And Answers With Complete Solutions
1). Pituitary gland
Ans: The endocrine system's most influential gland. Under the influence of the
hypothalamus, the pituitary Is MASTER GLAND and regulates growth and controls other
endocrine glands. ACTH, TSH and ADH important in this unit.
2). Acth
Ans: Adrenocorticotropic hormone- stimulates the action of adrenal gland to secrete
glucocorticoids like cortisol.
3). Adh
Ans: antidiuretic hormone (vasopressin) that works on Kidney and smooth muscles.
Part of RAAS. Causes vasoconstriction and reabsorption of H2O
4). Tsh
Ans: thyroid stimulating hormone that acts on the thyroid gland. Stimulates T3, T4,
calcitonin and Thyroxine.
5). Diabetes insipidus
Ans: Caused by hyposecretion of ADH which causes little to no reabsorption of H2O.
Results in polyuria, increased thirst, high B osmolarity which results in general signs of
dehydration.
6). Diabetes insipidus etiology
Ans: Two possible
1. Kidneys no longer respond to ADH
2. Brain no longer secretion or lessening of secretions (maybe tumor or edema)
7). Siadh
PaperStoc.com Page 1 of 13
, Ans: syndrome of inappropriate hyper antidiuretic hormone. That causes excess
retention of water resulting in BP increase (increased stroke volume), generalized edema.
8). Siadh etiology
Ans: 1. Drugs--> especially anesthetics
2. Trauma; brain tumor etc...
3. Neoplastic disease ; ectopic production of hormone
9). T3 and t4 function
Ans: metabolism
10). Calcitonin function
Ans: Lowers blood calcium levels by triggering uptake in bones.
11). Hyperthyroidism
Ans: excessive activity of the thyroid gland that can be due to cancer autoimmune dz
or overactive pituitary.
12). Hyperthyroidism autoimmune
Ans: Grave's dz
13). Hyperthyroidism labs
Ans: T3, T4 and and TSH
14). S/s of hyperthyroidism
Ans: Same as hypermetabolism... agitated, exopthalmus, nervous, diarrhea, hot, ^HR,
^BP, thin, hyperactive etc.goiter
15). Thyrotoxic crisis
Ans: aka Thyroid storm- toxic condition characterized by hyperthermia, tachycardia,
nervous symptoms, and rapid metabolism.
PaperStoc.com Page 2 of 13