L
T
F
Y L
T
F
Y
,Chapter 01: The Past, Present, and Future
L
T
F
Y YF
T L L
YF
T YF
T L L
T
F
Y L
T
F
Y
Leifer: Introduction to Maternity and Pediatric Nursing, 9th Edition
L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y L
YF
T L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y
MULTIPLE CHOICE YFT L
1. A patient chooses to have the certified nurse-
YFT L L
YF T YFTL YF T L L
YFT L
YF T YF T L
midwife (CNM) provide care during herpregnancy. L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y
What does the CNM‘s scope of practice include?
YF T L YFT L YF T L YFT L Y FTL L
YF T YF TL YF T L
a. Practice independent from medical supervision L
FT
Y YFTL L
YFT L
YFT
b. Comprehensive prenatal care FT
Y L YFT L
c. Attendance at all deliveries L
YFT YFT L YFT L
d. Cesarean sections L
FT
Y
ANSWER : L
YFT Y F T L B
The CNM provides comprehensive prenatal and
L
YFT YF TL L
YFT YFT L YF TL
postnatal care, attends uncomplicated deliveries, and
YF T L YFTL YFT L L
YFT L
YFT YFT L
ensures that a backup physician is available in case of
YF T L L
YFT YFT L L
YFT L
YFT YFTL YFT L L
YFT YFT L L
YFT
unforeseen problems.
YF T L YFT L
DIF: Cognitive Level: Comprehension
Y REF:
F p.T L Y F T L L
YFT L
YFT Y F T L Y F T L
6 OBJ: 5 YFT L YFT L
TOP: Advance Practice Nursing Roles KEY: Nursing Process Step: Y F T L Y FT L YFT L L
YFT Y F T L YF T L YFT L L
YFT
Implementation MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: Prevention and
YFT L YFT L L
T
F
Y L
YFT L
T
F
Y L
FT
Y L
YFT L
YFT L
FT
Y
Early Detection of Disease
L
YFT L
T
F
Y L
T
F
Y L
YF T
2. Which medical pioneer discovered the relationship between the incidence of
L
YF
T YFT L L
FT
Y L
YFT FT
Y L L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT
YF T L puerperal fever and unwashed hands? Y FT L YFTL YFT L YFT L
a. Karl Credé L
YF
T
b. Ignaz Semmelweis YFTL
c. Louis Pasteur L
YFT
d. Joseph Lister YFT L
ANSWER : L
YFT Y F T L B
Ignaz Semmelweis deduced that puerperal fever was septic, contagious, and
L
YFT L
YFT L
YFT L
YF
T L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT
transmitted by the unwashed hands of physicians and medical students.
YF T L YF T L YF T L YFT L YFT L YFTL L
Y FT YFT L YFT L L
YF T
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: p. 2
Y OBJ: 1
F T L YFT L YFT L Y F T L L
YF T L
T
F
Y
TOP: The Past KEY: Nursing Process Step: N/A
YFT L Y F T L YF T L YF T L L
YF T YFTL YFT L
MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Safety and Infection Control
L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y L
YFT L
FT
Y
3. A pregnant woman who has recently immigrated to the United States comments
L
YFT Y FT L Y FT L YFT L L
YFT L
T
F
Y YF T L L
YFT YFT L YFT L YF T L
to the nurse, “I am afraid of childbirth. It is so dangerous. I am afraid I will die.”
YF T L L
YF T L
T
F
Y L
YFT L
FT
Y YFT L YFTL L
YFT YFT L L
YFT YFT L L
YFT YFT L L
T
F
Y L
YFT L
YF T L
T
F
Y L
YFT
What is the best nursing response reflecting cultural sensitivity?
