Answers
1). Increases
Ans: Hepatic metabolism and GFR ___ during pregnancy
2). Decreases
Ans: rate of water to albumin ____ in pregnancy
3). Doubled
Ans: in the third trimester, renal blood flow is ___ & renal excretion is accelerated
4). Decrease
Ans: in pregnancy, tone and mobility of bowel ____
5). Increases
Ans: half life of drugs ___ in pregnancy
6). 3-8
Ans: weeks ____ fetus is at risk of for gross malformations from teratogenicity
7). Neonates
Ans: first 4 weeks of life
8). Infants
Ans: 5-52 weeks postnatal
9). Children
PaperStoc.com Page 1 of 19
, Ans: 1-12 years old
10). Preimplantation/presomite period
Ans: conception through week 2
11). Embryonic period
Ans: weeks 3-8 of prenatal development
12). Fetal period
Ans: week 9 through term
13). -take drugs immediately after breast-feeding
-avoid drugs that have long half-lives
-choose drugs that tend to be excluded from milk and that are least likely to affect the
infant
-avoid drugs that are known to be hazardous
Ans: Ways to decrease risk in the infant during breastfeeding
14). 6-8
Ans: gastric emptying reaches adult levels around ___ months
15). 2 years
Ans: gastric acidity reaches adults level at __ years
16). Increased
Ans: because of low gastric acidity in infants, absorption of acid labile drugs is ____
17). Topical
Ans: infants are at an increased risk for toxicity from ___ drugs due to increased blood
flow to the skin
High
PaperStoc.com Page 2 of 19
, 18).
Ans: concentration of free levels of such drugs is relatively high in the infant therefore
intensifying effects
19). 10-12 months
Ans: protein-binding capacity reaches adult values within ____ months
20). Cns
Ans: blood brain barrier is not full developed at birth, making infants especially
sensitive to drugs that affects ___ function
21). Osteroporosis
Ans: heparin during pregnancy can cause ___ causing compression fractures
22). Neonates
Ans: especially sensitive to drugs that are eliminated primarily by the hepatic
metabolism
23). 1 year
Ans: complete maturation of the liver develops by ___
24). Faster
Ans: children metabolize drugs ___ than adults
25). Growth suppression
Ans: glucocorticoids adverse effects specific to children
26). Discoloration of developing teeth
Ans: tetracycline adverse effects specific to children
PaperStoc.com Page 3 of 19