J Y Y Y Y Y Y Y Y Y 1
Tes Bank For J Y Y
Varcarolis'FoundationsofPsychiatric-Mental HealthNursing9th Y Y Y Y Y Y Y
Edition By Margare Jordan Halter Y Y J Y Y
TableOfContents Y Y
UNI I: FoundationsinTheory
J Y Y Y Y
Chapter 1. MentalHealthand MentalIllness Chapter Y Y Y Y Y Y Y Y
2. Theories and Therapies
Y Y Y
Chapter 3. Psychobiologyand Psychopharmacology Y Y Y Y
UNI II:FoundationsforPractice
J Y Y Y Y Y
Chapter 4. Treatmen Settings Y Y J Y Y
Chapter 5. Cultural Implications Y Y Y
Chapter 6. Legaland Ethical Considerations Y Y Y Y Y
UNI III: PsychosocialNursing Tools
J Y Y Y Y
Chapter 7.TheNursingProcess and Standardsof Care Chapter 8.
Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y
Therapeutic Relationships Y
Chapter 9.TherapeuticCommunication Y Y Y
Chapter 10. Stress Responsesand Stress Management Y Y Y Y Y Y
UNI IV:Psychobiological Disorders
J Y Y Y
Chapter11.ChildhoodandNeurodevelopmentalDisorders Y Y Y Y Y Y
Chapter 12. Schizophrenia Spectrum Disorders Y Y Y Y
Chapter13.BipolarandRelatedDisorders Chapter Y Y Y Y Y Y Y
14. Depressive Disorders
Y Y
Chapter 15. Anxiety and Obsessive-Compulsive Disorders Chapter
Y Y Y Y Y Y Y
16.Trauma,Stressor-Related, andDissociative Disorders Chapter
Y Y Y Y Y Y Y
17. Somatic Symptom Disorders
Y Y Y
Chapter18.EatingandFeeding Disorders Chapter Y Y Y Y Y Y Y
19. Sleep-Wake Disorders
Y Y
Chapter 20. SexualDysfunction, GenderDysphoria, and Paraphilic Disorders
Y Y Y Y Y Y Y Y Y
Chapter 21. Impulse Control Disorders Y Y Y Y
Chapter22.Substance-RelatedandAddictive Disorders Chapter
Y Y Y Y Y Y Y
23. Neurocognitive Disorders
Y Y
Chapter 24. PersonalityDisorders Y Y Y
UNI V: Trauma Interventions
J Y Y Y
Chapter25.SuicideandNon-suicidalSelf-Injury Y Y Y Y Y Y
Chapter 26. Crisis and Disaster Y Y Y Y
Chapter 27. Anger,Aggression, and Violence Y Y Y Y Y
Chapter 28. Child,OlderAdult, andIntimate Partner Violence
Y Y Y Y Y Y Y Y Y
Chapter 29. Sexual Assault Y Y Y
UNI VI:Interventionsfor Special Populations
J Y Y Y Y Y
Chapter30.Dying,Death,andGrieving Chapter Y Y Y Y Y Y Y
31. Older Adults
Y Y
Chapter32.SeriousMentalIllness Y Y Y Y Y
Chapter 33. Forensic Nursing Y Y Y
UNI VII:Other InterventionModalities
J Y Y Y Y
Chapter 34. Therapeutic Groups Y Y Y Y
Chapter 35. Family Interventions Y Y Y Y
Chapter 36. Integrative Care Y Y Y
,Tes bank Varcarolis' Foundations of Psychiatric-Mental Health Nursing 9th Edition
J Y Y Y Y Y Y Y Y Y 2
Chapter01:MentalHealth andMentalIllness
Y Y Y Y Y Y
Halter: Varcarolis’ Foundations of Psychiatric-Mental Health Nursing: A Clinical Approach,
Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y
9th Edition
Y
MULTIPLE CHOICE Y
1. Thescope of practiced for an advanced nurse practitioner would include which intervention?
Y J Y J
Y J Y J
Y J Y J Y J Y J
Y J Y J
Y J Y
a. Conducting a mental health assessment. J Y J
Y J Y J Y
b. Prescribingpsychotropic medication. J
Y J Y
c. Establishing a therapeutic relationship. J Y J Y J
Y
d. Individualizing a nursing care plan. J Y J
Y J Y J
Y
ANS: B J Y
In most states, prescriptive privileges are granted to master’s-prepared nurse practitioners and
J
Y J Y J Y J Y J Y J
Y J
Y J
Y J Y J Y J Y J Y
clinical nurse specialists who have taken special courses on prescribing medication. The nurse
J Y J Y J Y J
Y J
Y J Y J
Y J
Y J Y J Y J
Y J
Y J Y
prepared at the basic level is permitted to perform mental health assessments, establish
J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y
relationships, and provide individualized care planning. J Y J Y J Y J Y J Y
PTS: J Y J Y 1 DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) J
Y J
Y J
Y
TOP: J Y Nursing Process: Implementation MSC: Client Needs: Safe, Effective Care Environment J Y J Y J Y J Y J Y J Y J
Y J
Y
2. A nursing student expresses concerns that mental health nurses “lose all their clinical nursing
J
Y J
Y J Y J
Y J
Y J Y J
Y J
Y J
Y J
Y J Y J Y J
Y J Y
skills.” Select the best response by the mental health nurse.
J Y J Y J Y J Y J Y J
Y J Y J Y J Y
a. “Psychiatric nurses practice in safer environments than other specialties. Nurse-to- J
Y J
Y J
Y J
Y J Y J
Y J
Y J
Y J Y
client ratios must be better because of the nature of the clients’ problems.” J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y
b. “Psychiatric nurses use complex communication skills as well as critical thinking to J
Y J
Y J Y J Y J Y J Y J
Y J Y J Y J
Y J Y J Y
solve multidimensional problems. I am challenged by those situations.” J Y J Y J Y J
Y J Y J Y J Y J Y
c. “That’s a misconception. Psychiatric nurses frequentlyuse high technology J
Y J
Y J Y J
Y J
Y J
Y J Y J
Y J Y
monitoring equipment and manage complex intravenous therapies.” J Y J Y J Y J Y J Y J Y
d. “Psychiatric nurses do not have to deal with as much pain and suffering as J
Y J Y J Y J Y J Y J
Y J Y J Y J Y J
Y J Y J Y J
Y J Y
medical–surgical nurses do. That appeals to me.” J Y J Y J Y J Y J Y J Y
ANS: B J Y
The practice of psychiatric nursing requires a different set of skills than medical–surgical
J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y
nursing, though there is substantial overlap. Psychiatric nurses must be able to help clients with
J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J
Y
medical as well as mental health problems, reflecting the holistic perspective these nurses must
J Y J
Y J Y J Y J
Y J Y J
Y J
Y J
Y J Y J
Y J
Y J Y J Y
have. Nurse–client ratios and workloads in psychiatric settings have increased, just like other
J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y
specialties. Psychiatric nursing involves clinical practice, not just documentation. J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y
Psychosocial pain and suffering are as real as physical pain and suffering. J Y J Y J Y J Y J
Y J Y J Y J Y J Y J
Y J Y
PTS: J Y J Y 1 DIF: Cognitive Level: Apply (Application) J Y J
Y J
Y
TOP: J Y Nursing Process: Implementation MSC: Client Needs: Safe, Effective Care Environment J Y J Y J Y J Y J Y J Y J
Y J
Y
3. When a new bill introduced in Congress reduces funding for care of persons diagnosed with
J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J
Y J
Y J
Y J Y J Y J Y J Y
mental illness, a group of nurses write letters to their elected representatives in opposition to the
J
Y J
Y J Y J Y J
Y J Y J Y J Y J
Y J Y J
Y J Y J Y J
Y J Y J Y
legislation. Which role have the nurses fulfilled? J Y J Y J Y J Y J Y J Y
a. Recovery
b. Attending
c. Advocacy
d. Evidence-based practice J
Y
,Tes bank Varcarolis' Foundations of Psychiatric-Mental Health Nursing 9th Edition
J Y Y Y Y Y Y Y Y Y 3
ANS: C J Y
An advocate defends or asserts another’s cause, particularly when the other person lacks the
J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y
ability to do that for self. Examples of individual advocacy include helping clients understand
J Y J Y J Y J Y J Y J Y J
Y J Y J Y J
Y J
Y J Y J Y J Y
their rights or make decisions. On a community scale, advocacy includes political activity,
J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y
public speaking, and publication in the interest of improving the human condition. Since
J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y
fundingis necessaryto deliver qualityprogramming for persons with mental illness, the letter-
J
Y J
Y J
Y J
Y J Y J
Y J Y J
Y J Y J
Y J Y J Y J
Y
writing campaign advocates for that cause on behalf of clients who are unable to articulate their
J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y
own needs. J Y
PTS: J Y J Y 1 DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) J Y J
Y J
Y
TOP: J Y Nursing Process: Evaluation MSC: Client Needs: Safe, Effective Care Environment J
Y J Y J Y J
Y J Y J
Y J
Y J
Y
4. A familyhas a long historyof conflicted relationships among the members. Which family
J
Y J
Y J Y J Y J
Y J
Y J Y J Y J Y J Y J
Y J Y J Y J Y
member’s comment best reflects a mentally healthy perspective? J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y
a.“I’ve made mistakes but everyone else in this familyhas also.” J
Y J
Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J
Y J Y
b.“Iremember joyand mutual respect from our early years together.”