L
YFT YFT L YF T L YFT L Y FT L YFT L YFT L L
Y FT L
YFT
a. “Maternal mortality in the United States is extremely low.” YFT L L
T
F
Y L
YFT L
YFT L
YF
T YFT L L
YFT L
T
F
Y
b. “Anesthesia is available to relieve pain during labor and childbirth.” FT
Y L L
YFT YFT L L
YFT L
YFT YFT L L
YFT L
YFT L
YFT
c. “Tell me why you are afraid of childbirth.” L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y
d. “Your condition will be monitored during labor and delivery.” L
YF
T L
YFT YFT L L
YFT L
YFT L
YFT YFT L YFT L
ANSWER : C YFT L L
YFT
Asking the patient about her concerns helps promote understanding and L
T
F
Y L
FT
Y L
YFT YFT L YF
T L YFT L L
FT
Y L
YF
T L
T
F
Y
individualizes patient care.
YF T L YFT L YFT L
DIF: Cognitive Level: Application REF:Y pp. 6-8 OBJ: 8
F T L YFT L YF TL Y F T L YF T L L
YFT
TOP:
YF T L Cross-Cultural Care KEY: Nursing Process Step:Y F T L L
YFT L
T
F
Y L
T
F
Y L
FT
Y
Implementation MSC: NCLEX: Psychosocial Integrity: Psychological Adaptation L
T
F
Y L
T
F
Y L
YFT FT
Y L FT
Y L L
YFT
,4. An urban area has been reported to have a high perinatal mortality rate. What
L
YFT YFT L L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT YFT L YFT L L
T
F
Y L
YFT
information does this provide?
L
YF T YFT L YF T L YFT L
a. Maternal and infant deaths per 100,000 live births per year L
YFT L
YFT YFT L L
YFT L
YFT YFTL L
YFT L
YFT L
YFT
b. Deaths of fetuses weighing more than 500 g per 10,000 births per year L
YFT YFT L L
YFT L
YFT YFT L L
YFT YFT L L
YFT YFT L L
YFT L
YFT YFT L
c. Deaths of infants up to 1 year of age per 1000 live births per year L
YFT YFT L L
YFT L
YFT L
YFT YFT L YFT L L
YFT L
YFT YFT L L
YFT L
YFT L
YFT YF T L
d. Fetal and neonatal deaths per 1000 live births per year YFT L YFT L L
YFT YFT L YFT L YFT L L
YFT YFT L YFT L
ANSWER : D YFT L L
YFT
The perinatal mortality rate includes fetal and neonatal deaths per 1000 live births per year.
L
T
F
Y YFTL L
T
F
Y YFT L L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT L
YF T
DIF: Cognitive Level: Comprehension
Y F T REF: p. 13 | Box
L Y F T L L
YFT L
YFT Y F T L L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y
1.6 OBJ: 9 YF TL TOP: The Present-Child Care Y F T L L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y
KEY: Nursing Process Step: Implementation
L
YF T Y FT L Y FT L L
YFT YF T L
MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment: Coordinated Care
YFT L YFT L L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT YFT L
5. What is the focus of current maternity practice?
YFT L YFT L L
YFT YFT L L
YFT L
YF T L
T
F
Y
a. Hospital births for the majority of women YFT L YFT L L
YFT L
YFT L
FT
Y YFT L
b. The traditional family unit L
FT
Y YF T L L
T
F
Y
c. Separation of labor rooms from delivery rooms YFT L YFT L L
YFT YFT L YFT L L
T
F
Y
d. A quality family experience for each patient
YFT L L
YF
T L
T
F
Y L
YFT YFT L L
T
F
Y
ANSWER : D YFT L L
YFT
Current maternity practice focuses on a high-quality family experience for all L
YFT L
T
F
Y L
YFT L
YFT YFT L YFT L L
T
F
Y L
T
F
Y L
YFT L
YFT
families, traditional or otherwise.
