and treating disease
f f f f f f
d. It is a request for laboratoryNtU
f f esRtsStI
f oNbeGpTeB
rf.
orCmOeM
d by an outside laboratory f f f f f f f
ANS: D f REF: pp. 2-3| CAAHEP Competency (2015): VI.4
f f f f f f
OBJ: 2
f f
9. Which of the following is an example of a diagnostic procedure report?
f f f f f f f f f f f
a. Electrocardiogram report f
b. Physical therapy report f f
c. Urinalysis report f
d. Pathology report f
ANS: A f REF: pp. 2-3| CAAHEP Competency (2015): VI.4
f f f f f f
OBJ: 2
f f
10. What is the name of the type of report that documents the assessments and treatments
f f f f f f f f f f f f f f
designed to restore a patient’s ability to function?
f f f f f f f f
a. Consultation report f
b. Diagnostic procedure report f f
c. Pathology report f
d. Therapeutic service report f f
ANS: D f REF: pp. 2-3| CAAHEP Competency (2015): VI.4
f f f f f f
OBJ: 2
f f
11. Which of the following is not an example of a hospital report?
f f f f f f f f f f f
a. Operative report f
, b. Cytology report f
c. Discharge summary report f f
d. Emergency department report f f
ANS: B f REF: pp. 2-3| CAAHEP Competency (2015): VI.4
f f f f f f
OBJ: 2
f f
12. Which of the following is an example of a consent document?
f f f f f f f f f f
a. Patient registration record f f
b. Notice of Privacy Practices form f f f f
c. Release of medical information form f f f f
d. Patient instruction sheet f f
ANS: C f REF: pp. 2-3| CAAHEP Competency (2015): VI.4
f f f f f f
OBJ: 2
f f
13. Which of the following can be performed by an electronic medical record software program?
f f f f f f f f f f f f f
a. Creation of a medical record f f f f
b. Storage of a medical record f f f f
c. Editing of a medical record f f f f
d. Retrieval of a medical record f f f f
e. All of the above f f f
ANS: E f REF: p. 3| CAAHEP Competency (2015): V.8f f f f f f
OBJ: 3
f f
14. All of the following are advantages of an electronic medical record (EMR) except
f f f f f f f f f f f f
a. an EMR does not have to be filed.
f f f f f f f
b. documents in an EMR can N beUqRuS
icI
klNyGreTtrBie.vC
edO.M f f f f f f
c. more than one person can view an EMR at the same time.
f f f f f f f f f f f
d. EMRs are exempt from the HIPAA regulations.
f f f f f f
ANS: D f REF: pp. 3, 6| CAAHEP Competency (2015): VI.12
f f f f f f f
OBJ: 5
f f
15. Which of the following are used to enter data into an electronic medical record?
f f f f f f f f f f f f f
a. Free-text entry f
b. Drop-down menus f
c. Radio buttons f
d. All of the above f f f
ANS: D f REF: p. 11| CAAHEP Competency (2015): V.8
f f f f f f
OBJ: 8
f f
16. How are paper documents entered into a patient’s electronic medical record?
f f f f f f f f f f
a. By scanning them into the computer
f f f f f
b. By retyping them on the computer
f f f f f
c. By photocopying them
f f
d. By transmitting them through a modem
f f f f f
ANS: A f REF: p. 11| CAAHEP Competency (2015): VI.4
f f f f f f
OBJ: 8
f f