J
Y J Y J
Y J
Y J
Y J Y J
Y J
Y J Y J Y
c.“Iwill make some changes in mybehavior for the good of the family.”
J
Y J Y J
Y J Y J Y J Y J
Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y
d.“It’s best for me to move awayfrom myfamily. Things will never change.” J
Y J Y J
Y J Y J Y J Y J
Y J Y J
Y J Y J Y J Y J Y
ANS: C J Y
The correct response demonstrates the best evidence of a healthy recognition of the importance
J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y
of relationships. Mental health includes rational thinking, communication skills, learning,
J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y
emotional growth, resilience, and self-esteem. Recalling joy from earlier in life may be healthy, J Y J Y J
Y J
Y J
Y J
Y J
Y J Y J Y J Y J
Y J Y J
Y J
Y
but the correct response shows a higher level of mental health. The other incorrect responses
J Y J Y J Y J
Y J Y J
Y J Y J Y J
Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y
show blaming and avoidance. J Y J Y J Y
PTS: J Y J Y 1 DIF: Cognitive Level: Analyze (Analysis) J Y J
Y J Y
TOP: J Y Nursing Process: Assessment MSC: Client Needs: Psychosocial Integrity J
Y J
Y J Y J Y J Y J Y
5. Which assessment finding most clearlyindicates that a client maybe experiencing a mental
J
Y J
Y J
Y J Y J
Y J Y J Y J
Y J
Y J
Y J Y J Y J
Y J Y
illness?
a. reportingoccasional sleeplessness and anxiety. J
Y J
Y J
Y J
Y
b. reporting a consistentlysad, discouraged, and hopeless mood. J
Y J
Y J
Y J Y J Y J Y J
Y
c. being able to describe the difference between “as if” and “for real.” J
Y J
Y J Y J
Y J Y J Y J Y J
Y J
Y J Y J
Y
d. experiencing difficultymaking a decision about whether to change jobs. J
Y J
Y J Y J Y J Y J
Y J
Y J
Y J
Y
ANS: B J Y
The correct response describes a mood alteration, which reflects mental illness. The distracters
J
Y J Y J Y J Y J
Y J Y J Y J Y J Y J Y J
Y J
Y J Y
describe behaviors that are mentally healthy or within the usual scope of human experience.
J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y
PTS: J Y J Y 1 DIF: Cognitive Level: Apply (Application) J
Y J
Y J
Y
TOP: J Y Nursing Process: Assessment MSC: Client Needs: Psychosocial Integrity J
Y J
Y J Y J Y J Y J Y
6. Which finding best indicates that the goal “Demonstrate mentally healthy behavior” was
J
Y J
Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J
Y J Y J Y J Y
achieved for an adult client? J Y J Y J Y J Y
a. being willing to work towards achieving ideals and meeting demands. J
Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y
b. behavingwithout considering the consequences of personal actions. J
Y J
Y J Y J Y J
Y J
Y J Y
c. aggressivelymeeting personal needs without considering the rights of others. J
Y J Y J Y J
Y J Y J
Y J Y J Y J Y
d. seeking help from others to avoid assuming responsibilityfor major areas of own J Y J Y J Y J Y J
Y J Y J
Y J
Y J Y J Y J
Y J
Y J Y
life.