L
YF T Y FT L YFT L Y FT L
DIF: Cognitive Level: Comprehension REF: p. 6 OBJ: 5
Y F T L YFT L YFT L Y F T L Y F T L Y FTL L
YF T
TOP: The Present-Maternity Care KEY: Nursing Process Step:
L
YF T Y F T L YFT L L
YFT L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y
N/A MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance
L
YF T YFT L YFT L YF T L YF T L L
YFT L
Y FT
6. Who advocated the establishment of the Children‘s Bureau?
L
YF
T L
YFT L
YFT L
YFT YFT L L
FT
Y L
T
F
Y
a. Lillian Wald L
T
F
Y
b. Florence Nightingale L
T
F
Y
c. Florence Kelly L
T
F
Y
d. Clara Barton L
T
F
Y
ANSWER : A YFT L L
YFT
Lillian Wald is credited with suggesting the establishment of a federal Children‘s Bureau.
L
T
F
Y YFT L L
YFT YFT L L
YFT L
T
F
Y L
YFT L
YFT L
FT
Y L
FT
Y L
YFT L
YFT
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: p. 4
Y F OBJ: 1 |
T L YFT L YFT L Y F T L YF T L L
T
F
Y L
T
F
Y
2 TOP:
L
YF T L
YFT The Past KEY: Nursing Process Y F T L YF TL YF T L L
YF T
Step: Implementation
L
YF T YF T L
MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: Growth and Development
L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y FT
Y L L
T
F
Y L
FT
Y L
T
F
Y L
FT
Y
7. What was the result of research done in the 1930s by the Children‘s Bureau?
YFT L L
YFT YFTL L
YFT YFT L L
YFT YFT L YFT L YFT L YFT L L
T
F
Y L
YFT L
YFT
a. Children with heart problems are now cared for by pediatric cardiologists. YFT L YFT L YFT L L
YFT YFT L L
YFT YF T L YFTL L
T
F
Y L
YFT
b. The Child Abuse and Prevention Act was passed. L
YFT YFT L L
FT
Y YF TL L
YFT YFT L YFT L
c. Hot lunch programs were established in many schools. YFT L YFT L YFT L L
YFT YFT L YFT L L
T
F
Y
d. Children‘s asylums were founded. L
FT
Y L
FT
Y L
YFT
ANSWER : C YFT L L
YFT
School hot lunch programs were developed as a result of research by the Children‘s
L
YFT YFT L L
YFT L
YFT L
YFT YFT L YFT L L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT L
FT
Y L
YFT
Bureau on the effects of economic depression on children.
L
YF T YFT L L
YF T YFT L L
YF T Y FTL YFT L YFT L L
YF T
DIF: Y F T L Y F T L Cognitive Level: Knowledge L
T
F
Y L
T
F
Y REF: Y F T L p. 4 YFT L OBJ: 2 | 3 YFT L L
YFT Y FT L
, TOP: The Past KEY: Nursing Process Step: N/A Y F T L L
YFT L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y YFT L
MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: Coordinated Care
L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y
8. What government program was implemented to increase the educational
L
YF
T L
YF
T L
YFT L
YF
T L
YFT L
T
F
Y L
YF
T L
YFT
exposure of preschool children?
YF T L YF T L L
Y FT YFTL
a. WIC
b. Title XIX of Medicaid L
YFT YFT L FT
Y L
c. The Children‘s Charter L
T
F
Y L
T
F
Y
d. Head Start YF
TL
ANSWER : D L
YFT YFT L
Head Start programs were established to increase educational exposure of preschool
L
T
F
Y L
YFT YFT L L
YF
T L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT YFT L
children.
YF T L
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF:
Y F p. 3
T OBJ: 3
L Y F T L L
T
F
Y L
T
F
Y Y F T L L
YFT Y F T L
TOP: Government Influences in Maternity and Pediatric Care KEY: Nursing Process
Y F T L YFTL Y FT L Y FTL L
YF T YF T L L
YF T L
T
F
Y L
T
F
Y
Step: N/A MSC: NCLEX: Health Promotion and Maintenance: Growth and
YF T L YFT L YFTL L
YFT YFT L Y FT L L
YFT YF T L YF T L L
YFT
Development
YF T L
9. What guidelines define multidisciplinary patient care in terms of expected
L
YF
T L
YFT L
YFT L
T
F
Y L
YF
T L
FT
Y L
FT
Y L
FT
Y L
FT
Y
outcome and timeframe from different areas of care provision?
