questions with correct answers
1). Simple squamous epithelium
Ans: single layer of flat cells and nuclei. reduces friction, controls vessel permeability,
performs absorption and secretion. alveoli or lungs, blood vessels, heart, kidneys, lining
of body cavities
2). Anterior
Ans: In-front of
3). Posterior
Ans: In back of
4). Superior
Ans: Above
5). Inferior
Ans: Below
6). Cranial
Ans: Toward the head
7). Caudal
Ans: Toward the tail
8). Ventral
Ans: Belly side
PaperStoc.com Page 1 of 12
, 9). Dorsal
Ans: Back
10). Medial
Ans: Toward mid line
11). Lateral
Ans: Away from the mid line
12). Proximal
Ans: Closer to attachment
13). Distal
Ans: Further form attachment
14). Transverse plane
Ans: Cuts body into a superior and inferior section
15). Frontal plane
Ans: Cuts body into Anterior and posterior section
16). Sagittal
Ans: cuts body into a right an left section
17). Mid-sagittal
Ans: Cuts body into a equal right and left portion
18). Superficial
Ans: Closer to the surface
PaperStoc.com Page 2 of 12