Davis & LaCour: Foundations of Health Information Management, 4th Edition
MULTIPLE CHOICE
Comparison of Facilities
1. Community Care Center has 200 beds. It has an average length of stay of 2 1 2 years. Most of the patien
some younger patients with serious chronic illnesses. Community Care Center is most likely a(n) ____
a. acute care
b. behavioral health
c. long-term care
d. rehabilitation
ANS: C REF: pp. 15-16
OBJ: 2. Describe the differing types of organizations, services, and personnel and their interrelationships acros
system.
2. A facility that focuses totally on palliative care is a(n):
a. ambulatory care facility.
b. hospice.
c. long-term care facility.
d. managed care.
ANS: B REF: p. 16
OBJ: 2. Describe the differing types of organizations, services, and personnel and their interrelationships acros
system.
3. Chapone Health Care is an organization that owns a number of different health care facilities: three acu
long-term care facilities, and a number of physician offices. Chapone also owns a rehabilitation hospita
facility, which also delivers home care. The organization delivers care to patients at every point along t
Chapone Health Care can be described as a(n):
a. hospital.
b. chain.
c. fiscal intermediary.
d. integrated health care delivery system.
ANS: D REF: pp. 20-21
OBJ: 2. Describe the differing types of organizations, services, and personnel and their interrelationships acros
system.
4. A patient will most likely receive physical therapy in which type of health care facility?
a. Acute care
b. Long-term care
c. Rehabilitation
d. Hospice
ANS: C REF: p. 16
OBJ: 2. Describe the differing types of organizations, services, and personnel and their interrelationships acros
system.
5. The patient was admitted to the hospital on Tuesday morning and died Tuesday evening. This patient i
a. inpatient.
b. outpatient.
c. both a and b.
d. none of the above.
ANS: A REF: p. 13
OBJ: 4. Explain the importance of patient admission status in a health care facility and describe the types of sta
, 8. Allied Health Professional Organizations exist to provide all of the following, EXCEPT:
a. standards of professional practice and safety.
b. professional knowledge and support.
c. acute patient care facilities.
d. continuing professional education.
ANS: C REF: pp. 7-8
OBJ: 1. Identify and describe the major medical specialties and medical occupations.
9. Which one of the following is NOT considered a health care facility?
a. Primary care physician’s office
b. Home health care agency
c. Gym
d. Skilled nursing facility
ANS: C REF: pp. 13-16
OBJ: 2. Describe the differing types of organizations, services, and personnel and their interrelationships acros
system.
10. Which of the following patients is considered an inpatient for an acute care facility?
a. A patient who dies prior to arriving at the acute care facility
b. A patient who spent 10 hours in the emergency room and then returned home
c. A patient who checked in to complete an outpatient surgery, and then returned
home
d. A patient who had an overnight stay to be evaluated and treated
ANS: D REF: p. 13
OBJ: 4. Explain the importance of patient admission status in a health care facility and describe the types of sta
11. Acute care discharge includes the following, EXCEPT:
a. a patient who did not have an overnight stay in the acute care facility.
b. a patient dies in the acute care facility.
c. patient is transferred to another health care facility.
d. patient left acute care facility against medical advice.
ANS: A REF: p. 13
OBJ: 4. Explain the importance of patient admission status in a health care facility and describe the types of sta
12. Daisy Community Center is an acute care facility with 350 beds. On May 1, there were 305 inpatients.
occupancy?
a. 32%
b. 87%
c. 100%
d. 85%
ANS: B REF: p. 17
OBJ: 2. Describe the differing types of organizations, services, and personnel and their interrelationships acros
system.
Health Care Professionals
13. Another term for a consultation is a(n):
a. therapy.
b. referral.
c. operation.
d. encounter.
ANS: B REF: p. 5
OBJ: 1. Identify and describe the major medical specialties and medical occupations.
14. Which of the following is an example of a diagnosis?
a. Tonsillitis