Questions and Answers
1. If a `b and 1/x + 1/a = 1/b, then x =
A. 1/b - 1/a
B. b - a
C. 1/ab
D. a - b/ab
E. ab/a - b
Answer: E
2. The graph of which of the following equations is a straight line
parallel to the graph of y = 2x ?
A. 4x - y = 4
B. 2x - 2y = 2
C. 2x - y = 4
D. 2x + y = 2
E. x - 2y = 4
Answer: C
3. An equation of the line that contains the origin and the point (1, 2)
is
,A. y = 2x
B. 2y = x
C. y = x -1
D. y = 2x +1
E. y/2 = x - 1
Answer: A
4. An apartment building contains 12 units consisting of one- and
two-bedroom apartments that rent for $360 and $450 per month,
respectively. When all units are rented, the total monthly rental
is $4,950. What is the number of two-bedroom apartments?
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6
E. 7
Answer: E
5. If θ is an acute angle and sin θ = 1/2, then cos θ =
A. -1
B. 0
C. 1/2
D. 3/2
,E. 2
Answer: D
6. 5y(2y - 3) + (2y - 3) =
A. (5y + 1) (2y + 3)
B. (5y + 1) (2y - 3)
C. (5y - 1) (2y + 3)
D. (5y -1) (2y - 3)
E. 10y (2y - 3)
Answer: B
7. One ordering of the letters T, U, V and W from left to right is UTVW.
What is the total number of orderings of these letters from left to
right, including UTVW?
A. 8
B. 12
C. 16
D. 20
E. 24
Answer: E
8. From 5 employees at a company, a group of 3 employees will be
, chosen to work on a project. How many different groups of 3
employees can be chosen?
A. 3
B. 5
C. 6
D. 10
E. 15
Answer: D
9. Writing a best seller had earned the author a sum of money
and had freed him from the necessity of selling his pen for the
political purposes of others.
Rewrite, beginning with
"The author was not
obliged..." The new sentence
will include
A) consequently he earned
B) because he had earned
C) by earning
D) as a means of earning
Answer: (B) The author was not obligated to sell his peen for the political purposes of others
BECAUSE HE HAD EARNED a sum of money by writing a best seller.