YFTT L YFTT L YFTT L L
YFTT L
YFTT YFTT L YFTT L L
YFTT YFTT L
Disease 8th Edition Jardins L
YFTT YF T T L YFTT L YFTT L
Des Jardins: Clinical Manifestations and Assessment of Respiratory Disease, 8th
YFTT L YF
TT L YF
TT L YFL
TT YF
TTL YFTT L YF
TT L L
YFTT YF
TT L
Edition
YFTT L
Chapter 01: The Patient Interview T
F
Y L L
T
F
Y YF
TT L YFTT L
MULTIPLE CHOICE YF
TT L
1. The respiratory care practitioner is conducting a patient interview. The main purpose of this
L
YFT YF
TTL L
YFTT YFTTL L
YFTT L
YFTT YFL
TT L
YFTT L
YF
T L
YFTT L
YFTT L
YFTT L
YFTT
interview is to:
YFTT L YF TT L L
Y FT T
a. review data with the patient. YFTTL YFTT L YFTTL YFTT L
b. gather subjective data from the patient. YFTT L YFTT L L
YFTT L
YFTT YFTT L
c. gather objective data from the patient. YFTT L YFTT L YFTT L YFTT L YFTT L
d. fill out the history form or checklist. Y FT T L L
YFTT YFTT L L
YFTT L
YFTT YFTT L
ANS: B Y F T T L
The interview is a meeting between the respiratory care practitioner and the patient. It allows the
L
YFTT YFTT L YFTTL YFTT L YFTT L YFTT L YFTT L YFTTL YFTT L YFTT L L
YFTT L
YFTT L
YFTT YFTT L L
YFTT
collection of subjective data about the patient’s feelings regarding his/her
YFTT L Y FT T L YF TT L YF TT L YFTT L L
YFTT Y FT T L YFT T L L
Y FT T YF TT L
condition. The history should be done before the interview. Although data can be reviewed,that is L
T
F
Y L
YFT L
YF
TT YFTT L YFTT L YFTTL L
YFTT YFTT L L
T
F
Y L
YFTT YFTTL L
YFTT L
YFTT L
YFTT
not the primary purpose of the interview. YFTT L L
YFTT YF T T L Y FT T L YFTT L YFT T L YF TT L
2. For there to be a successful interview, the respiratory therapist must:
YFTTL YFTT L YFTT L L
YFTT L
YFTT L
YFTT YFTT L YFTTL L
YFTT YFTT L
a. provide leading questions to guide the patient. L
YFTT YFTT L YF TT L L
YFTT L
YFTT YFTT L
b. reassure the patient. L
YFTT YFTT L
c. be an active listener. L
YFT YFTTL YFTT L
d. use medical terminology to show knowledge of the subject matter. YFTTL L
YFTT YFTT L YFTT L YFTT L YFTT L L
YFTT YFTT L YFTT L
NR I GB.CM ANS: Y F T T L C
Utherapist
S N T must have
O to conduct a successful interview include
L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y
The personal qualities that a respiratory
L
YFTT L
YFTT L
YFTT YFTTL YFTT L YFTTL
YFTT YFTT YFTT
YFTTL YFTTL L
YFTT YFTT L YFTTL YFTTL L
YFTT L
Y FT T
being an active listener, having a genuine concern for the patient, and having empathy. Leading
YFTT L YFTTL L
YFTT YFTT L YFTTL L
YFTT YFTT L YFTT L L
YFTT YFTT L L
YFTT L
YFTT L
YFTT L
YF TT
questions must be avoided. Reassurance may provide a false sense of comfort to the patient.
YFTT L YF TT L YFT T L YFT T L L
YFT T Y FT T L Y FT T L YF T T L Y FT T L YF TT L L
Y FT T YF TT L YFTTL YFTT L L
Y FT T
Medicaljargon can sound exclusionary and paternalistic to a patient.
