Y1 Y
,Introductory Clinical Pharmacology Test Bank for ,,,Y Y Y Y ,,,Y Y Y Y ,,,Y Y Y Y ,,,Y Y Y Y ,,,Y Y Y Y ,,,Y Y Y Y
Roach's ByFord MN RN CNE, Susan M TEST BANK ,,,Y Y Y Y ,Y ,,,Y Y Y Y ,YY Y Y ,YYYY ,,,Y Y Y Y ,YYYY ,,,Y Y Y Y ,YYYY
With Rationale
,Y Y YY
1. A nursing instructor is preparing a teaching plan for a group of nursing students about
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
pharmacology. When describing this topic, the instructor would focus the discussion on FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
which of the following as an essential aspect?
FY FY FY FY FY FY FY
A) Drug name FY
B) Drug class FY
C) Drug action FY
D) Drugsource FY FY
Ans: C F Y FY
Feedback:
Pharmacology is the study of drugs and their action on living organisms. Thus, an FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
essential aspect ofpharmacology is drug action. An understanding of the drug name, drug
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
class, and drug source is important, but the most critical aspect related to pharmacology is
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
how the drug acts in the body.
FY FY FY FY FY FY
2. A nursing student is preparing to administer a prescribed drug to a patient. The student
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
reviews information about the drug and its actions. Which ofthe following would be the
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
best choice for obtaining this information? Select all that apply.
FY FY FY FY FY FY FY FY FY
A) Nursing instructor FY
B) Nurse assigned to the patient FY FY FY FY
C) Clinical drug reference FY FY
D) Prescribing health care provider FY FY FY
E) Clinicalpharmacist FY FY
Ans: C, E FY FY
Feedback:
Although the nursing student can ask the nursing instructor, the nurse assigned to the
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
patient, and the prescribing health care provider for information about the drug, the best
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
choices for drug information would include an appropriate drug reference and the clinical
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
pharmacist.
3. When describing the various types of medications to a group of nursing students, a
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
nursing instructor would identify which of the following as a source for deriving
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
medications? Select all that apply. FY FY FY FY
A) Plants
B) Synthetic sources FY
C) Mold
D) Minerals
E) Animals FY
Ans: A, B, C, D, E FY FY FY FY FY
Feedback:
Medications are derived fromnaturalsources, for example, plants, molds, minerals, andFY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
animals, as well as created synthetically in a laboratory.
FY FY FY FY FY FY FY FY
Page , , , Y Y
Y2 Y
,Introductory Clinical Pharmacology Test Bank for ,,,Y Y Y Y ,,,Y Y Y Y ,,,Y Y Y Y ,,,Y Y Y Y ,,,Y Y Y Y ,,,Y Y Y Y
Roach's ByFord MN RN CNE, Susan M TEST BANK ,,,Y Y Y Y ,Y ,,,Y Y Y Y ,YY Y Y ,YYYY ,,,Y Y Y Y ,YYYY ,,,Y Y Y Y ,YYYY
With Rationale ,Y Y YY
4. Which ofthe following names may be assigned to a drug during the process of
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
development? Select all that apply. FY FY FY FY
A) Chemical name FY
B) Official name FY
C) Pharmacologic name FY
D) Trade name FY
E) Nonproprietaryname FY FY
Ans: A, B, D, E F Y FY FY FY
Feedback:
Throughout the process of development, drugs may have several names assigned to them FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
including a chemical name, a generic (nonproprietary) name, an official name, and a trade
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
or brand name.
FY FY
5. A drug may be classified by which of the following? Select all that apply.
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
A) The chemical type ofthe drug's active ingredient FY FY FY FY FY FY FY
B) The waythe drug is used to treat a specific condition FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
C) The generic name of the drug FY FY FY FY FY
D) The trade name of the drug FY FY FY FY FY
E) The nonproprietary name ofthe drug FY FY FY FY FY FY
Ans: A, B FY FY
Feedback:
A drug may be classified by the chemical type of the active ingredient or bythe way it is
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
used to treat a particular condition. Generic, trade, and nonproprietary refer to how a drug
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
is named.
FY
6. A group of nursing students are reviewing information about the process of drug
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
development in the United States. The students demonstrate understanding of this FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
process when they identifythat which of the following categories are assigned by the
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
Food and Drug Administration to newly approved drugs? Select all that apply.
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
A) Metabolite
B) Noncontrolled substance FY
C) Prescription
D) Nonprescription
E) Controlled substance FY FY
Ans: C, D, E FY FY FY
Feedback:
Once drugs are approved for use, the FDA assigns the drug to one of the following
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
categories: prescription, nonprescription, or controlled substance. Metabolite refers to the
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
inactive form of the drug. Noncontrolled substance is a term that is not used.
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
Page , , , Y Y Y
Y3
, Introductory Clinical Pharmacology Test Bank for ,,,Y Y Y Y ,,,Y Y Y Y ,,,Y Y Y Y ,,,Y Y Y Y ,,,Y Y Y Y ,,,Y Y Y Y
Roach's ByFord MN RN CNE, Susan M TEST BANK ,,,Y Y Y Y ,Y ,,,Y Y Y Y ,YY Y Y ,YYYY ,,,Y Y Y Y ,YYYY ,,,Y Y Y Y ,YYYY
With Rationale
,Y Y YY
7. hich ofthe following would be most important for the nurse to do to ensure the safe use
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
of prescription drugs in the institutional setting? Select all that apply.
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
A) Administering drugs FY
B) Monitoring clients for drug effects FY FY FY FY
C) Prescribing drugs FY
D) Evaluating clients for toxic effects FY FY FY FY
E) Educating clients/caregivers about drugs FY FY FY FY
Ans: A, B, D, E FY FY FY FY
Feedback:
In the institutional setting, the nurse's role to ensure safe use of prescription drugs includes
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
administering drugs, monitoring drug effects, evaluating for toxic effects, and educating FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
clients and caregivers about drugs. FY FY FY FY
8. The nurse is helping a client review a prescription from the health care provider. When
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
examining the prescription, which of the following would the nurse expect to find FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
documented? Select all that apply. FY FY FY FY
A) Name of the drug FY FY FY
B) Dosage of the drug FY FY FY
C) Route of drug administration FY FY FY
D) Times of drug administration FY FY FY
E) Licensed prescriber's signature FY FY FY
Ans: A, B, C, D, E FY FY FY FY FY
Feedback:
The prescription must contain the client's name, the name ofthe drug, the dosage, the
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
method and times of administration, and the signature of the licensed health care provider
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
prescribing the drug. FY FY
9. After teaching a group of nursing students about nonprescription drugs, the nursing
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
instructor determines that the teaching was successful when the students identifywhich of
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
the following? Select all that apply.
FY FY FY FY FY
A) Theyrequire a licensed health care provider's signature. FY FY FY FY FY FY FY
B) They are referred to as over-the-counter drugs. FY FY FY FY FY FY
C) They can be taken without risk to the client. FY FY FY FY FY FY FY FY
D) They have certain labeling requirements. FY FY FY FY
E) Theyshould be taken only as directed on the label. FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
Ans: B, D, E FY FY FY
Feedback:
Nonprescription drugs are often referred to as over-the-counter (OTC) drugs. They do not FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
require a prescription (a licensed health care provider's signature) but do not come without
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
risk to the client. The federalgovernment has imposed labeling requirements of OTC drugs
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
and they should only be taken as directed on the label unless under the supervision of a
FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY FY
health care provider. FY FY
Page , , , Y Y Y
Y4