YF T L L
YFT L
YFT L
YF T YF T L Y FT L YF T L YF T L YF T L
a. Clinical pathways L
YF
T
b. Nursing outcome criteria L
YF
T L
YFT
c. Standards of care L
T
F
Y YFT L
d. Nursing care plan L
FT
Y YFT L
ANSWER : A L
YFT YFT L
Clinical pathways, also known as critical pathways or care maps, are collaborative L
YF
T YFT L L
YFT L
T
F
Y YFTL FT
Y L L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT
guidelines that define patient care across disciplines. Expected progress within a
YF T L YFT L YF T L YFT L L
Y FT L
YF T YF T L L
YFT L
YF T L
YFT YFT L
specified timeline is identified.
YF T L YFT L YFT L YF T L
DIF: Cognitive Level: Knowledge REF: p. 13
Y OBJ: 10 F T L YFT L YFT L Y F T L YF T L L
T
F
Y
TOP: Health Care Delivery Systems KEY: Nursing Process
YF T L Y F T L YF T L YFT L YF T L YF T L L
YFT
Step: N/A MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment:
YF T L YF T L YF TL YFT L L
YFT Y FT L L
Y FT YF T L
Coordinated Care
YF T L YF T L
10. A nursing student has reviewed a hospitalized pediatric patient chart, interviewed
L
YFT YFT L YFT L YFT L YFT L L
YF T L
YFT L
YFT L
YF T L
YF T
her mother, and collected admission data. What is the next step the student will
YF T L L
YFT Y FT L YF T L L
Y FT YFT L YF T L L
YFT L
YF T YFT L YF T L L
YF T L
YFT L
YFT
take to develop a nursing care plan for this child?
YF T L Y FT L YF T L YFT L L
YF T L
YFT YF T L YF T L Y FT L YFT L
a. Identify measurable outcomes with a timeline. L
T
F
Y L
YFT YFT L YFT L L
T
F
Y
b. Choose specific nursing interventions for the child. YFT L L
YFT L
YFT YFT L L
YFT YFT L
c. Determine appropriate nursing diagnoses. YL
FT L
FT
Y L
T
F
Y
d. State nursing actions related to the child‘s medical diagnosis. L
YF
T L
YFT L
YFT YFT L L
YFT L
YFT L
FT
Y L
YFT
ANSWER : C L
YFT YFT L
The nurse uses assessment data to select appropriate nursing diagnoses.
L
T
F
Y L
T
F
Y L
YFT L
YFT L
FT
Y L
FT
Y L
YFT L
YF
T L
T
F
Y
Outcomes and interventions are then developed to address the relevant
YF T L YFT L YFTL YFT L YF T L YFT L L
YFT Y FT L Y FT L YF T L
nursing diagnoses.
YF T L YFT L
DIF: Cognitive Level: Application REF:
Y F p. 12
T OBJ: 7
L Y F T L L
T
F
Y L
FT
Y Y F T L YFT L YF T L
TOP: Nursing Process KEY: Nursing Process Step:
Y F T L L
Y FT YF T L YF T L YFT L
Nursing Diagnosis MSC: NCLEX: Safe, Effective Care Environment:
YF T L L
YF T L
YFT YFT L L
YFT L
YFT YFT L YFT L
Coordinated Care
L
YFT L
YFT
11. A nursing student on an obstetric rotation questions the floor nurse about the
YFT L YFT L L
YFT YFT L YF TL L
YF T L
Y FT L
YFT L
YFT L
Y FT L
YFT L
YFT
definition of the LVN/LPN scope of practice. What resource can the nurse suggest
YF T L YFT L YFT L L
YF T L
Y FT L
YFT Y FT L YF TL YFTL L
YFT YF T L YFTL L
YFT
to the student?
YF T L L
YF T YF T L
a. American Nurses Association L
YFT YFT L