YFTT L YFT T L YF TT L YFT T L YF T T L Y FT T L Y FT T L L
YFTT YF TT L
3. Which of the following would be found on a history form? Y FT T L YFTT L L
YFTT YF TT L Y FT T L YFTTL YFTT L YF TT L YFTTL YFTT L
1. Age
2. Chief complaint YFTT L
3. Present health YFTT L
4. Family history L
YFTT
5. Health insurance providera. 1, L
T
F
Y T
F
YL YFTT L
4
b. 2, 3 YFTT L
c. 3, 4, 5 YFTT L YFT T L
d. 1, 2, 3, 4 YFTT L YFT TL YF TT L
ANS: D Y F T T L
Age, chief complaint, present health, and family history are typically found on a health history
YF TT L YF TT L YFT T L YFTT L YFT T L YF TT L YFT T L YFTT L YF TT L YFTT L Y FT T L L
Y FT T YFT T L YF TT L
form because each can impact the patient’s health. Health insurance provider information,
YFTT L L
Y FT T YF
TT L YFTTL L
YFTT L
YFTT L
YFTT L
YFTT L
YFTT YFTT L YFTTL YFL
TT
whileneeded for billing purposes, would not be found on the history form.
L
YFTT YFTT L YFTT L Y FT T L YFTT L YF TT L L
YFTT YF T T L YF TT L YF TT L YF TT L YF TT L
, 4. External factors the respiratory care practitioner should make efforts to provide during YFTT L YFTT L L
YFTT L
YF
T YFTT L YFTT L YFTTL L
YFTT L
YFTT L
YFTT YFTT L
an interview include which of the following?
YFTTL YF TT L YF TT L YF TT L Y FT T L YF TT L Y FT T L
1. Minimize or prevent interruptions. L
YFTT YFTT L L
YFTT
2. Ensure privacy during discussions. YFTT L L
YFTT YFTTL
3. Interviewer is the same sex as the patient to prevent bias. YFTT L YFTTL YFTT L L
YFTT Y FT T L YFTTL L
YFTT YFTT L YFTTL YFTT L
4. Be comfortable for the patient and interviewer. T
F
Y L L
YFTT L
T
F
Y YFL
TT L
T
F
Y YFT L
a. 1, 4 Y F T T L
b. 2, 3 YFTT L
c. 1, 2, 4 YFTT L Y F T T L
d. 2, 3, 4 YFTT L YFT T L
ANS: C Y F T T L Y F T T L
External factors, such as a good physical setting, enhance the interviewing process. Regardless of
L
Y FT T YFTT L YF TT L L
Y FT T YF TT L YFTTL Y FT T L YFTT L YF TT L YF TT L YF TT L YFT T L YF TT L
the interview setting (the patient’s bedside, a crowded emergency room, an office in the hospital or
YFTT L L
YF T T YFTTL L
YFTT YFTT L L
YFTT L
YFTT YFTT L YFTTL L
YFTT L
YFTT L
YFTT YFTTL L
YFTT L
YFTT L
YFTT
clinic, or the patient’s home), efforts should be made to (1) ensure privacy, (2) prevent
L
YFTT YFT T L YFTT L YFTT L YFTTL YFT T L YFTTL YFTT L YFTT L YFTTL YFTTL L
YFTT YFTT L YF TT L L
YFTT
interruptions, and (3) secure a comfortable physical environment (e.g., comfortable room
YFTT L YFTT L YFTT L YFT T L YF TT L Y FT T L YF TT L Y FT TL YFTT L L
YFTT YF TT L
temperature, sufficient lighting, absence of noise). An interviewer of either gender, who acts
YFTT L YFTT L YFT TL YFT T L YFT T L Y FT T L L
YFTT YFT T L L
YFT T YF TT L YF TT L YFT T L YFTT L
professionally, should be able to interview a patient of either gender.
