Midterm Exam Week 1-6 Walden University
Questions and Answers
1. A runner has depleted all the oxygen available for muscle
energy.
Which of the following will facilitate his continued muscle
performance?: Answer: Anaerobic glycolysis
2. What causes the rapid change in the resting membrane
potential that initiates an action potential?: Answer: Sodium gates open, and
sodium rushes into the cell, changing the membrane potential from negative to positive.
3. A 12-year-old male is diagnosed with Klinefelter syndrome. His
karyotype would reveal which of the following?: Answer: XXY
4. A nurse is reviewing the pedigree chart. When checking for a
proband, what is the nurse looking for?: Answer: The person who is first diagnosed
with a genetic disease
5. An aide asks the nurse why people who have neurofibromatosis
will show varying degrees of the disease. Which genetic principle
should the nurse explain to the aide?: Answer: Expressivity
1/
13
, 6. In teaching a patient with cirrhosis, which information should the
nurse in-clude regarding cholesterol?: Answer: Cholesterol decreases the membrane
fluidity of the erythrocyte, which reduces its ability to carry oxygen.
7. When a patient asks
what causes cystic fibrosis, how should the nurse respond?
Cystic fibrosis is caused by an gene: Answer: Autosomal
recessive
8. How are potassium and sodium transported across plasma
membranes?: -
Answer: By adenosine triphosphate enzyme (ATPase)
9. The nurse would be correct in identifying the predominant
extracellular cation as:: Answer: Sodium
10. The early dilation (swelling) of the cell's endoplasmic
reticulum results in:: Answer: Reduced protein synthesis
11. What principle should the nurse remember when trying to
distinguish aging from diseases?: Answer: It is difficult to tell the difference because both
processes are believed to result from cell injury.
12. What is the diagnosis of a 13-year-old female who has a
2/
13