Geschreven door studenten die geslaagd zijn Direct beschikbaar na je betaling Online lezen of als PDF Verkeerd document? Gratis ruilen 4,6 TrustPilot
logo-home
Tentamen (uitwerkingen)

Anatomy & Physiology Urinary System: Renal Function Exam Questions with Correct Answers

Beoordeling
-
Verkocht
-
Pagina's
7
Cijfer
A+
Geüpload op
11-07-2026
Geschreven in
2025/2026

Anatomy & Physiology Urinary System: Renal Function Exam Questions with Correct Answers

Instelling
Anatomy & Physiology
Vak
Anatomy & Physiology

Voorbeeld van de inhoud

Anatomy & Physiology Urinary System: Renal Function Exam Questions
with Correct Answers


Question 1:
Urinary System-Function
Answer:
1. Regulation of plasma ionic composition


Question 2:
5. Removal of waste products
Answer:
concentration (pH)


Question 3:
Other Urinary System-Functions
-Activate vitamin D3 to calcitriol
Answer:
-Secrete erythropoientin & renin
-Gluconeogenesis


Question 4:
Kidneys
Answer:
Forms urine


Question 5:
Ureters
Answer:
Transport urine from kidneys to the bladder


Question 6:
Bladder
Answer:
Stores urine

, Question 7:
Urethra
Answer:
Excretes urine from bladder to outside of the body


Question 8:
Nephrons
Answer:
Functional sub-units inside renal pyramids filters blood & urine


Question 9:
Glomerulus
Answer:
Capillary network for filtration
-where blood is filtered


Question 10:
Bowman's Capsule
Answer:
Continuous with the tubules
-Collects fluid-filtrate


Question 11:
Renal Tubules-made up of
-Proximal convoluted tubules
Answer:
Proximal Tubules
-Proximal straight tubules


Question 12:
Loop of Henle Energy-Ascending limb-Na+, Cl-, K+ reabsorption Active
Answer:
-Descending limb-H2O reabsorption Passive Energy

Geschreven voor

Instelling
Anatomy & Physiology
Vak
Anatomy & Physiology

Documentinformatie

Geüpload op
11 juli 2026
Aantal pagina's
7
Geschreven in
2025/2026
Type
Tentamen (uitwerkingen)
Bevat
Vragen en antwoorden

Onderwerpen

$10.99
Krijg toegang tot het volledige document:

Verkeerd document? Gratis ruilen Binnen 14 dagen na aankoop en voor het downloaden kan je een ander document kiezen. Je kan het bedrag gewoon opnieuw besteden.
Geschreven door studenten die geslaagd zijn
Direct beschikbaar na je betaling
Online lezen of als PDF

Maak kennis met de verkoper

Seller avatar
De reputatie van een verkoper is gebaseerd op het aantal documenten dat iemand tegen betaling verkocht heeft en de beoordelingen die voor die items ontvangen zijn. Er zijn drie niveau’s te onderscheiden: brons, zilver en goud. Hoe beter de reputatie, hoe meer de kwaliteit van zijn of haar werk te vertrouwen is.
KateJones Harvard University
Bekijk profiel
Volgen Je moet ingelogd zijn om studenten of vakken te kunnen volgen
Verkocht
29
Lid sinds
1 jaar
Aantal volgers
0
Documenten
4712
Laatst verkocht
2 maanden geleden
A+ GRADES

ON THIS PAGE YOU WILL FIND VERIFIED STUDY MATERIALS TO BOOST YOUR CAREERS. (EXAMS, STUDY GUIDES, TEST BANKS, PRACTICE TEST QUESTIONS, TEXT BOOKS & CLASS NOTES FOR ALL COURSES) LETS WORK SMART TO EXCEL, WELCOME!!!

4.8

12 beoordelingen

5
10
4
2
3
0
2
0
1
0

Waarom studenten kiezen voor Stuvia

Gemaakt door medestudenten, geverifieerd door reviews

Kwaliteit die je kunt vertrouwen: geschreven door studenten die slaagden en beoordeeld door anderen die dit document gebruikten.

Niet tevreden? Kies een ander document

Geen zorgen! Je kunt voor hetzelfde geld direct een ander document kiezen dat beter past bij wat je zoekt.

Betaal zoals je wilt, start meteen met leren

Geen abonnement, geen verplichtingen. Betaal zoals je gewend bent via Bancontact, iDeal of creditcard en download je PDF-document meteen.

Student with book image

“Gekocht, gedownload en geslaagd. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Alisha Student

Bezig met je bronvermelding?

Maak nauwkeurige citaten in APA, MLA en Harvard met onze gratis bronnengenerator.

Bezig met je bronvermelding?

Veelgestelde vragen