YFTT L YF TT L Y FT T L YFT T L YF TT L YFTT L YF TT L YF TT L YFTT L YF TT L YF TT L
5. The respiratory therapist is conducting a patient interview. The therapist chooses to use
L
YFTT L
YFT L
YFTT YFTT L L
YFTT YFTTL L
YFTT L
YF
TT L
YFTT YFTT L L
YFTT L
YFTT
open-ended questions. Open-ended questions allow the therapist to do which of
YFTT L Y FT T L YF TT L YF T T L YF TT L L
YFTT Y FT T L YFT T L YFTT L YFTT L YF TT L
the following? YFTT L YF T T L
1. Gather information when a patient introduces a new topic. L
YFTT YF TT L L
YFT T YFTT L YFTTL L
YFT T YFTTL YFTT L
2. Introduce a new subject area. YFTT L YFTTL L
YFTT YFTTL
3. Begin the interview process. YFTT L YFTT L YFTT L
4. Gather specific information. L
YFTT L
YFTT
a. 4 NURSINGTB.COM
b. 1, 3 YFTT L
c. 1, 2, YFTT L
3 Y F T T L
d. 2, 3, YFTT L
4 YFTT L
ANS: Y F T T L
YC F T T L
An open-ended question should be used to start the interview, introduce a new section of questions,
L
YFTT YFTTL L
YFTT YFTT L L
YFTT YFTTL YFTTL YFTT L L
YFTT L
YFTT L
YFTT YFTT L YFTT L L
YFTT L
YFTT
and gather more information from a patient’s topic. Closed or direct questions are used to
YFTT L L
Y FT T L
YFT T YF TT L Y FT T L Y FT T L YF TT L YF TT L YFT T L YFT T L L
YFTT L
YFT T YF T T L L
Y FT T YF TT L
gather specific information.
YFTT L YF TT L YFT T L
6. The direct question interview format is used to: L
YFTT YFTTL YFT T L L
YFTT YFTT L YFT T L YFTT L
1. speed up the interview. L
YFTT L
YFTT YFTT L
2. let the patient fully explain his/her situation. L
YFTT L
YFTT YFTT L L
YFTT YFTT L YFTT L
3. help the respiratory therapist show empathy. YFTT L L
YFTT YFL
TT L
YFTT YFTTL
4. gather specific information. YFTT L YFTTL
a. 1, 4 Y F T T L
b. 2, 3 YFTT L
c. 3, 4 Y F T T L
d. 1, 2, 3 YFTT L YFT T L
ANS: A Y F T T L Y F T T L
Direct or closed questions are best to gather specific information and speed up the interview.
L
YFTT YFTT L YFTTL L
YFTT L
YFTT L
YFTT YFTTL L
YFTT L
YFTT YFTTL YFTT L YFTT L L
YFTT YFTT L
Open-ended questions are best suited to let the patient fully explain his/her situation and
YFTT L YFTT L YFTT L YFTTL YFT T L YFTT L YFTTL YFTT L L
YFTT YFTT L YFTTL L
YFTT L
YFTT L
YFTT
possibly help the respiratory therapist show empathy.
YFTT L L
YFTT YFTT L YF T T L YF TT L YFTT L YFTT L
, 7. During the interview the patient states, “Every time I climb the stairs I have to stop to YFTT L YFTTL YFTTL YFTTL YFTTL L
YFTT L
YFTT L
YFTT L
YFTT YFTTL YFTT L Y FT T L L
YFTT L
YF T T L
YFTT L
YFTT
catch my breath.” Hearing this, the respiratory therapist replies, “So, it sounds like
L
YFTT Y FT T L YFT TL YF TT L YF TT L YF TT L YF TT L YFT TL L
YFT T YFT T L YFTT L YFT T L YFT T L
you get short of breath climbing stairs.” This interviewing technique is called:
YFTT L YF TT L YFT T L YFTT L YF TT L YF TT L YF TT L Y FT T L YF T T L YF TT L L
Y FT T YF TT L
a. clarification.
b. modeling.
c. empathy.
d. reflection.
ANS: D Y F T T L
With reflection, part of the patient’s statement is repeated. This lets the patient know that what
L
YFTT YFTTL L
YFTT L
YFT YFTT L YFTT L L
YFTT YFTT L L
YFTT L
YFTT YFTT L L
YFT YFTTL L
YFTT L
YFTT
he/she said was heard. It also encourages the patient to elaborate on the topic.
