with correct answers
1). 12 month old male
past 3 months increased erythema and pruritus
scratches all night, sheets bloody in the am
family history of allergic rhinitis and asthma
Ans: Acute atopic dermatitis
2). Treatment for acute atopic dermatitis
Ans: Daily lukewarm bath 5-20min, mild or no soap.
pat dry after bath, add emollient, ie. aquaphor
Repeat emollient with each diaper change
Topical steroids first line, least potent first
calcineurini inhibitors to face (tacrolimus, and pimecrolimus)
Consider bleach baths and wet wraps
3). 14 year old female, healthy
itchy rash on stomach and feet
dryness, erythema, irritated
tried to treat with topical steroids at home, moisturizer and lots of bath and body works
creams
Ans: Contact dermatitis
4). Treatment for contact dermatitis
Ans: Remove offending agent ( nickel allergy to jeans buttons, rubber from latex flip
flops)
Clean area, treat with emoillents
Topical steroids
will not recur if agent is avoided
can occur from poison ivy, latex, fragrances
5). 11 year old female healthy
developed rash over last week
intense pruritic circular raised papular rash
PaperStoc.com Page 1 of 10
, Ans: Insect bites due to bed bugs
6). Information about bed bugs
Ans: Visible to naked eye, small
Wingless
Yellow to reddish oval shaped, prominent eyes
Mostly night feeders, attracted to warm blooded animals and humans
Life cycle: egg 4-5 days, nymph state 5 stages, adult 1 year,
Can survive 1 year without feeding
Hide in luggage, mattresses, box springs, clothing
7). Signs and symptoms of bed bug insect bites
Ans: Erythemous papule with or wheal 2-5mm with punctuate center
Most common reaction small inflamed
Itchy bump where each bite occurred ( resolves in 1-2 weeks if not exposed further)
can become widespread bullies rash
8). Other factors of when to consider bed bug diagnosis
Ans: recent travel, pruritic papule noted on awakening, skin reaction with linear
configuration
9). Treatment of bed bugs
Ans: professional pest management
all mattresses should be checked for dark stains usually around the head of bed, use
scraper to remove.
bag all stuffed animals for 3 days at freeze at 18 degrees or below. Or high heat at 122
degrees
10). Prevention of bed bugs
Ans: Check all hotel mattresses on arrival for small dark stains around head of bed.
Keep luggage up and away from bed.
Clothes worn in hotel room should be bagged and sealed.
Use caution with garage sale items.
11).
PaperStoc.com Page 2 of 10