1). Establish the data governance mission and plan
Ans: 1. An enterprise data governance forum is used to determine:
A) assemble teams for data governance
B) guiding principles for program and project management
C) establish the data governance mission and plan
D) enterprise stewards
2). Data stewards
Ans: Validity, referential integrity, invalid data, and data validation are terms most often
associated with:
A) process managers
B) data coordinators
C) data stewards
D) production stewards
3). Legal, political, social
Ans: Data aspects that require governance include all of the following EXCEPT:
A) Ownership, Data Quality, Data Integration
B) Legal, Political, Social
C) Create, Read, Update, Delete
D) Retention Archiving, Distribution
4). A business responsibility
Ans: Executive information management is:
A) A business responsibility
B) An IT responsibility
C) A process change strategy
D) Rule based data supporting employee decision making
5). Field values within a specified range consisting of acceptable characters
Ans: Data validity is a term describing:
A) verification of non‐zero values within a field
B) alphanumeric characters within a field of a data record
PaperStoc.com Page 1 of 12
, C) processes which check for numeric limits of field length for a record
D) field values within a specified range consisting of acceptable characters
6). Data stewards
Ans: Defining data related business rules is a task leadership role taken up by:
A) data governance
B) data management
C) data stewards
D) data operations & security
7). Sarbanes‐oxley act
Ans: Critical data governance that supports financial reporting for public companies is
focused by federal regulations such as:
A) CSOX
B) "ID‐10‐T standard" error reporting aligned with the Whistleblowers Protection Act
C) Sarbanes‐Oxley Act
D) DTOX
8). Data stewards
Ans: Managing external data providers is a function of:
A) data steward
B) data architect
C) data modeler
D) database administrator
9). A) data modelers
Ans: Field record, record length, attribute, data capacity, back‐up, restore, and archiving
are all attributes and activities most often associated with:
A) data modelers
B) database administrators
C) data development and security
D) data stewards
10). C) data stewards
Ans: Creating, reviewing, and approving business definitions is a task leadership role
taken up by:
A) data operations and security
B) data management
PaperStoc.com Page 2 of 12