YFTT L YF TT L L
Y FT T Y FT T L YFTT L YFTT L YFT T L YFTT L Y FT T L YFTT L YFTTL YFTT L L
Y FT T YFT T L
Clarification, modeling, and empathy are other communication techniques. YFTT L YFTT L YFTT L YFTTL YFTT L YFTTL YFTT L
8. The respiratory therapist may choose to use the patient interview technique of
L
YFTT L
YFT YFTT L L
YFT L
YFTT YFTT L YFTTL YFTT L YFTT L L
YFTT YFTT L
silence in which of the following situations?
L
YFTT YFT T L YFT T L YF TT L YFT T L YF TT L L
Y FT T
a. To prompt the patient to ask a question YFTT L L
YFTT YFTT L YFTTL YFTT L YFTT L YFTT L
b. After a direct question YFTT L YFTT L YFTT L
c. After an open-ended question YFTT L L
YFTT YFTT L
d. To allow the patient to review his/her history YFL
TT L
YFTT L
YFTT YFTT L L
YFTT L
YFTT YFTTL
ANS: C Y F T T L
After a patient has answered an open-ended question, the respiratory therapist should pause (use
YFT T L YF TT L YFTT L YF TT L YFT T L YF TT L YF TT L YF TT L YF TT L YFT T L YFTT L Y FT T L L
YF T T
silence) before asking the next question. This pause allows the patient to add something else before
YFTT L L
YFTT YFTT L L
YFTT L
YFTT L
YFTT L
YFTT YFTT L L
YFTT L
YFTT YFTT L L
YFTT YFTT L YFTTL L
YFTT L
YFTT
moving on. The patient may also choose to ask a question.
YFTT L YF TT L YFT T L Y FT T L YFT T L YFT T L YFT T L YFTT L YFTT L YF TT L YF TT L
9. To have the most productive interviewing session, which of the following types of responses
to assist in the interview N R IUG
ld B.
tShe rNespTiratory tOherapist avoid?
YFTTL L
YFT L
YFTT L
YFTT YFTT L YFTT L L
YFTT L
YFTT L
YFTT L
YFTT L
YFTT YFTT L L
YFTT
shou
YFTT L L
YFTT L
YFT T Y FT T L YFT T L Y FT T L
YFTT YFTT YFTT YF TT
YF TT L YF TT L Y FT T L YFT T L
a. Confrontation
b. Reflection
c. Facilitation
d. Distancing
ANS: D Y F T T L
With confrontation, the respiratory therapist focuses the patient’s attention on an action, feeling, or
L
YFTT YFTT L L
YFT L
T
F
Y YFTT L YFTT L L
YFTT L
YFTT YFTT L L
YFTT L
YFTT YFTT L L
YFTT
statement made by the patient. This may prompt a further discussion. Reflection helps the
YFTT L YFTT L YF TT L YF T T L Y FT T L YFTT L YF TT L YF TT L YFTT L Y FT T L YFT TL YFT T L YFT T L L
YF T T
patient focus on specific areas and continues in his/her own way. Facilitation encourages
YFTT L YFT T L YFT T L YFT T L YF T T L YF TT L L
YF T T YF TT L YF TT L YF TT L YF TT L YF TT L YFT T L
patients to say more, to continue with the story. The respiratory therapist should avoid giving
YFTT L YFT T L L
YFTT Y FT T L YFT T L YFTTL YF TT L YF TT L YF TT L YFTT L YF TT L L
Y FT T YFTT L L
YF T T Y FT T L
advice, using avoidance language, and using distancing language.