, Tes bank Varcarolis' Foundations of Psychiatric-Mental Health Nursing 9th Edition
J Y Y Y Y Y Y Y Y Y 4
ANS: A J Y
Mental health is a state of well-being in which individuals reach their own potential, cope with
J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y
the normal stresses of life, work productively, and contribute to the community. Mental health
J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J
Y
provides people with the capacityfor rational thinking, communication skills, learning,
J Y J Y J Y J
Y J Y J Y J Y J
Y J
Y J
Y J Y
emotional growth, resilience, and self-esteem. The correct response describes an adaptive,
J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y
healthy behavior. The distracters describe maladaptive behaviors.
J Y J Y J Y J Y J Y J Y
PTS: J Y J Y 1 DIF: Cognitive Level: Apply (Application) J Y J Y J Y
TOP: J Y Nursing Process: Evaluation MSC: Client Needs: Psychosocial Integrity J
Y J Y J Y J Y J
Y J Y
7. A nurse encounters an unfamiliar psychiatric disorder on a new client’s admission form. Which
J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J
Y
resource should the nurse consult to determine criteria used to establish this diagnosis?
J
Y J
Y J
Y J
Y J Y J
Y J Y J
Y J Y J Y J Y J Y
a. International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems J Y J
Y J Y J
Y J
Y J Y J Y J
Y J Y
(ICD-10)
b. TheANA’s Psychiatric-Mental Health Nursing Scope and Standards of Practice
J
Y J
Y J
Y J
Y J Y J Y J Y J Y J
Y
c. Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-V) J
Y J Y J
Y J Y J
Y J
Y J Y
d. A behavioral health reference manual
J
Y J
Y J Y J Y
ANS: C J Y
The DSM-V gives the criteria used to diagnose each mental disorder. It is the official guideline for
J
Y J Y J Y J Y J
Y J Y J
Y J
Y J Y J Y J
Y J Y J
Y J Y J
Y J Y J Y
diagnosing psychiatric disorders. The distracters may not contain diagnostic criteria for a J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y
psychiatric illness. J Y
PTS: J Y J Y 1 DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) J
Y J Y J Y
TOP: J Y Nursing Process: Assessment MSC: Client Needs: Safe, Effective Care Environment J
Y J Y J Y J Y J
Y J Y J Y J Y
8. A nurse wants to find a description of diagnostic criteria for anxietydisorders. Which resource
J
Y J Y J
Y J Y J
Y J Y J Y J Y J Y J
Y J
Y J Y J Y J
Y J Y
would have the most complete information? J Y J Y J Y J Y J Y
a. Nursing Outcomes Classification (NOC) J Y J Y J
Y
b. DSM-V
c. TheANA’s Psychiatric-Mental Health Nursing Scope and Standards of Practice
J
Y J
Y J
Y J
Y J Y J Y J Y J Y J
Y
d. ICD-10
ANS: B J Y
The DSM-V details the diagnostic criteria for psychiatric clinical conditions. It is the official
J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y
guideline for diagnosing psychiatric disorders. The other references are good resources but do not
J
Y J
Y J Y J
Y J
Y J
Y J
Y J Y J Y J
Y J
Y J
Y J Y J Y
define the diagnostic criteria. J Y J Y J Y
PTS: J Y J Y 1 DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) J
Y J Y J Y
TOP: J Y Nursing Process: Implementation MSC: Client Needs: Safe, Effective Care Environment J
Y J Y J Y J
Y J
Y J Y J Y J Y
9. Which individual behavior demonstrates resilience? J
Y J
Y J Y J
Y
a. Repress stressors associated with a divorce. J
Y J Y J
Y J
Y J Y
b. Continuing to grieve the death of a spouse for 5 years. J
Y J Y J Y J Y J Y J
Y J Y J
Y J
Y J Y
c. Continuing to live in a shelter for 2 years after the home is destroyed by fire. J
Y J Y J Y J Y J
Y J
Y J
Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J
Y
d. Taking a temporaryjob to maintain financial stabilityafter loss of a permanent job. J Y J Y J Y J
Y J
Y J
Y J Y J Y J
Y J
Y J
Y J Y J Y
ANS: D J Y