YFTT L YF TT L Y FT T L L
Y FT T YFT T L Y FT T L YF TT L Y FT T L
10. When closing the interview, the respiratory therapist should do which of the following? YFTT L L
YFTT YFTT L YFTT L L
YFTT YFTT L YFTT L YFTT L L
YFTT L
YFTT YFTT L YFTT L
1. Recheck the patient’s vital signs. L
YFTT YFL
TT L
YFTT YFTTL
2. Thank the patient. YFTT L YFTT L
3. Ask if the patient has any questions. YFTT L YFTTL YFTT L YF TT L YF TT L YFTT L
4. Close the door behind himself/herself for patient privacy. YFTT L YFTT L YFTT L YFTT L L
YFTT L
YFTT L
YFTT
a. 2
b. 2, 3 YFTT L
c. 1, 3, 4 YFTT L YFT T L
d. 1, 2, 4 ANS:
L
YFTT B L
YFTT L
T
F
Y Y F T T L
, To end the interview on a positive note, the respiratory therapist should thank the patient and
L
YFTT YF TT L YF TT L YF TT L YF TT L L
Y FT T YF TT L YFTT L Y FT T L Y FT T L YFT T L YF TT L YF T T L Y FT TL YFT T L
ask if the patient has any questions. If there is no need for the vital signs to be checked, they
YFTT L YF TT L L
Y FT T YFTTL YFTT L YFTT L YFTTL YFT T L YFTT L L
YFTT YFTT L YFTT L YFTT L YFTTL YFTT L YFTT L L
YFTT YFTT L YFTT L L
YFTT
should not be. The door may be left open or closed, depending on the situation.
L
YFTT YFTT L YFTTL YFTT L YF TT L YFTTL YFT T L YF TT L YFT T L YF TT L YFTT L YFT T L YFT T L YFT T L YF TT L
11. The respiratory therapist should be aware of a patient’s culture and religious beliefs for
YFT L YF
TT L YFTT L L
YFTT YFTT L YFL
TT L
YFTT L
YFTT L
YFTT YFTT L YFTT L YFTT L YFTT L
which of the following reasons? YFTT L Y FT T L YF TT L YF T T L YF TT L
a. To be able to engage in a meaningful conversation YFTT L YFTTL YFTT L YFTT L YFTT L L
YFTT YFTT L YFTT L
b. To change any misguided notions the patient has that may impact his/her health YFL
TT L
YFTT YFTT L YFTT L YFTT L YFTT L YFTT L YFTTL YFTT L YFL
TT YFTT L YFTT L
c. To explain to the patient how these beliefs will lead to discrimination and YFL
TT YFTTL YFTT L YFTT L L
YFTT L
YFTT YFL
TT YFTT L YFTTL YFTTL L
YFTT YFTTL
stereotyping YFTT L
d. To better understand how the patient’s beliefs may impact how the patient thinks YFL
TT YFTTL L
YFTT L
YFTT YFTT L L
YFTT YFTT L L
YF
TT L
YFTT YFL
TT L
YFTT L
YFTT
and behaves YFTT L Y FT T L
ANS: D Y F T T L
Culture and religious beliefs may have a profound effect on how patients think and behave, and
YFTT L YF T T L YF TT L Y FT T L Y FT T L YF TT L YF TT L YF TT L YFTT L YF TT L YFTT L YFT T L YF TT L Y FT TL L
YFT T
this may impact their health or health care decisions. The role of the respiratory
YFTT L Y FT TL Y FT T L YFTT L Y FT T L YFT T L YFTT L YFT T L YF TT L YFT TL YF T T L YF TT L YF TT L YF TT L
therapist is not to change the patient’s beliefs, engage in sensitive conversations, or discuss
YFTT L YF TT L YFTT L YFTT L YF TT L YF TT L YFT T L YFTT L YF T T L YF TT L YFT T L YF TT L YFTTL
discrimination. Rather, the respiratory therapist needs to understand how these beliefs may
YFTT L YF TT L YF TT L Y FT T L Y FT T L YFTTL YFT T L YFTT L YF TT L L
YFT T L
Y FT T L
YF T T
impact the patient’s health care decisions.
YFTT L YFT T L Y FT T L YFT T L YF TT L YF TT L
12. Which of the following are the most important components of a successful interview? YFTT L YFTT L YFTT L YFTT L YFTT L YF TT L YFTTL YFTT L YFTT L YFTTL YFTT L YF TT L
a. Communication and understanding YFTT L YFTT L
b. Authority and the use of medical terminology L
YFTT Y FT T L YFTTL YFTT L YF T T L YF TT L
c. Providing assurance and giving advice YFTT L YFTT L YF TT L L
YFTT
d. Asking leading questions and anticipating patient responses to questions L
YFTT YFTT L YFTT L YFTTL YFTTL YFTT L YFTT L YFTTL
NUR IS GNB.CTM ANS: Y F T T L A L
YFTT YFTT L
Communication and understanding ar e t he bas i s f o r a goodOpatient
L
T
F
Y L
T
F
Y Y F T T L
interview. Authority, the use of YFTT L Y F TT L YFTT L Y FT T L L
YF T T YFTTL YF T T L L
T
F
Y YF TT L L
YF T T Y FT T L
medical jargon, providing assurance, giving advice, asking leading questions, and anticipating are
L
YFTT YFTT L L
YFTT YFTT L YFTT L L
YFTT L
YFTT YFTT L L
YFTT L
YFTT YFTT L
all types of nonproductive communication forms and create barriers to patient communication.
L
YFTT YF TT L L
Y FT T L
YF T T YF TT L YF TT L YFTT L Y FT T L YFTT L Y FT T L YFTT L YFTT L
13. The respiratory therapist is conducting a patient interview and recording responses in YFTT L L
YFT YFTT L L
YFTT YFTT L YFTTL L
YFTT YFTT L L
YFTT L
YFTT L
YFTT
the patient’s electronic health record. The respiratory therapist should take which of
L
YFTT YF TT L YF T T L Y FT T L YFT T L YFTT L YFT T L YF TT L YFTT L L
Y FT T YF TT L YF TT L
the following into account regarding the use of the computer to record responses?
YFTT L YF T T L YF TT L YFTT L YFTT L YF TT L YF TT L YFT T L Y FT T L L
YFT T YFTT L YFTT L YFTT L
a. The therapist’s attention may be shifted from the patient to the computer. T
F
YL YFTT L YFTT L L
YFTT YFTT L YFTT L L
YFTT YFTTL L
YFTT YFTTL YFTT L
b. The patient will feel more important than if the information is recorded on paper. YFTTL YFTT L YFTT L YFTT L YFTT L L
YFTT YFTT L YFTTL YFTTL L
YFT T L
YFTT YFTT L YF TT L
c. The therapist will be less likely to make spelling errors if using a spell- YFTT L YFTT L YFTTL L
YFTT YFTTL YFL
TT L
YFTT L
YFTT YFTTL L
YFTT YFTT L L
YFTT L
YFTT
check program. YFT T L
d. The environment will be more professional and the patient will be more likely YFTTL YFTTL YFTT L L
YFTT L
YFTT YFTT L YFTT L L
YFTT YFTTL YFTT L L
YFTT YFTT L
to open up if the interview is conducted with paper. L
YFTT YFTT L YF TT L YF TT L YFT T L YF TT L YF TT L YF T TL YFTT L YFT T L
ANS: A Y F T T L
The therapist’s use of the computer can be threatening and may, in some cases, be a potential hazard
L
YFTT L
YFTT L
YFTT L
YFTT YFTT L L
YFTT L
YFTT L
YFTT YFTT L L
YFTT YFTT L YFTTL L
YFTT L
YFTT L
YFTT L
YFTT YFTT L
to good patient communication. The patient can be intimidated to the point of “shutting
YFTT L YFTT L YFTT L YFT T L YF TT L YFT T L YFTT L YF T T L Y FT T L YFT T L L
YFTT Y FT T L YFT T L YF TT L
down.” In addition, the therapist who has to shift focus from the patient to the computer can
YFTT L YF TT L YFT T L YF TT L Y FT T L YFT T L YFTT L Y FT T L YFTTL YFT T L YF TT L Y FT T L Y FT T L YFTT L YFTT L YF TT L YFTT L
miss important verbal and nonverbal messages.
YFTT L YF TT L YFTT L Y FT T L YFT T L YFT T L